kibbanner
  • Dolar
    32,3579
  • Euro
    34,9930
  • Altın
    2.325,970
  • Bist-100
    9,091
   
17/25 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Sibel Tatar KKTC'de Emine Erdoğan'ı Örnek Aldı 

Türkiye'de “Sıfır Atık” uygulamasına verdiği destekle büyük taktir toplayan Emine Erdoğan'ı örnek alan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar’ın öncülüğünde gerçekleşen “Hedef Sıfır Atık Tatlısu Pilot Projesi’nin” tanıtımı yapıldı.

18.11.2021 - 08:17
Sibel Tatar KKTC de Emine Erdoğan ı Örnek Aldı

KKTC Cumhurbaşkanlığı himayesinde uygulanan ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar’ın öncülüğünde gerçekleşen “Hedef Sıfır Atık Tatlısu Pilot Projesi’nin” tanıtımı, Tatlısu Zambak Tatil Köyü’nde yapıldı.
Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan “Sıfır Atık” uygulamasına verdiği destekle toplumun herkesiminden  büyük taktir topluyor.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar’ında KKTC'de Emine Erdoğan'ı örnek alarak başlattığı çalışmanın tanıtımı yoğun ilgi gördü.


Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar; “Çok emek ve değer verdiğimiz; özelde Tatlısu Belediyesi, genelde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için önemli bir proje olan Hedef Sıfır Atık Tatlısu Pilot Projesi’nin lansmanında bugün sizlerle birlikte olmaktan onur ve mutluluk duyuyorum” dedi.

2021 Nisan’da Turizm ve Çevre Komitesi ve proje ekibi ile çalışmalara başlanan projenin, ilk kez 5 Haziran 2021 Dünya Çevre Günü’nde duyurulduğunu söyleyen Sibel Tatar, yaşamımızın kaynağı olan çevreye karşı sorumluluğumuzun çok büyük olduğunu dile getirdi.

Günlük yaşamda pratik bir kullanıma sahip olan plastiklerin, doğada kolay kolay dönüşüm döngüsüne girmedikleri için çevre kirliliğine yol açtığını; plastik poşetlerin doğaya bırakıldıktan 1000 yıl, plastik tabakların ise 500 yılda çözüldüğünü belirterek başta plastik poşetler olmak üzere; atıkları sınıflandırmak, geri dönüşümünü sağlamak ve doğaya bırakmamak gerektiğinin altını çizdi.
Bu amaçla hayata geçirilen Hedef Sıfır Atık Tatlısu Pilot Projesi ile 140 ayrıştırma çöp konteyneri, atık pil kutuları, evsel yağ atık bidonları ve KKTC Cumhurbaşkanlığı tarafından proje kapsamında cam kırma-öğütme makinesi Tatlısu Belediyesi’nin kullanımına verildiğini belirten Sibel Tatar; öğütülen camların Tatlısu Belediyesi tarafından parke ve briket yapımında kullandığını diğer tüm atıkların geri dönüşümü için Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan’ın firmalar ile protokol imzaladığını sözlerine ekledi.

Sibel Tatar; “Hedef Sıfır Atık Tatlısu Pilot Projemizde %70 hedefimize ulaştık ve bugün projemizi Tatlısu'nun değerli halkına ve Tatlısu Belediyesi’ne teslim ettik. Projenin sürdürülebilirliği, bundan sonra Tatlısu halkının ve belediyesinin sorumluluğundadır. Öncelikle halkımızın, temiz ve sağlıklı bir ortamda yaşaması en doğal hakkıdır. Bu projeyi hayata geçirmek isteyişimizin bir diğer önemli sebebi de tüm belediyelerimizin bu projeyi örnek alıp uygulaması hatta bu uygulamanın bir devlet politikası haline gelip gelecek hükümetler ve belediyeler tarafından hayata geçirilmesidir.

Öncelikle halkımızın temiz, yaşanabilir sağlıklı bir ortamda, çevrede yaşaması en doğal hakkıdır. Turizm ülkesi olmak isteyen adamız için ise uygulanması şarttır. Öncülüğünü yaptığım bu projede; bugüne kadar yaptıklarıyla başarısını ispat etmiş, projenin her aşamasında bulunmuş, bu noktadan sonra projeyi hakkı ile yürütme sorumluluğunu üzerine almış Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan’a ve kıymetli Tatlısu halkına teşekkür ediyorum.

Bu projenin sürdürülebilirliği, onların katkılarıyla sağlanacaktır bu proje onlara emanettir. Projemizin hayata geçmesine katkı koyan, projenin tüm masrafını karşılayan KKTC Cumhurbaşkanlığı’na, KKTC Cumhurbaşkanlığı Turizm ve Çevre Komitesi Başkanı Prof. Dr. Özge Özden’e, Prof. Dr. Salih Cücel’e, Cumhurbaşkanlığı Çevre Danışmanı Sayın Hasibe Kusetoğulları’na, katkı koyan geri dönüşüm firmalarına, bizimle birlikte gece gündüz demeden çalışan, Cumhurbaşkanlığı danışmanlarımız ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.
 
Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan ise öncesinde bir hayal olan ama 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde hayata geçen projenin büyük bir özveri ve çalışmayla bugünlere getirildiğini, bu kısa süre içinde projenin %70 oranında başarılı olduğunu ve bölgedeki atıkların en az seviyeye indiğini dile getirdi. Orçan, projeye öncülük eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar’a ve bu projeye katkı koyan herkese teşekkür etti.
 
Lansmanda ayrıca KKTC Cumhurbaşkanlığı Turizm ve Çevre Komitesi Başkanı Prof. Dr. Özge Özden ve Cumhurbaşkanlığı Çevre Danışmanı Hasibe Kusetoğulları da projenin teknik detayları ve ülkenin yasal mevzuatı ile ilgili bilgilendirme yaptı.

 
Yükselen Vaka Sayısı Endişe Veriyor
 
GAÜ Aşı Merkezi Başhekimi Dr.Cenkler : GAÜ'de Önlemlerde Odukça Başarılıyız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yükselen Vaka Sayısı Endişe Veriyor
KKTC Son 24 saatte toplam 18 bin 222 test yapıldı, 256'sı yerel, 306 pozitif ...
Fuat Oktay : Kıbrıs Türkü’nün azmi, anavatan Türkiye için iftihar kaynağıdır
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs ...
KKTC kuruluşunun 38. Yılı İçin Antalya'da Görkemli Tören
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 38. Yılı münasebetiyle Antalya'da ...
 
İşte KKTC Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi yeni kararları
45/2018 Bulaşıcı Hastalıklar Yasası kapsamında toplanan Bulaşıcı Hastalıklar ...
Prof.Dr.Murat Kuloğolu' dan 'KIŞ DEPRESYONU' İçin Tavsiyeler
Psikiyatri alanındaki başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Prof.Dr. Kuloğlu ...
KKTC Koronavirüsle mücadele kapsamında toplam 563 bin 953 doz aşı yapıldı
KKTC Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada Koronavirüsle mücadele kapsamında ...
 
Sağlık Bakanı Pilli Uyardı
Sağlık Bakanı Ali Pilli, ülkede mevsim değişiminin başladığını, mevsim ...
Başbakan Sucuoğlu :Anıt Mezar Kıbrıs Türkü’ne yakışır bir duruma getirilecek
Başbakan Faiz Sucuoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt ...
Cumhurbaşkanı Tatar'dan 10 Kasım Mesajı
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
18 polis mensubuna yeni  görev yeri

18 polis mensubuna yeni görev yeri

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva