kibbanner
  • Dolar
    32,3126
  • Euro
    35,1391
  • Altın
    2.292,930
  • Bist-100
    9,069
   
15/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

İtfaiye Yangın Konusunda Uyardı ,Yasak Getirdi 

​İtfaiye Müdürlüğü, artan hava sıcaklıklarıyla birlikte yangına karşı tedbirli davranılması konusunda bir bildiriyle uyarıda bulundu.

19.04.2022 - 13:16
İtfaiye Yangın Konusunda Uyardı ,Yasak Getirdi


İtfaiye Müdürlüğünden yayımlanan bildiride, yangın belirtisi veya duman gözlemlendiğinde en kısa sürede 199 İtfaiye, 155 Polis İmdat, 177 Orman Yangın veya 101 Sivil Savunma bilgi verilmesi gerektiği belirtildi.
Halkın dikkat etmesi gereken noktalar konusunda şu uyarılar yapıldı:
“1 Mayıs - 31 Ekim tarihleri arasında gerekli izin ve tedbirler alınmadan, temizlik maksatlı olsa bile ateş yakmanın yasak olduğunu unutmayınız. Ateş yakmadan önce izin başvurusu yapacağınız makam, bağlı olduğunuz ilçenin köy veya mahalle muhtarıdır. Muhtarın vereceği izin formu üzerinde alınması gereken tedbirler belirtilmektedir. Şişe ve cam parçalarının güneş altında kaldığı zaman mercek görevi yaptığını ve yangınlara neden olabildiğini unutmayınız. Araç ile yolda seyir halindeyken veya açık alanlarda, araziler ve özellikle ormanlık alanlarda bulunduğunuzda içtiğiniz sigaranın izmaritini çevreye atmayınız. Hasat dönemlerinde, kullandığınız tarımsal araçların kontrolünü yaparak, özellikle elektrik kaçağı ve egzozlarının sağlam ve çalışır durumda olduğundan emin olunuz. Araç egzozundan atılan kıvılcımın bir serveti yok edebileceğini unutmayınız. Tehlike teşkil eden trafo merkezi, elektrik direği, birbirine temas eden elektrik telleri ve ayrıca kötü hava koşullarında, elektrik telleri üzerine düşebilecek ağaç dalı gördüğünüzde 188 Elektrik Arıza ihbar hattını arayarak yetkililere bilgi veriniz.
Temizlik maksadıyla asla ateş yakmayınız. Ev ve iş yerlerinizin çevresindeki otları sökerek veya sürdürerek temizleyiniz. Çıkan kuru otların kaldırılması veya elektrik telleri ile temas eden ağaçların budanabilmesi için ilgili belediyeye bilgi veriniz. Çıkabilecek yangılara karşı ilk müdahalede bulunmak amacıyla, ev ve işyerinizde bakım ve kontrolü düzenli olarak yapılan bir adet 6 kg kapasiteli çok maksatlı kuru kimyevi toz veya 3 kg kapasiteli karbondioksit tipi yangın söndürme cihazı bulundurmanız sizin faydanıza olacaktır. Kullandığınız tarımsal araçlar için 1’er adet 6 kg’lık kuru kimyevi, özel veya iş araçları için ise 1’er adet 2 kg’lık kuru kimyevi toz tipi yangın söndürme cihazı bulundurmanız yararlı olacaktır. Ormanlara veya akaryakıt istasyonlarına yakın arazilerdeki ekili alanların etrafına en az 6 metre genişliğinde şerit açılması, olası bir yangının bu gibi yerlere sirayet etmesini önleyecektir. Ormanlık alanlarda bulunan ateşli piknik yapılabilecek yerlerin dışında, ateş yakıp piknik yapmayınız. Piknik alanlarında veya evlerinizde, mangal kömürlerinin tamamen söndüğünden emin olmadan çöp bidonları içerisine veya herhangi bir yere dökmeyiniz”
Açıklamada ayrıca yangınların önlenmesine katkıda bulunmaya yönelik yapılması gerekenler de şu şekilde sıralandı:
“Katı Atık Depolama tesislerinin etrafının temizlenmesi; Hurdalık olarak kullanılan alanların ve çevresinin temizlenmesi; Sanayi bölgelerinde oluşturulan çöplük alanlarının çevresinin temizlenmesi; Bölgelerdeki çöp dökme alanlarının çevresinin temizlenmesi; Elektrik santralleri ile trafoların çevresinin ve içerisinin temizlenmesi; Yüksek Gerilim hatları altında yangın koruma şeridi oluşturulması; Likit Petrol Gaz depolama alanlarının çevresinin temizlenmesi; Yol kenarları ve refüj içlerinin temizliğinin zamanında yapılması; Yerleşim alanlarına yakın yerlerdeki arazilerin sahipleri tarafından temizlenmesi”
Bildiride, yangın söndürme çalışmalarına katılma veya yardımcı olmanın vatandaşlık görevi ve yasal yükümlülük olduğu da belirtildi.

 
Sağlık Bakanı Pilli :Bu Yıl İlaç Sıkıntısı Yaşanmayacak
 
Kriz Büyüdü Cumhurbaşkanı Tatar Hükümetin İstifasını Kabul Etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık Bakanı Pilli :Bu Yıl İlaç Sıkıntısı Yaşanmayacak
​Sağlık Bakanı Ali Pilli, ülkede yaşanan ilaç eksikliği konusuna ...
GAÜ'lü Akademisyenler 60 GHz teknolojisi konusunda uyardılar
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yönetim ve Bilişim Sistemleri Bölüm ...
Bakan Üstel: "Zorbalıklarla KKTC'ye zarar veriliyor"
​İçişleri Bakanı Ünal Üstel, “zorbalıklarla KKTC’ye zarar verildiğini” ...
 
Bakan Pilli :İlaç sıkıntısını bitiriyoruz
Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, ülkede eksik olan ilaçların dün itibariyle ülkemize geldiğini açıkladı
Başbakan Sucuoğlu . Hedef, ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde duran bir KKTC
Başbakan Dr.Faiz Sucuoğlu, Türkiye ile imzalanan 2022 Yılı İktisadi ve ...
Türkiye'den KKTC'ye 4 milyar 250 milyon TL kaynak
Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Ağırlıkla hibe ve bir kısmı ...
 
Hava Sıcaklığı Yükselmeye Başlayacak
​Hava sıcaklığı hafta sonunda 31 dereceye kadar yükselecek. Önümüzdeki ...
Cumhuriyet Meclisi Elektriğinin kesilmesi açıklaması
Cumhuriyet Meclisi'nden elektrik kesintisi hakkında bilgilendirme içeren ...
El-Sen bugün saat 08.00’den itibaren iş bırakma eylemi başlattı
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) bugün saat ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva