kibbanner
  • Dolar
    32,5557
  • Euro
    34,8752
  • Altın
    2.432,640
  • Bist-100
    9.645,000
   
19/26 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

İşte KKTC'ye Yeni Giriş-Çıkış Şartları 

KKTC Bakanlar Kurulu’nun COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkeye giriş-çıkışlarla ilgili alanıcak tedbirleri yeniden düzenleyerek açıkladı

6.07.2020 - 14:40
İşte KKTC ye  Yeni  Giriş-Çıkış Şartları

KKTC Bakanlar Kurulu’nun COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkeye  giriş-çıkışlarla ilgili alanıcak tedbirlerin belirlenmesi konusunda üretmiş olduğu karar, ve Bulaşıcı Hastalıklar Yasası’nın KKTC Sağlık Bakanlığı’na vermiş olduğu yetki doğrultusunda  Bakanlığımız KKTC’ye Giriş- Çıkışlarla ilgili aşağıdaki kararları üretilmiştir ;

1. 5 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde çalışan, eğitim gören KKTC vatandaşları ile ülkemizde ikamet eden Maronitler ve  Karpaz bölgesinde ikamet eden Kıbrıslı Rumlar, sınır kapılarından ilk geçişlerinde son 72 saat içerisinde yapılmış PCR test sonuçlarının negatif olması ve bunu belgelemeleri halinde karantina zorunluluğu olmaksızın KKTC’ye kara kapılarından giriş yapma hakkına sahip olacaktır. Bu kural çeşitli nedenlerle Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde  kalan veya olağan olarak orada yaşayan KKTC vatandaşlarının KKTC’ye girişlerinde de geçerli olacaktır. Yukarıda bahsi geçen koşullar çerçevesinde geçiş yapacak kişilerin her 15 günde bir Güney Kıbrıs Rum Yönetimi veya KKTC’de olmak üzere PCR testleri tekrarlanacaktır.

2. KKTC vatandaşı olsun veya olmasın 5 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden geçiş yapacak kişilerin son 14 gün içerisinde  Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde kaldıklarını belgelemeleri halinde son 72 saat içerisinde yapılmış PCR test sonuçlarının negatif olması ve bunu belgelemeleri durumunda karantina zorunluluğu olmaksızın ülkeye giriş yapabileceklerdir. Kişilerin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’den son 14 gün içesinde başka bir ülkeye seyehat etmeleri durumunda KKTC’ye girişlerinde hangi ülkeden geldiler ise o ülkelere uygulanan koşulları uygulanacaktır. 
3. 5 Temmuz 2020 tarihinden itibaren KKTC vatandaşı olsun veya olmasın ülkemize gelecek herkes, geldiği ülkenin risk grubuna göre aşağıda belirtilen 3 kategoride, her biriyle ilgili olarak yazılmış olan koşullar çerçevesinde, KKTC’ye deniz ve hava limanlarıyla, kara geçiş noktalarından gelmeleri değerlendirilecektir.

A KATEGORİSİ:
Koşul: Tüm yolcuların seyehat edecekleri vasıtaya biniş tarihinden son 72 saat içinde yapılan PCR test sonuçlarının negatif olması ve bunu belgelemeleri halinde karantina olmaksızın ülkeye giriş yapabileceklerdir. Ancak PCR sonucu ibraz edemeyen yolcuların PCR testlerinin Bakanlığımızca yapılacak ve sonuçları çıkıncaya kadar karantina altında tutulacak, yapılan test ve karantina ücretleri ilgili yolcu tarafından karşılanacaktır.

B KATEGORİSİ
Koşul: Bu ülkelerden gelecek olan yolcular kendi ülkelerinde KKTC’ye gelmeden seyehat edecekleri vasıtaya biniş tarihinden son 72 saat içinde yapılan PCR test sonuçlarının negatif olması ve bunu belgelemeleri  zorunludur. Bu ülkelerden gelecek yolcular  ayni zamanda KKTC’ye geldiklerinde Bakanlığımızca ikinci PCR test uygulanmasına da tabii olacaklardır.  Bu uygulama 8 Temmuz 2020 tarihinden itibaren 72-120 saat (3’üncü- 4’üncü ve 5’inci gün) öncesinden PCR testi  yapılması şeklinde uygulanacaktır.

Otelde konaklayacak turistlerin giriş kapılarından gidecekleri otellere nakillleri ilgili otel yetkilileri tarafından yapılacaktır. Turistlere kapılarda yapılan PCR testleri sonuçlanıncaya kadar otel odalarında karantina koşullarına uymaları zorunludur. Otel yetkilileri İlgili kişilerin karantina koşullarına uymasını denetleyecek ve bu konuda Bakanlığımıza taahhüt vereceklerdir. Aksinin tespit edilmesi halinde Ceza Yasası ve Bulaşıcı Hastalıklar Yasası’nın ilgili maddeleri kapsamında cezai işlem başlatılacaktır. Ayrıca bu koşullar Sağlık Bakanlığı ve Emniyet yetkilileri tarafından da denetlenecektir.
Evlerinde konaklayacak kişilerin PCR test sonuçları çıkıncaya ve kendilerine bildirilinceye kadar evlerinde izole olmaları zorunludur .Belirtilen koşullara uymayanlara Ceza Yasası ve Bulaşıcı Hastalıklar Yasası’nın ilgili maddeleri kapsamında cezai işlem başlatılacaktır.

C KATEGORİSİ:
Koşul: Bu ülkelerden gelecek olan yolcuların ülkemize gelmeden önce seyehat edecekleri vasıtaya biniş tarihinden 3 gün önceden PCR test sonuçlarının negatif olması ve bunu belgelemeleri  aynı zamanda, ücretlerinin kendileri tarafından karşılanması kaydıyla 14 günlük karantina koşullarına uyması zorunludur. 

Risk Kategorilerine göre Ülkeler Listesi

05 TEMMUZ 2020 TARİHLİ REVİZE ÜLKELER

A GRUBU ÜLKELER
1. Almanya
2. Avusturalya
3. Avusturya
4. Danimarka
5. Estonya
6. Finlandiya
7. Güney Kore
8. İrlanda
9. İsviçre
10. İzlanda
11. Japonya
12. Letonya
13. Lihtenşayn
14. Litvanya
15. Macaristan
16. Maldivler
17. Malta
18. Norveç
19. Polonya
20. Slovakya
21. Slovenya
22. Yeni Zerlanda
23. Yunanistan

B GRUBU ÜLKELER
1. Andora
2. Arjantin
3. Belçika
4. Birleşik Arap Emirlikleri
5. Bosna Hersek
6. Bulgaristan
7. Çek Cumhuriyeti
8. Fransa
9. Gürcistan
10. Hırvatistan
11. Hollanda
12. İspanya
13. İtalya
14. Kanada
15. Karadağ
16. Katar
17. Kuveyt
18. Lüksemburg
19. Lübnan
20. Monako
21. Portekiz
22. Romanya
23. San Marino
24. Sırbistan
25. Singapur
26. Türkiye
27. Uruguay
28. Ürdün
29. Vatikan

C GRUBU ÜLKELERİ
1. Amerika
2. Brezilya
3. Hindistan
4. İngiltere
5. İran
6. İsrail
7. İsveç
8. Kazakistan
9. Kosova 
10. Meksika
11. Mısır
12. Pakistan
13. Rusya
14. Türkmenistan
15.  Ve Diğer Ülkeler

 
GAÜ'den Öğrencilere %75 Burslu Yatay Geçiş Fırsatı
 
Sağlık Bakanlığı, PCR testleri için özel sektörle işbirliği yapacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı Sağlık Danışma Kurulu Sağlık Bakanlığını Uyardı
ülkeye girişlerde PCR testi yapan ekibin güçlendirilmesi gerektiğini, ...
KKTC'de Vaka Sayısı 3 'e Yükseldi
​Bakan Pilli, bugün yapılan 569 test sonucuna göre 2 pozitif vaka ...
Bakan Pilli KKTC'ye Giriş Yapan Herkes PCR Sonucuna Kadar Karantina Otelinde tutulacak
KKTC Sağlık Bakanı PilliYapılan açıklamaya göre KKTC’ye gelecek olan herkes ...
 
Malesef Bekenen Oldu, 75 gün sonra ilk pozitif vaka!
Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, 1 Temmuz 2020 Covid-19 genel durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Milletvekili Canaltay Girişimci Gençlere Umut Oldu
Canaltay, Girne Gençlik Gelişim Merkezi’nde (GİGEM) ...
Ercan'a İki Uçakla 398 Yolcu Geldi
KKTC'de 1 Temmuz itibarıyla başlayan yeni uygulamalarla açılan hava ve ...
 
Yeni Polis Genel Müdürü Soyalan Resmen Göreve Başladı
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Polis Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törende ...
Tatar: “Bilişim Suçları Yasası ülkede büyük bir yasal boşluk dolduruldu”
Başbakan Ersin Tatar hükümetin büyük önem verdiği ve geçtiğimiz gün Cumhuriyet ...
Antalya Havaalanında İlk Test KKTC'ye Gelecek Kültür Ateşesine
FRAPORT TAV Uluslararası Antalya Havalimanı'nda, yurt dışına gidecek Türk ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva