kibbanner
  • Dolar
    32,3126
  • Euro
    35,1059
  • Altın
    2.279,320
  • Bist-100
    8,966
   
15/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Yeni Polis Genel Müdürü Soyalan Resmen Göreve Başladı 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Polis Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törende Polis Genel Müdürlüğü görevine atanan Ahmet Soyalan’a rütbesini taktı.

30.06.2020 - 23:20
Yeni Polis Genel Müdürü  Soyalan Resmen Göreve Başladı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Polis Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törende Polis Genel Müdürlüğü görevine atanan Ahmet Soyalan’a rütbesini taktı. Görev süresini tamamlayarak görevi devreden Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’na hizmet anısı şildini takdim etti. 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Polis Genel Müdürlüğü  Rütbe Takma ve Görev Devir Teslim Töreni’ndeki konuşmasında, polis camiasının Polis Günü’nü kutladı.

21 Aralık 1963’te Kıbrıs Rum tarafının Enosis hedefi ile hareket etmesinin ortaklık devletinin yıkılmasına neden olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs Türk polis teşkilatının bu yıkılış üzerine 30 Haziran 1964’te kurulduğunu belirtti. 

1970 yılında ihdas edilen Polis Genel Müdürlüğü makamında bugüne kadar 10 genel müdürünün hizmet verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, 11. Polis Genel Müdürü olarak bugün başladığı görevinde Ahmet Soyalan ve yardımcılarına üstün başarı diledi.

TOPLUM POLİSE GÜVENEBİLMELİDİR

Polis Genel Müdürü Soyalan’ın polislik yanında bir hukuk diplomasına da sahip olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bu, Polis Gelen Müdürü Soyalan’a ek sorumluluklar da yüklüyor. Halkının yanında, halktan kopuk olmayan bir polis teşkilatı hepimizin ortak arzusudur. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demokratik, laik bir hukuk devleti olarak yaşamını devam ettirirken, ekonomisi ve demokrasisini geliştirmelidir. Suçlularla suç eğilimden olanlar polisten çekinmeli, toplum ise polise güvenebilmelidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, polisin sorumluluk alanına trafik ve uyuşturucuya mücadelenin de dahil olduğunu ifade ederek, daha iyi ve daha güvenli bir trafik için alınması gereken daha çok yol olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı, “Direksiyon başına geçen yurttaşların ‘beni denetleyen polis var’ duygusunu taşıması gerekir. Bunun gereğini sadece Cumhurbaşkanı olarak değil, bir yurttaş olarak da istiyorum” şeklinde konuştu.

ÖRGÜTLÜ SUÇLAR ve UYUŞTURUCUYA KARŞI DAHA FAZLA MÜCADELE

Uyuşturucu sorununun okullar düzeyine kadar indiğinin herkes tarafından bilindiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, polisin örgütlü suçlara karşı bugüne kadarki başarılı uygulamalarını takdir ettiğini ancak örgütlü suçlar ve uyuşturucuya karşı daha fazla mücadelenin gerekli olduğunun da altını çizdi.

SADECE TOPLUM DEĞİL, DEVLET DE POLİSE DESTEK OLMALI

Polis teşkilatına toplum desteğinin ötesinde devletin de destek olması gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Akıncı, kendisine bugün veda ziyaretinde bulunan emekliye ayrılan Polis Genel Müdürü Manavloğu’ndan teşkilatın durumu hakkında aldığı rapora göre, 2 bin 718 polis kadrosundan bugün itibarıyla 678’inin boş olduğunu, itfaiyenin toplam 282 kadrosundan ise 66’sının boş olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bana verilen bilgiye göre, polisimizin 297, itfaiyemizin ise 10  araç eksiği var. Bunların halledilmesi lazım. Polisin ve itfaiyenin bu ihtiyaçlarının imkanlar dahilinde halledilmesi gerekiyor. Başımıza kötü olaylar geldikten sonra değil, bunlar yaşanmadan tedbirlerin alınması gerekiyor. Polis teşkilatımızda yabancı dil bilen personel sayısının bu dönemde artırılması için, diğer alanlardaki hizmet içi eğitimlerde olduğu gibi yabancı dil eğitimine de ağırlık verilmeli”. 

Cumhurbaşkanı Akıncı konuşmasının sonunda, görev süresini bugün doldurarak emekliye ayrılan Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’na yeni yaşamında sağlık ve mutluluk diledi

   

 
Tatar: “Bilişim Suçları Yasası ülkede büyük bir yasal boşluk dolduruldu”
 
Ercan'a İki Uçakla 398 Yolcu Geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tatar: “Bilişim Suçları Yasası ülkede büyük bir yasal boşluk dolduruldu”
Başbakan Ersin Tatar hükümetin büyük önem verdiği ve geçtiğimiz gün Cumhuriyet ...
Antalya Havaalanında İlk Test KKTC'ye Gelecek Kültür Ateşesine
FRAPORT TAV Uluslararası Antalya Havalimanı'nda, yurt dışına gidecek Türk ...
PGM'de devir teslim töreni bu akşam
Polis Genel Müdürü Manavoğlu görevini bugün Soyalan’a devrediyor...
 
Anayasa mahkemesi YDP'nin Cumhurbaşkanı Akıncı'nın görev süresiyle ilgili açtığı davayı redetti
YDP'nin Cumhurbaşkanı Akıncı'nın görev süresiyle ilgili Anayasa Mahkemesi'ne ...
Sağlık Bakanı Pilli:
Sağlık Bakanı Pilli, ülkeye gemiyle gelen ve Covid-19 test sonucunun pozitif ...
Sağlık Bakanı Pilli Denktaş'ın Korona İddiasını Doğruladı
Demokrat Parti (DP) Milletvekili Serdar Denktaş Cumhuriyet Meclisi Genel ...
 
Beklenen Bilişim Suçu Yasası Nihayet Meclise Geliyor
​Bilgisayar, cep telefonu ve tablet gibi iletişim araçlarıyla internet ...
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Tatar ile telefonda görüştü
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ...
TUI Güney Kıbrıs'ta 640 yataklı Robinson Club Cyprus'ı açıyor
Merkezi Almanya’nın Hannover kentinde bulunan uluslararası turizm şirketi ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva