kibbanner
  • Dolar
    32,3279
  • Euro
    35,0469
  • Altın
    2.282,880
  • Bist-100
    8,984
   
15/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Başkan Adayı Uluçay Aday Tanıtım Gecesine Hazır 

Üstüste yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Gazimağusa Belediyesi Başkan adayı Dr. Süleyman Uluçay,15 Aralık Perşembe gecesi saat 19:00 katılacağı Proje lansamanı ve aday tanıtım gecesine hazır

14.12.2022 - 23:17
Başkan Adayı Uluçay Aday Tanıtım Gecesine Hazır

Mağusa Kültür ve Kongre merkezindeki 15 Aralık Perşembe gecesi saat 19:00 katılacağı Proje lansamanı ve aday tanıtım gecesine hazır olduğunu açıklayan Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Gazimağusa Belediyesi Başkan adayı Dr. Süleyman Uluçay projelerimizle  halkımızın istediği beklentisi olan Gazimağusa'yı onlara sunmak en büyük hedefimizdir dedi...

ULUUÇAY ZİYARETLERİNİ ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR 
Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Gazimağusa Belediyesi Başkan adayı Dr. Süleyman Uluçay, ülkemizde bir ilk olarak ortak yaşam alanları oluşturmak istediklerine vurgu yaptı.
Çocuk parklarını ve yeşil alanları sadece çocuk parkı veya yeşil alan olmaktan çıkarıp, o bölgede yaşayan her yaş grubundan insanın bir araya gelebileceği ortak yaşam alanları haline dönüştürmek istediklerini ifade eden Uluçay, bu alanlarda haftanın belirli gün ve saatlerinde gerek sportif gerekse de kültürel aktivitelerin yer alacağı çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi, bu projeyle bölge halkı arasındaki dayanışmayı güçlendireceklerini dile getirdi.
CTP Gazimağusa Belediyesi Başkan adayı Dr. Süleyman Uluçay ve CTP Gazimağusa Belediyesi Meclis Üyesi adayları, okul ve devlet dairelerine yaptıkları ziyaretlere devam ediyor.
Öğretmenler, okul emekçileri, kamu görevlileri ve vatandaşlarla bir araya gelen CTP adayları, sorunları dinledi, çözüm önerilerini ve projelerini anlattı.
CTP Gazimağusa Belediyesi Başkan adayı Dr. Süleyman Uluçay ve CTP Gazimağusa Belediyesi Meclis Üyesi adayları gittikleri her yerde vatandaşların sıcak ilgisiyle karşılaştı. Dr. Süleyman Uluçay’a güvenen ve projelerine tam destek vatandaşlar, Gazimağusa Belediyesi’ni hem mali hem idari hem de hizmet anlayışı bakımından güçlü bir belediye olarak görmek istediklerini belirttiler.
“MALİ DİSİPLİN VE İŞ DİSİPLİNİNİ SAĞLAMAKTA SON DERECE KARARLIYIZ”
Ziyaretlerde söz alan CTP Gazimağusa Belediyesi Başkan adayı Dr. Süleyman Uluçay, belediyeciliğin siyasetin zor alanlarından olduğunu, bu nedenle de gönül işi olduğunu düşündüklerini söyleyerek sözlerine başladı.
Belediyecilik tek kişilik bir çalışma alanı olmadığını, bir ekip çalışması olduğunu ifade eden Uluçay sözlerine şöyle devam etti:
“Gazimağusa Belediyesi Başkanlığına aday olurken ilk yaptığım iş belediyemizin durumunu incelemek ve uzmanlara inceletmek oldu. Maliye uzmanlarıyla ayrıntılı bir araştırma yaptık ve belediyenin son 8 yılının mali bütçesini inceledik. Bununla birlikte belediyenin personel sayısı ve hangi birimlerde görev aldıkları konusunda da ayrıntılı çalışma yaptık. Gazimağusa Belediyesi’nde görevi aldığımız ilk gün mali disiplin ve iş disiplinini sağlamak için kolları sıvayacağız. Bu konuda son derece kararlıyız. Yaptığımız incelemeler sonucunda mali disiplin ve iş disiplini olmadan adım atamayacağımızı gördük. Eğer mali disiplin ve iş disiplinin sağlayamazsak hiçbir projemizi gerçekleştirme şansımız olmayacak.”
“ESNEK TOPLU TAŞIMA, AİLE ÇAY BAHÇELERİ VE MESLEK EDİNDİRME KURSLARI HAYATA GEÇİRİLECEK”
CTP Gazimağusa Belediyesi Başkan adayı Dr. Süleyman Uluçay, göreve geldiklerinde hayata geçirmeyi planladıkları projelerini 2 ayrı kategoriye ayırdıklarını, bu kategorilerinden birinin belediyenin bugünkü mali yapısındaki sıkışıklığa rağmen yapılacak olanlar olduğunu, bir diğerinin de Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği’nden elde edilecek kaynaklarla hayata geçirilecek projeler olduğunu söyledi. Belediyenin mali sıkışıklığına rağmen hayata geçirecekleri projelerle ilgili bilgiler paylaşan Uluçay, esnek toplu taşımayı kent halkıyla buluşturmak istediklerini kaydetti.
“Biz Mağusa’da artık toplu ulaşım konusunda bazı adımlar atılması gerektiğini net olarak görüyoruz” diyen Uluçay, esnek toplu taşımanın KKTC’de bir ilk olacağını, kentlilere toplu ulaşım kullanım alışkanlığını kazandıracağını dile getirdi.
Uluçay, toplu ulaşımda atılacak adımları zaman içerisinde geliştirecek fikirleri de olduğunu söyledi. 
Dr. Süleyman Uluçay, ülkemizde yaşadığımız ekonomik sıkıntıları göz önünde bulundurarak, kentte en az 2 farklı yerde aile çay bahçesi oluşturacaklarını bildirdi. 
Uluçay, aile çay bahçelerini işletmesini belediyenin üstlenerek çok uygun fiyatlara halka hizmet vereceğini kaydetti.
Göreve gelir gelmez kent gençliğinin hayatını kolaylaştırmak için adımlar atacaklarının da altını çizen Dr. Süleyman Uluçay, Lefkoşa’da Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası iş birliğinde devam eden “Meslek Edindirme Kurslarının” bir kısmının Gazimağusa’da da yapılması için çalışmaları olduğunu ifade etti.
Uluçay, bu doğrultuda ilgili okul müdürü ve oda yetkilileriyle görüştüklerini ve kursları yerinde incelediklerini dile getirdi.
“YAŞLILARIMIZA HİZMETİ GELİŞTİRECEĞİZ”
65 yaş ve üzeri insanlarımıza verilen hizmetleri geliştireceklerini belirten Dr. Süleyman Uluçay, konuyla ilgili konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu hizmetler 30 yıl önce CTP’nin Gazimağusa Belediyesi’ni yönettiği dönemde başlamıştı. Ardından tüm belediyelere örnek olarak ülke geneline yayıldı. Halen tüm belediyelerde o dönem başlatılan şekliyle bu hizmet verilmeye devam ediyor. Biz bu hizmetlerin mutlaka geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü aile yapılarımız giderek farklılaşmaktadır. Sosyal yapımız değişmektedir. Bu nedenle bu konudaki çalışmalarımızı daha ileriye taşıyacağız.”
“ORTAK YAŞAM ALANLARIYLA HALK ARASINDAKİ DAYANIŞMA GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ”
Ülkemizde yine bir ilk olarak; yeşil alan ve çocuk parklarını, sadece çocuk parkı ve yeşil alan olmaktan çıkarıp, o bölgede yaşayan insanların bir araya gelebilecekleri ortak yaşam alanları haline getirmek istediklerine vurgu yapan Uluçay, bu alanlarda haftanın belirli günlerinde gerek sportif gerekse de kültürel aktivitelerin yer alacağı çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi.
Uluçay, bu şekilde de halk arasındaki dayanışmayı güçlendirmek istediklerini dile getirdi.
“GÖLETLERİMİZ VE SAHİL YOLU İLE İLGİLİ PROJELERİMİZİ KAYNAK BULARAK HAYATA GEÇİRECEĞİZ”
CTP Gazimağusa Belediyesi Başkan adayı Dr. Süleyman Uluçay, Çanakkale Gölet’i ve Gülseren Gölet’ini doğal yapılarını bozmadan kente kazandırmak istediklerini, yine Serbest Liman Bölgesi’nden Glapsides Plajı’na kadar uzanan yürüyüş ve bisiklet yolu ile ilgili projeleri olduğunu söyledi.
Bu projeleri hayata geçirmek için Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği’nden kaynak talepleri olacağını ifade eden Dr. Süleyman Uluçay konuyla ilgili şu şekilde konuştu:
“Kentimizde 2 güzel göledimiz vardır. Bunlardan biri Çanakkale Gölet’idir. Çevre Dairesi, Şehir Planlama Dairesi, DAÜ Mimarlık Bölümü, KUŞKOR ve MAKAMER iş birliğinde bu göledimizle alakalı proje hazırlandı. Bu projenin sahibi olan Prof. Naciye Doratlı ve Prof. Dr. Müge Rıza ile görüşüp, ortak toplantılar gerçekleştirdik. Çanakkale Gölet’inin 10 kilometrelik bir çevresi vardır. İlgili göledimizin doğal yapısı korunarak kente kazandırılmasını istiyoruz. Bu projemizi mutlaka Türkiye ve Avrupa Birliği’nde kaynak bularak hayata geçirmek istiyoruz. Yine aynı şekilde Gülseren Gölet’imiz mevcuttur. Flamingolara ev sahipliği yapan bir göledimizdir. Bu göledimizin de doğal yapısına zarar vermeden düzenlenmesi, plan ve projelerimiz arasındadır. Gazimağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Plan’ında, Serbest Liman Bölgesi’nden Glapsides Plajı’na kadar uzanan bir yürüyüş ve bisiklet yolu yer aldı. Biz onu mutlaka bir trafik rahatlaması sağlamak için trafik yolu da ekleyerek gündeme getireceğiz. Bu projemiz için de Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nden kaynak arayışımız olacak.”

 
Başbakan Üstel: "Seçimde fark bekliyorum"
 
Büyükelçi Feyzioğlu KTEB Başkanı Öksüz ve Üyeleriyle İlaç Konusunu Çözüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Üstel: "Seçimde fark bekliyorum"
UBP’nin Mehmetçik-Büyükkonuk aday tanıtım şölenine katılan Başbakan, UBP ...
Yasa Dışı Bahiscilere Operasyonu Bakan Soylu Antalya'dan duyurdu
Antalya'da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Yasasışı ...
Zeki Çeler Girne Seçmeninden ''Aklın Yolu Zeki” seçim kitapçığı ile ilgi görüyor
Girne Belediye Başkanlığına bağımsız aday olan Zeki Çeler, Kaymakamlık, ...
 
Başkan Güngördü :Geçmiş Tecrübemizle Girne Yeni'den Nefes Alacak
Girne Belediye Başkanı ve Girne Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan adayı ...
KKTC’de bir kişide maymun çiçeği virüsü tespit edildi…
Sağlık Bakanlığı konu ile igili bir açıklamada bulunarak konuyu kamuoyu ile paylaştı
Demokrat Parti (DP) 'den Yerel Seçime Tam Kadro Hazırım Mesajı
Demokrat Parti (DP) 2022 Yerel Seçimler Belediye Başkanlığı Meclis Adayı, ...
 
Kalın :Kıbrıs davası tüm Türk dünyasının davasıdır , bir hak, hukuk ve adalet davasıdır.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Millet Kütüphanesi'nde ...
Kıbrıslı Türkler İngiltere'de 21 Aralık Nöbetine Hazırlanıyor
İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türk dernek ve kuruluşlar, 21 Aralık “Kanlı ...
Başkan Adayı Uluçay Gazimağusa'da Sahaya Çıktı
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa İlçesi, 25 Aralık’ta yapılacak ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva