kibbanner
  • Dolar
    32,7682
  • Euro
    35,0901
  • Altın
    2.457,000
  • Bist-100
    10.471,000
   
26/30 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Başbakan Ünal Üstel'den 400 Lira Sözü 

Başbakan Ünal Üstel, Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) üzerinden ülkeye getirilecek donmuş kuzu etinin satışının 400 TL’yi geçmeyeceğini açıkladı.

24.05.2024 - 00:01
Başbakan Ünal Üstel den 400 Lira Sözü


Üstel, hükümet olarak üretimi her alanda desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini de ifade etti.
Başbakan Ünal Üstel, Ulusal Birlik Partisi genişletilmiş MYK toplantısı sonrası basına açıklama yaptı. Toplantıya, bakanlar ve MYK üyeleri katıldı.
-Çavuş: “1 milyar üzerinde teşvik verdik”
Toplantı sonrası ilk sözü Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, hükümet ve bakanlık olarak tarım sektörünün büyütülmesi amacıyla yapılan çalışmaları anlattı.
Çavuş, 1 milyar TL üzerinde tarıma destek verdiklerini, sürdürülebilirliği, gıda arzını ve büyümeyi hedeflediklerini, bunun için de büyüme odaklı bir bütçe oluşturduklarını belirtti.
Etteki sıkıntıyı da gördüklerini ve hayvan varlığını artırmak ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmak amacıyla destekler verildiğini işaret eden Çavuş, üreticinin yatırım gücünü artırmak amacıyla hayvancıya her alanda destek verdiklerini vurguladı.
Hüseyin Çavuş, her zaman üreticinin yanında olduklarını ve tarımın her alanında üreticiye destek sağladıklarını ifade ederek hedefin tarım sektörünün sürdürülebilirliğini artırmak ve büyümesini sağlamak olduğunu söyledi.
Maliye Bakanlığı desteğiyle de tüm ödemelerin zamanında yapıldığını belirten Çavuş, süt, et, narenciye, bal, balık, sebze meyve her alanda tarladan sofraya gıda güvenliği, sürdürülebilir ve hedef odaklı bir şekilde çalıştıklarını ve üreticiyi hayat pahalılığı altında ezdirmediklerini ezdirmeyeceklerini ifade etti.
Sütte bire bir elli paritede olduklarını, küçükbaşta yaşanan sıkıntıların da doğum planlaması yapılamaması nedeniyle oluştuğunu anlatan Çavuş, önümüzdeki yıl için bu planlamanın yapılacağını kaydetti.
Hem üretimin devamlılığı, hem kasapların sürdürülebilir olması hem de tüketicinin ete ulaşabilmesi amacıyla hükümet olarak bazı kararlar aldıklarını belirten Çavuş, özellikle dar gelirlinin ete ulaşabilmesi adına alternatif çözümler üretmeye çalıştıklarını belirtti.
-Üstel
Başbakan Ünal Üstel de, bugün UBP’li bakanlar ve MYK üyeleri ile birlikte ülkedeki ve ekonomideki sorunları ele aldıklarını söyledi, ayrıca hayvancıların devam eden eylemini de ele aldıklarını belirtti.
Hayvan Üreticileri Birliği eylemine saygı duyduklarını ifade eden Üstel, göreve geldikleri günden itibaren üretimi üreticiyi ve dar gelirlileri desteklediklerini kaydetti.
Üstel, et konusunda yaşanan sıkıntılara işaret ederek, dünyadaki uygulamalardan da yararlanarak özellikle dar gelirli insanların ete ulaşması ve güneye kayan alışverişin önüne geçmek amacıyla tüm kesimlerle görüştüklerini belirtti.
Üretime verilen öneme vurgu yapan ve bugüne kadar görülmemiş destekler verdiklerini ifade eden Üstel, hayvancılarla, kasaplarla görüştüklerini, gereken destek ve teşvikleri verdiklerini ancak et fiyatlarının kilosunun 550 TL’yi geçmeyeceği şartını koyduklarını anlattı.
Donmuş etin ülkeye getirilmesi kararı sonrası teşviklerin yükseltildiğini ifade eden Üstel, hükümet olarak halkı et ile buluşturacaklarını, et ithalini devletin yapacağını ve kilo fiyatının 400 TL’yi geçmeyeceğini açıkladı.

 
Girne Belediyesi Zabitaları Polis Gibi Çalışıyor
 
Kıbrıs AYNA ile Coştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Girne Belediyesi Zabitaları Polis Gibi Çalışıyor
Girne Belediyesi, kent güvenliği için zabıtanın 7/24 mesai yaptığını duyurdu ...
DP Genel Sekreteri Akpınar’dan YDP Başkan Yardımcısı Büyükyılmaz’a yanıt…
Akpınar, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Başkan Yardımcısı Turan Büyükyılmaz’ın ...
Cumhurbaşkanı Tatar :Kıbrıs Türk halkı her zaman Atatürk’ün yolunda yürüdü
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar 19 Mayıs törenlerinde vurguladı: "Kıbrıs Türk ...
 
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!
KKTC Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı,Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı Prof.Dr. ...
KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti
Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Bertan Özerdağ, KKTC Cumhurbaşkanı ...
Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, ekonomik ...
 
Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık
UBP Genel Sekreteri Hasipoğlu, Kıbrıs Türk tarafının masadan kaçmadığını, ...
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
KKTC Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı,Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı ...
YDP Parti Meclisi belirlendi
Yeniden Doğuş Partisi’nin (YDP) 28 Nisan’da yapılan 4’üncü Olağan Kurultayı’nda ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı Tebrik Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı Tebrik Mesajı

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva