kibbanner
  • Dolar
    32,9370
  • Euro
    35,4202
  • Altın
    2.462,830
  • Bist-100
    10.768,000
   
26/31 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır” 

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, ekonomik koşulların ülkeyi bir döngüye soktuğunu, paranın alım gücünün düştüğünü, hayat pahalılığı kadar artış verildiğini ancak meselenin; “elimize geçen parayla kaç ekmek, süt alabileceğimizdir” “Yaşananlar kader değildir,umutvardedi.

15.05.2024 - 01:41
Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”

 Erhürman, Kanal Sim’de programa katıldı ve açıklamalarda bulundu. Tufan Erhürman, “Yaşananlar kader değildir, umut vardır” ifadelerini kullanarak, ülkede yaşanan sorunları çözecek bilgi birikiminin de, kaynağın da olduğuna dikkat çekti.
"Bu kadar nüfusu ve 23 üniversiteyi ülkenin kaldıramayacağına" dikkat çeken Erhürman, dört ayda bir hayat pahalılığı vermekle de insanların alım gücünün korunamadığını söyledi.
İçinde bulunulan ekonomik koşulların, memleketi bir döngüye soktuğuna dikkat çeken Erhürman, paranın alım gücünün düştüğünü vurguladı.
Hayat pahalılığının, dövizin artışından hızlı bir şekilde arttığına işaret eden Erhürman, “Hayat pahalılığı kadar artış veriyoruz” denilerek, kamu maaşlarının arttığını, şimdi asgari ücretlinin de aynı sarmala girdiğini kaydetti. Tufan Erhürman, “Mesele, elimize geçen parayla kaç ekmek, süt alabileceğimizdir” dedi.
Asgari ücretin yükselmesinin de piyasada fiyatlandığını ifade eden Erhürman, "sürekli bir yoksullaşma yaşandığını" kaydetti.
“Dört ayda bir hayat pahalılığı vermekle insanların alım gücünü yükseltmiş de korumuş da olmuyorsunuz” diyen Erhürman, elde edilen maaşın arttığını ama alım gücünün artmadığını vurguladı.
Tüm sorunları mesele edip masaya yatırmak gerektiğine işaret eden Erhürman, “En yoksul kesimlerin alım gücünü, özellikle zorunlu temizlik malzemeleri ve gıda maddelerinin fiyatlarını kontrol altına akarak korumamız gerekiyor” diye konuştu.
Defalarca öneriler yaptıklarını ifade eden Erhürman, 2018 yılında hükümette oldukları dönemde yaptıklarından örnekler verdi.
İlgili sektörün paydaşlarıyla görüşülmesi gerektiğine dikkat çeken Erhürman, sorunların bu şekilde ortaklaşarak çözülebileceğini belirtti.
Küçük işletmelerin yaşadıkları zorluklardan da bahseden Erhürman, en önemli giderin personel gideri olduğunu kaydetti ve elektrik, akaryakıt gibi girdilerin de pahalı olduğunu söyledi.
Erhürman, tüm bunların fiyatlara yansıdığına işaret etti. Küçük işletmeler ayakta kalabilmek için fiyatlarını yükselttiğinin altını çizen Erhürman, “Ya kalitesini düşürecek ya fiyatlarını yükseltecek” ifadelerini kullandı.
Ortada bir “yönetmeme” hali bulunduğunu savunan Erhürman, "ülkede yokluk ve yoksulluğun giderek tırmandığına" işaret etti.
Her şeye rağmen umutsuzluğa kapılmaya gerek olmadığını belirten Erhürman, “Bu memleket gitti, bitti hissi içerisinde değiliz. Bu ülke kaynaklarını üretiyor. Sizin ülkeyi yöneteniniz var mı, esas mesele o” dedi.
Erhürman, “Bu, kader değildir. Ne iç politikadaki ne de dış politikadaki yaşananlar kader değildir. Yaşananlar, yönettiğini iddia edenlerin yarattığı kaostan başka bir şey değildir. Neyin gailesini çektikleri ortada. Bu arkadaşların gitmesinden başka yol yok” diye konuştu.
Memlekette sermaye açısından bir sıkıntı bulunmadığını dile getiren Erhürman, eğitim ile ilgili de konuştu.
Ülkede 23 üniversite bulunduğunu belirten Erhürman, “İstediğin sistemi kur denetleyemezsin. Bu ülkenin nüfusu, kültürel yapısı, alt yapısı, 23 üniversiteyi kaldırmaz. Bu ülke bu kadar nüfusu da kaldırmaz” dedi, karşılarındaki zihniyetin yönetme gailesinde olmadığı görüşünü ifade etti.

 
Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık
 
KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık
UBP Genel Sekreteri Hasipoğlu, Kıbrıs Türk tarafının masadan kaçmadığını, ...
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
KKTC Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı,Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı ...
YDP Parti Meclisi belirlendi
Yeniden Doğuş Partisi’nin (YDP) 28 Nisan’da yapılan 4’üncü Olağan Kurultayı’nda ...
 
Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkenin ...
Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
KKTC Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı,Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı Prof.Dr. ...
KKTC 15 gündür tozlu havanın etkisinde
Orta Doğu ve Afrika üzerinden taşınan toz zerrecikleri 16 Nisan’dan beri ...
 
Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında
Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı başlatacak ...
KKTC'de Alkışlar Turgül ve Nermin Tomgüsehan Çifti İçin
Dr Turgül Tomgüsehan KKTC Polis Teşkilatında Başmüfettiş Lefkoşe'de polis ...
Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması
Maliye Bakanı Özdemir Berova Gazimağusa’da trafik kazası geçirdi. Berova ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Ünal Üstel: 20 Temmuz’u 50'nci yıla yakışır şekilde, kutlayacağız

Ünal Üstel: 20 Temmuz’u 50'nci yıla yakışır şekilde, kutlayacağız

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva