kibbanner
  • Dolar
    32,5137
  • Euro
    34,9473
  • Altın
    2.435,870
  • Bist-100
    9.794,000
   
22/30 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Sinemanın Selanik’te 58. Buluşması 

Sinemanın en yenileri 11 gün boyunca Selanik’ten geçecek

2.11.2017 - 11:03
Sinemanın Selanik’te 58. Buluşması

Balkanların en eski festivali olan Selanik Uluslararası Film Festivali (TIFF) 2-12 Kasım tarihleri arasında 58. kez gerçekleşiyor. Uluslararası Yarışma Bölümü’nün bu yıl Fransız sosyal felsefeci ve aktivist Simone Weil’in L’enraciment (Köklendirme /1949) adlı öncü, ufuklar açan kitabının içeriği çevresinde düzenlendiği festivalde Altın ve Gümüş İskender ödülleri için yarışacak 14 film Weil’in kitabının temasına göre seçildi.
 
Yeni kültürün erk, güç üstüne değil adalet ve sevgi üstüne kurulmasını betimleyen ve Albert Camus ile T.S. Eliot’un övdüğü Weil’in mirası üzerine şekillenen Uluslararası Yarışma’da Beast (Michael Pearce/  İng.), Cargo (Gilles Coulier/ Belç.-Hollanda-Fr.), Closeness (Kantemir Balagov/Rusya), Life Guidance (Ruth Mader/ Avust.), Lucky (John Carroll Lynch/ ABD), No Date, No Signature (Vahid Jalilvand/ İran), Ravens (Jens Assur/ İsveç), The Dragon’s Defense (Natalia Santa/ Kolombiya), The Garden (Sonja Maria Kröner/ Alm.), Those Long Haired Nights (Gerardo Calagui/ Filipinler), Winter Brothers (Hlynur Palmason/ Dan-İzl.) filmleri yarışıyor. Yarışmadaki 3 Yunan filmi daha sonra duyurulacak.
 
ILDİKO ENYEDİ VE IDA LUPİNO’YA SAYGI
58.TIFF 2 Kasım akşamı 18 yıl sonra yeniden setlere dönen çağdaş Avrupa sinemasının en iyi kadın yönetmenlerinden Macar Ildiko Enyedi’nin Berlin’in Altın Ayı ödülünü alan On Body and Soul filminin gösterimiyle başlayacak. Festivalde Enyedi’nin Simon the Magician (1999), Magic Hunter (1994) ve  “My Twentieth Century” adlı filmleri gösterilecek. Festival ayrıca İngiltere doğumlu olan ve 1995’te hayatını kaybeden aktris,yönetmen yazar ve yapımcı Ida Lupino da 3 filmiyle onurlandırıyor.
 
TIFF’NİN YENİSİ: SANAL GERÇEKLİK FİLMLERİ YARIŞMASI
Bu yıl ilk kez düzenlenecek ve 10 filmin yarışacağı Sanal Gerçeklik yarışmasında en iyi sanal filme sponsorluğunu Sırbistan Film Merkezi’nin üstlendiği 3.000 Avro tutarında ödül verecek.
 
ALEXANDER PAYNE YENİDEN SELANİK’TE
Yunan kökenli Amerikalı yönetmen Matt Damon’la Kristen Wiig’in oynadıkları yeni filmi Downsizing ile yeniden Selanik Film Festivali’ne katılıyor. Amerikalı yönetmen Alexander Payne ve Buğday (Semih Kaplanoğlu), Dolphin Man (Lefteris Haritos/ Yunanistan) filmlerinde oynayan Amerikalı- Fransız oyuncu Jean-Marc Barr festivalin konuğu olarak Selanik’e gelecekler.
 
FESTİVALİN GÜÇLÜ BÖLÜMÜ: BALKAN SURVEY
Kısa ve uzun metraj kurmaca filmlerden oluşan Balkan Survey bu yıl da Balkanların en yeni filmlerini sinemaseverlerle buluşturacak. Türkiye’den Kazım Öz’ün “Zer” ve  Semih Kaplanoğlu’nun “Buğday”  filminin de aralarında olduğu 15 filmin gösterileceği festivalin en gözde bölümlerinden olan Baklan Survey, Kazım Öz, Hanna A.W. Slack, Igor Bezinović, Gjorce Stavreski  ve Andrei Creţulescu gibi sinemacıları da Selanik’te ağırlayacak.
Bu bölüm kapsamında ayrıca aralarında Metin Erksan’n 1964 yılı yapımı “Susuz Yaz” filminin de olduğu  11 filmlik  “From Words to Images: Balkan Literature and Cinema”- “Sözden Görüntüye: Balkan Edebiyatı ve Sinema”
 
33 FİLMLİK YUNAN SİNEMASI
Aralarında 20 filmlik “İlk Film” ve 3 filmlik “Sınırların Ötesinde” ve 5 filmlik “İkinci Bir Gösterim” gibi alt bölümlerin de olduğu Yunan Sineması bölümü bu yıl yine Yunanistan sinemasına hak ettiği değeri verecek.
 
KIBRIS’TAN FİLMLER DE İZLEYECEĞİZ
Bu bölümde Kıbrıslı Rum yönetmen  Adonis Florides’in son filmi Rosemarie, Alexandros Avranas’ın Kıbrıs-Fr.-Yun. ortak yapımı “Love Me Not”, Christos Georgiou’nun  Happy Birthday” (Yun-Fr-Kıbrıs-Alm. Ortak yapımı) ve Michael Hapeshis’in kısa filmi “The Insignificant Life of Helen Pavli” de gösterilecek.  Agora Film Marketi ise çeşitli destekler/yardımlar/teşviklerle genç sinemacıları sektörün profesyonelleriyle buluşturacak. Parti,kitap sunumu, masterklas, konser,sergi ve yan etkinliklerle 58.TIFF festivalseverlere sinemayla dolu 11 gün yaşatacak.

 
Çime Değil Geleceğe Su Bırak
 
Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Seslendirilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çime Değil Geleceğe Su Bırak
Çevre Gönüllüleri Oluşumu, Çime Değil Geleceğe Su Bırak etkinliği düzenliyor
Cadılar Bayramı Etkinliğinde Doyasıya Eğlendiler
GAÜ’nin organize ettiği “Halloween Party” renkli görüntülere sahne oldu
Cumhurbaşkanı Akıncı: “Bizleri Kültür Sanat Birleştiriyor”
Cumhurbaşkanı Akıncı, kültürün sanatın birleştirici yönü bulunduğunu ifade etti
 
Girne Belediyesi Sanat Galerisi Açılıyor
Sanat galerisine dönüşen eski trafo binasının açılışı 2 Kasım’da yapılacak
Yeni Sezondan İlk Çocuk Oyunu
Perdeler yeni sezonun ilk çocuk oyunu Dağ Denize Kavuştu için açıldı
Rüya Taner Piyano Resitali Büyük İlgi Gördü
“Bir Belde Bir Resital” temalı Rüya Taner resitaline yoğun katılım gösterildi
 
İlk Ders Ataoğlu'ndan
Kıbrıs Mutfağını ve Kültürünü Öğreniyorum proje açılışını Fikri Ataoğlu yaptı
Gençlik Çevre Festivali Düzenleniyor
‘Yeşil Tutun Temiz Tutun’ sloganıyla Gençlik Çevre Festivali düzenleniyor
Ebru Gündeş Kıbrıs'ta ‘Ev’lenmek İstiyor
Ebru Gündeş'in de birçok sanatçı gibi Kıbrıs'ta 'ev'lenmek istediği öne sürüldü
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva