kibbanner
  • Dolar
    32,2691
  • Euro
    34,9635
  • Altın
    2.441,600
  • Bist-100
    10.181,000
   
18/23 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Osman Sınav'ın Öğrencilerinden Muhteşem Gala 

Yapımcı ve Yönetmen Osman Sınav’ın öğrencilerinden, görkemli bir gala..

10.06.2017 - 16:56
Osman Sınav ın Öğrencilerinden Muhteşem Gala

Danışmanlığını ve eğitmenliğini usta yapımcı ve yönetmen Osman Sınav’ın yapmış olduğu Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Radyo, TV ve Sinema Bölümü öğrencilerinin bitirme projeleri kapsamında hazırladıkları kısa filmler, görkemli bir gala ile izleyici karşısına çıktı.
 
DAÜ'den verilen bilgiye göre, senaristliğini ve yönetmenliğini Ebru Akıncı’nın yapmış olduğu “Zaman”, jüri tarafından en iyi film seçildi. Akıncı, bu başarısıyla Osman Sınav’ın yanında staj yapma şansını yakaladı.
 
DAÜ İletişim Fakültesi Mor Salon’da gerçekleştirilen galanın jüri üyeleri; Yönetmen Osman Sınav, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Metin Ersoy, Radyo TV ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bahire Efe Özad, Bölüm Başkan Yardımcısı Ahmet Goran, Yüksek Lisans ve Doktora Koordinatörü Doç. Dr. Tutku Akter, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pembe Behçetoğulları, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yetin Arslan, Öğretim Görevlisi Pembe Tölük, Öğretim Görevlisi Barçın Boğaç ve Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürü Meryem Çavuşoğlu Özkurt’tan oluştu.
 
Organizasyonun açılış konuşmasını Radyo TV ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bahire Efe Özad yaptı. Doç. Dr. Özad, “Bu güzel galaya iştirak eden tüm katılımcılara, değerli akademisyen arkadaşlarıma, öğrencilerimize ve bu alanda duayen olan Osman Sınav’a öğrencilerimize sunmuş oldukları katkı, emek ve fedakarlıkları için teşekkür ederim” dedi.
 
Etkinlik, öğrenci filmlerinden önce DAÜ İletişim Fakültesi araştırma görevlilerinden senaristliğini Engin Aluç’un, yapımcılığını ve yönetmenliğini ise Mert Yusuf Özlük’ün yaptığı, Yeşil Barış Hareketi 5. Kısa Film Yarışması’ndan ödüllü kısa film “EVİMİZ” adlı yapımın gösterimi ile  başladı. Filmin başrol oyuncuları Hatice Çapkıner ve Edayla Eriş de izleyenler arasındaydı. Film ekibi tamamen DAÜ İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü mezunlarından oluşuyor.
 
Öğrencilerin hazırlamış olduğu 23 eser arasından elenerek belirlenen; “Çark” (Yağmur Çelik), “Firkat” (M. Hürrem Kutay ), “İşsizlik” (Fırat Gürakansel), “Zaman” (Ebru Akıncı), “İşte Damat Geliyor” (Emre Demirören), “İyilik” (Nurin Gasimov, Afet Süleymanova, Melek Hüseyinzade), “Kendine Yabancı” (Zehra Bilgiç, Selda Bilgiç), “Kırmızı Balon” (Ali Merdan Doğan), “Eksik Yanım” (Nurseli Korucu), “Viran” (Beste Özdağ ) adlı birbirinden güzel 10 kısa filmin gösteriminin yapıldığı ve yarıştığı organizasyonda kazanan film, senaristliğini ve yönetmenliğini Ebru Akıncı’nın yaptığı “Zaman” adlı eser oldu. “Çark” ve “Firkat” adlı filmler ikinciliği paylaşırken, üçüncülüğe ise “İşsizlik” adlı eser layık görüldü. 

 
Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu Sona Erdi
 
Miniklerin Hünerleri Sergilendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu Sona Erdi
“5. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu” sona erdi.
El Emeği Göz Nuru Eserler Sergilendi
Ötükenli kadınların, el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı sergi açıldı
Ebedi Barış Oyunu Halka Sunuldu
Entropi Sahne, “Ebedi Barış” oyununu Mesarya 3. Tiyatro Şöleni’nde halka sundu.
 
Çocuk Yürekler Doğaya Dokundu
Çocuk Gözüyle Fotoğraf Yarışması’nın sergi açılışı ve ödül töreni, 13 Haziran’da gerçekleşecek.
"Uluslararası Hala Sultan'a Vefa Sergisi" Açıldı
Uluslararası Hala Sultan’a Vefa Sergisi” Lefkoşa, Bedesten’de açıldı.
İkinci Kez Bir Demet Yaşam
Ahmet Göksan’ın “Bir Demet Yaşam” adlı kitabının ikinci cildi yayımlandı.
 
Dr. Burhan Nalbantoğlu’nun Kitabı Tanıtılacak
"Yarım Kalmış Bir Yaşam Dr. Burhan Nalbantoğlu" adlı kitap, yarın akşam tanıtılıyor.
Genç Yetenekler Sahne Alacak
Genç Yetenekler Production, 9 Haziran’da konser düzenliyor.
"Açık Hava Müzesi" Tanıtımı Akdeniz Köyünde Yapılacak
“Açık Hava Müzesi” tanıtımı bu akşam Aya-İrini Akdeniz köyünde yapılacak.
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık

Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva