kibbanner
  • Dolar
    32,4736
  • Euro
    34,5399
  • Altın
    2.473,180
  • Bist-100
    9.516,000
   
19/24 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Oktay:"KKTC ile güçlü iş birliği yeni dönemde artacak" 

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ersin Tatar ile yaptığı görüşme sonrası yeni dönemde Türkiye ile KKTC arasındaki iş birliğinin artacağına dikkat çekti.

23.10.2020 - 20:52
Oktay: KKTC ile güçlü iş birliği yeni dönemde artacak

KKTC’nin 5. Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar , Türkiye  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile görüşme gerçekleştirdi.
Görüşme sonrası açıklama yapan TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk devleti ve milleti adına Ersin Tatar'ı tebrik etti.
Oktay, demokrasi şöleni çerçevesinde bir seçim sürecinin tamamlandığını dile getirdi.
"GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ YENİ DÖNEMDE DEVAM EDECEK"
 KKTC ile çok daha güçlü ve sıkı iş birliğinde çalışarak, ülkenin ve halkın refah seviyesini yükseltecek işler yapacaklarına inandıklarını ifade eden Oktay, Tatar ile pandemi döneminde ve Başbakanlığı döneminde yaptıkları çalışmalara işaret etti.
Su sıkıntısını yürekten hissettiklerini, diğer tüm alanlarda da yakın çalıştıklarını ifade eden Oktay, bu çalışmaların artacağına inandığını söyledi.
Oktay, Erdoğan'ın pazartesi günü Tatar ve eşini Ankara'da ağırlayacağını ifade ederek,  KKTC'nin Gelecek dönemde çok daha güçlü olacağını kaydetti.
"MARAŞ'IN FARELERE TESLİM OLMASI İÇİMİZİ ACITTI"
“Maraş’ın çok basit bir çözümünün olduğu, bölgenin ekonomik anlamda damarı olabilecek, Kıbrıs’taki gençlerin geleceğini tesis edecek, ekonomik kalkınmayı teşkil edecek bir yerin farelere teslim edilmesi içimizi acıttı” diyen Oktay, “Cumhurbaşkanımızın destekleriyle böyle bir karar aldınız. Geliştirilmesine yönelik adımlarımız devam edecek” dedi.
Oktay, “Türkiye ile kardeşlik bağını tekrardan güçlendirme kararlılığınız için sizleri yürekten tebrik ediyorum” diye konuştu.
Kıbrıs sorununun müşterek bir dava olduğunu dile getiren Oktay, “Doğu Akdeniz’de de müşterek davayı yürütüyoruz. Kıbrıs Türkünün siyasi eşitliği, hakların eşit şekilde paylaşımı olmazsa olmazımızdır. Ortak görüşe sahip olmamızdan ayrıca mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.
Görüşme sonrası basın açıklaması yapan KKTC  CumhurbaşkanıErsin Tatar  , Fuat Oktay’ı yemin töreninde görmekten çok mutlu olduklarını ifade ederek, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte müşterek davanın yürütülmesinde çok emek harcadıklarını ve Türkiye'nin her zaman her alanda yanlarında olduğunu söyledi.
"DEMOKRASİ VE SİYASİ İRADE SANDIĞA YANSIDI"
Demokrasi ve siyasi iradenin sandığa yansıdığını ifade eden Tatar, Kıbrıs görüşmelerinde de Türkiye ile birlikte çalışacaklarını, Anavatan ile birlikte ortak çıkarlar konusunda uyumlu bir çalışmayla önemli adımlar atacaklarını kaydetti.
Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarının korunması, Rum tarafının da yaptığı yanlışları dünyaya göstermek için çalışacaklarını ifade eden Tatar, Türkiye'nin önerdiği 5'li görüşme sürecinin ileriye taşınmasını da önemsediklerini söyledi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da teşekkür eden Tatar, ilk resmi temasın Ankara'ya olacağını ifade ederek, "Biz her zaman Türkiye'nin desteğiyle KKTC'yi güçlendirdik, yeni dönemde de buna devam edeceğiz" dedi.
"YENİ BİR GELECEK..."
Arzusunun, Kıbrıs Türk halkının huzur ve güvenliğinin ileriye taşınması olduğunu ifade eden Tatar, Kıbrıs Türk halkının davasının müşterek bir dava olduğunu kaydetti ve Onurlu bir gelecek için artık yeter dediklerini kaydetti.
Maraş açılımının doğru bir karar olduğunu, ekonomik olarak, ülkenin geleceği açısından önem taşıdığını işaret eden Tatar, bunun BM kararlarına ters düşmediğini, çünkü hak sahiplerine verileceğini ve bunun KKTC yönetiminde verileceğini kaydetti.
Tatar, Covid sürecinin de en iyi şekilde yürütüldüğünü ifade ederek, katkılara teşekkür etti.

 

 
Ersin Tatar Törenle Cumhurbaşkanlığını Devraldı
 
Fuat Oktay'dan , Kapalı Maraş'a ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ersin Tatar Törenle Cumhurbaşkanlığını Devraldı
​KKTC’nin 5’inci Cumhurbaşkanı olarak seçilen Ersin Tatar, bugün ...
Eski Bakan Üstel :Görüntülerde Varsam Milletvekilliğinden İstifa Ederim
Turizm eski Bakanı Ünal Üstel katıldığı bir TV programında, ‘Özel Jet’ ...
UBP'den 31 Ekim'de kurultay Kararı
​UBP Genel Başkan Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle ...
 
KKTC Yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Cuma Günü Ant İçecek
KKTC Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, Ersin Tatar’ın ant ...
BM Genel Sekreter Sözcüsünden Kıbrısla İlgili Yol Haritası Çağrısı
Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Antonio ...
Tatar ve Anastasiadis ve buluşma kararı aldı
Rum Lider Nikos Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir telefon ...
 
Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis,Ersin Tatar'ı Mesajla Kutladı
Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis, KKTC’nin 5’inci Cumhurbaşkanı seçilen ...
Erdoğan Ersin Tatar'ı Arayarak Tebrik Etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ...
KKTC'nin Yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar
KKTC,YSK Kurulunun kesin olmayan sonuçlarına göre Ersin Ttatar %51.74 oy aldı
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva