kibbanner
  • Dolar
    34,1817
  • Euro
    38,2180
  • Altın
    2.937,020
  • Bist-100
    9.829,000
   
25/30 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Mehmet Kesim Yazdı :KKTC'de Başbakan Ünal Üstel Bu Zorlu Sınavları Geçebilir Mi 

BYTURCO Medya Yayın Grubu Başkanı Gazeteci Yazar Mehmet Kesim Tarihe Not Düşüyorum Diyerek KKTC İçin Önemli Bir Köşe Yazısını KKTC'de Başbakan Ünal Üstel Bu Zorlu Sınavları Geçebilir Mi ? başlığı İle gündeme taşıdı.

26.09.2024 - 14:16
Mehmet Kesim Yazdı :KKTC de Başbakan Ünal Üstel Bu Zorlu Sınavları Geçebilir Mi

BYTURCO Medya Yayın Grubu Başkanı Gazeteci Yazar Mehmet Kesim Tarihe Not Düşüyorum Diyerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için Önemli Bir Köşe Yazısını KKTC'de Başbakan Ünal Üstel Bu Zorlu Sınavları Geçebilir Mi ? başlığı İle gündeme getirdi.
                                                                                                                                  MEHMET KESİM 'İN 

          İŞTE ÇOK OKUNACAK ÇOK KONUŞULACAK O KÖŞE YAZISI  

  KKTC'de Başbakan Ünal Üstel Bu Zorlu     Sınavları Geçebilir Mi ?
KKTC'de Aylardır Fırtına yaratan gündemi  UBP kurultayındaki Başkanlık yarışı ,benimde bir önceki köşe yazımda temennim olan ''Demokrasi Kazansın'' sözüm hafif hasarlarla Mevcut Başkan Üstel'in zaferiyle  sonuçlandı.
Başkan Üstel çok ağır hasar almadan bu yarışta güven tazelemiş oldu..
Ortaya çıkan tabloyu herkes kendi açısından oraya buraya çekerek yorumlasa da ben yazdığım köşe yazısının arkasındayım .
Altını çize çize yazmıştım ,Türkiye'nin bu kurultaya yara verebilecek ,o kazansın bu kazansın vay o bunun adamı şu bunun adamı şeklinde hikayeler üretilebilecek bir taraf tutma politikası asla olmadı.
Ha dilin kemiği yok ağzı olan konuşur,klavye kullanabilen herkes yazar paylaşır ama Türkiye'nin ,Anavatanın tek isteği  Yavru vatanda istikrar olsun,Kıbrıs Türk halkı huzurlu ,sağlıklı yaşasın temennisidir.

Lafı fazla uzatmayacağım 21 bin üyesi bulunan  UBP de sandığa oy atmaya gelen 10 bin civarındaki partilinin üçte ikisi Ünal Üstel,üçte biri Hasan Taçoy dedi .
 Kurultay  geride kalırken Başkan Üstel Demokrasi kazandı derken önümüzdeki günlerin parti içi çekişmelerden uzak birlik beraberlik içerisinde Anavatan Türkiye ile sıcak uyumlu bir yönetim vaadi Adada bu hükümetle yürümek isteyenlere  umut verdi.

Geciktirmeden hemen yazayım  kurultay sürecinde gündemden hiç düşmeyen bir kişi vardı oda Girne UBP kadın kolları başkanı Fatoş Ünal  oldu. Kendine göre hitap dili ,üslubu ,davranış biçimi olan hatta bir kısım kadınlar arasında rol model olarak hissedilen Fatoş hanım bu kurultayda bana göre kendince koyduğu hedefe ulaştı. Politika bu sevenide sevmeyenide bol olur insanın ama önümüzdeki dönemde Türkiyeli bir Kıbrıs sevdalısı olarak Juju lakaplı Fatoş Ünal hanımın daha çoook konuşulup yazılacağını hissediyorum.,biz inşallah güzel başarılı konularla gündemde olur temennisinde bulunalım. 

Gelelim asıl meseleye UBP de kurultay bitti ...Bitti ama UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal ın önünde bana göre bir deği iki deği üç  ZORLU sınav var.....
Bu sınavlardan yüz akıyla çıkabilmesi için parti içinde huzur ve güvenli hizipçilik ten uzak bir yönetim sağlaması gerekiyor...
Başbakan Üstelin hemen önünde birincisi Cumhuriyet Meclisi başkanlık seçimi , ikincisi bütçe, üçüncüsü ise haklı olarak hedef koyduğu ve aday olacağı KKTC cumhurbaşkanlığı seçim var..
Bu üç konu zamana yayılacak bir süreçi kaldıramaz her geçen gün zaman hızla Başbakan Ünal Üstel'in aleyhine işler.
Bu üç konu  her şekliyle UBP içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde koalisyonda 24 UBP milletvekilinin kenetlenmesi ile yaşanıp başarılacak  bir süreç..
Birinci sınavı yani Cumhuriyet Meclisi  Başkanlık Seçimi, için öne çıkan UBP'li iki başkan adayı var.
UBP içerisinde mevcut UBP'li Cumhuriyet Meclis başkanı Zorlu Töre yeniden aday gösterilmesini isterken, kurultay sürecinde Ünal Üstele en büyük desteklerden birini veren  UBP nin ağır toplarından Faiz Sucuoğlu Da haklı olarak kendisinin UBP'nin Cumhuriyet Meclisi başkan adayı yapılmasını beklemesi en doğal hakkı...
Bu kurultayda sezarın hakkını sezara vermek lazım deneyim,tecrübesi,ve potansiyeli ile Faiz Sucuoğlu beyin Ünal Üstel'in kazanması için yaptığı yoğun çalışma asla göz ardı edilemez.
Mevcut Meclis başkanı Zorlu Töre'de çok açık net konuşan kararlı kişiliği ile tanınan bir politikacı olarak yeniden adaylık da israr ederse UBP genel başkanı ve Başbakan Ünal Üstelin ilk zorlu sınavına elinin güçlü girebilmesi için 24 UBP li Milletvekilini tek vücut halinde tutabimesi gerekir.
Şu andan itibaren  Dakka bir gol  bir olmadan  iki arada bir derede kalmamak için bu ilk zorlu sınavı öncesi hızlı ve mantıklı bir çalışmayı fazla geciktirmemesi şart..

,Gelelim ikinci sıvava.
Aralık ayında oylanacak bütçe  Başbakan Ünal Üstel'in ikinci önemli sınavı .
Bakanlıklar kendi bütçelerini ve yapacaklarını hızlıca planlarken bana göre Başbakan Ünal Üstel kendi kabinesi içerisindeki yapacağı revizyonu BÜTÇE SONRASINA geciktirmeden hemen yapması hem kendisi için hemde o bütçeyle kendi bakanlığını yönetecek  bakanları için çok önemli bir konu. 
Yeni bir bakan başarılı hizmetler yapacaksa kafasında başarısı için özel çalışmalar varsa  onu bütçe hazırlanırken kendinin masaya yatırması ndan daha doğal hakkı olmayacağını sanırım herkes biliyordur..
Yani işin özü şu Başbakan Üstel  herkesin merakla beklediği ve konuştuğu  Koalisyon hükümetinde yapacağı bakanlılardaki yeni isim atamalarını bekletmemelidir
Nedenini gayet açık net yazdım tane tane  , her bakan otursun kendi ekibi kadrosuyla bütçesini yapsın Aralıkta Cumhuriyet meclisine sunsun .

Gelelim üçüncü sınava  bahsettiğim birinci ve ikinci sınavını Sn Üstel yüz akıyla tamamlarsa 
Üçüncü sınavı Cumhurbaşkanı adayı olması..
 Kendisine cumhurbaşkanlığı adaylığı yolunu açacak TEK YOL PARTİ İÇ HUZUR İSTİKRAR BİRLİK VE BERABERLİK SAĞLANMASI...

Peki buna şu anda engel varmı...
Bana göre acil eylem planı mı yapar kriz masası mı kurar bir şekilde geçen cumartesi  sandığa giden seçmenin %33 lük bölümünün oyunu alan Başkan adayı alarak rakibi olan  Hasan Taçoy ile birlikte hareket eden 5 UBP Milletvekili ile onun bunun yorumuna ,telefonda telkinine ihtiyaç duymadan acil oturup uyumlu bir yol haritası çizerek HAREKET ETMEYİ  GECİKTİRMEMEK LAZIM.
Bu arada tabiki UBP seçmeninin %33 oyunu almış Hasan Taçoy la birlikte hareket eden toplam sayıları 5 kişi olan meclis aritmetiğini bir anda alt üst edebilecek bu BEŞ MİLLETVEKİLİNEDE KKTC de istikrar ,uyum için büyük sorumluluk düşüyor.
Başbakan Üstel ile ortak bir çizgide buluşmanız en gerçekçi davranış olacaktır.. Bazılarının 19 CTP ,2 Bağımsız,5 biz 26 tamamdır kuralım bir seçim hükümeti  teklifini size sunanları kapınızın önünden bile geçirmeyin.
Coğrafi yapıda ortam belli ortadoğu alev alev KKTC'ye istikrar lazım..
Bu 5 Milletvekilinin ne kadar çok Türkiyeyi sevdiklerini biliyorum .
Öfkeyle kalkan zararla oturur ata sözü HERKESE KÜPE OLMALI..
Başbakan Üstel hemen biriği sağlamalı parti içi uyum istikrar Koalisyon hükümetine ,Kıbrıs Türk toplumuna ve Ankaraya yansımalıdır..

Bu sayın Ünal Üstelin önümüzdeki günlerde asla ve asla  tasvip etmediğimiz ne hükümet krizi,ne erken seçime yol açabilecek gidişata DUR diyebilmesi için yapması gereken en önemli hatta bu dönem için tarihi karar olacaktır.
Ha bu zor mu asla kimse kisenin UBP içerisinde kanlı düşmanı değil,ortada güdülecek bir kan davası yok çok şükür..
UBP için oy kullanmış seçmenin  yüzde altmış altı nın oyunu almış bir genel başkanın yine UBP içerisinde sandıktan yüzde 33 oyunu almış Hasan Taçoy İle birlikte hareket eden 5 milletvekilinin  parti içi iç huzuru sağlıyarak birlikte üretecekleri ORTAK AKILLA  HAREKET  ETMELERİNDEN DAHA DOĞAL BİR KARAR  YOK,
BU UBP YE DE HÜKÜMETE DE GÜÇ VE İSTİKRAR KATAR...
Başbakan Üstelin koalisyondaki UBP'ye ait bakanlık koltuklarına yapmayı planladığı yeni bakan atamalarını bu şartlarda aralık ayındaki bütçe görüşmeleri sonrasına geciktirmeyi aklından geçirirse bence parti içi ortam dirlik,birlik ,düzen kaçar gibime geliyor.
 iSİMLERİNİ YAZMAYAYIM AMA Bir çok UBP li bakanlıklarda  taze kan şart diyenlerin sesini hissiyatını her halde koca AKDENİZİ TOROSLARI aşarak gelen sesi biz ANAVATAN TÜRKİYE'DEN duyuyorsak Sn Başbakan Ünal Üstel de duyuyordur diye düşünüyorum.

Ben son 15 yıldır tarihe not düşüyorum diye yazdığım iddialı köşe yazılarıma merak edenler şöyle bir baksınlar.
 Ben Türkiye'de yaşasamda bir ayağım KKTC'de olarak  en az bir Kıbıs Türkü kadar şehit kanlarıyla sulanmış her yerinde tarih kokan ,doğa ve kültürel zenginliklerle dolu Kuzey Kıbrısı çok severim.Sokakların dilinden ,fısıltısından iyi anlayan bir ruhu ve tecrübesi olan gazeteciyim.
Şu an çok ses getirecek Kıbrıs kitabım için çalışmalarım sürerken Kuzey Kıbrıs için yazdığım Şiir Müsaadenizle adlı şiir kitabımın en çok beyenilen şiirlerinden.

KIVIRMADAN ,LAFI DOLANDIRMADAN YAZMAYI SEVERİM VE TARİHE NOT DÜŞERİM,
Çok şükür hiç kimseye yalakalık ,yağdanlık olmadan bir gazeteci ,bir yazar  ,BYTURCO MEDYA YAYIN GRUBU BAŞKANI olarak ilkeli,güvenilir,tarafsız habercilik ve yayıncılık anlayışı  ile Sabah Gazetesinde,daha sonra sahibi olduğum tv radyo Kanalında 15 Yıldır istikrarlı 5 gazetemizin bulunduğu yakında yine bir ilklerin yer alacağı 6 cısının son hazırlıklarını yaptığımız benim 35 yıllık tecrübemle Rahmetli Rauf Denktaşı yad ederek bugünü ve olabilecek yarını ,kimseyi kırmadan dökmeden yazdım.
KKTC'de Türkiye'de de bizi takip eden okuyan ortak fikirde buluştuğumuz yüzbinlerce takpçimiz var.

Sn Erdoğan son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yılların tecrübesiyle nasıl partisine başka partilerden bile destek alarak girip kazanıp seçim zaferini ilan ettiyse 
Sn Ünal Üstelin zaten kendileriyle yıllardır kader birliği yapmış dava arkadaşları ,son kurultayda rakibi olmuş yanında bulunan milletvekilleriyle birlikte sandıktan %33 OY ALMIŞ 
HASAN TAÇOY VE DİĞER MİLLETVEKİLLERİYLE ACİL BİR ARAYA GELMELİ...
Onları umut olarak görmüş oy vermiş 5 Milletvekilini bi araya getirmiş YÜZDE OTUZÜÇ oy aldırmış UBP seçmenine  bu 5 Milletvekilinden beklentilerinde ORTAK NOKTAYI KOYMAK  BAŞBAKAN VE UBP GENEL BAŞKANI ÜNAL ÜSTEL GİBİ YILLARIN POLİTİKACISI İÇİN HİÇ DE ZOR DEĞİL..
Herkes  bu 5 UBP  Milletvekilinin .yüzde otuzüçlük oyunu ,ona oy atan seçmenin hakkının yenemeyeceğini VE ASLA ONLARIN HAİN İLAN EDİLMESİ ortamı yaramayacağını bilmeli ona göre hareket etmeli.
İçlerinden layıkıyla görev alabilecek olana yeni atama yapılması beklenen bakanlıklarda  görev verilmesi ,sorumluluk paylaşımını perçinleyeceği inancım tamdır ve daima geçerlidir. 
Kıbrıs çok küçük bir yer bir Girnede konuştuğun iki dakikada Lefkoşada ,Güzelyurda ,üç dakikada Gazimağusa Da hatta 5 dakikada Ankarada.
Dün akşam Sn üstelin katıldığı bir toplantıda ''Hasan Taçoy ve Arkadaşları Ellerini yalasınlar ''SÖZÜ BUGÜN BİR GÜNLÜĞÜNE iSTANBULA GELEN BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL'DEN ÖNCE  ANKARA'DA iSTANBUL'DA DUYULDUĞUNUN BİLİNMESİ GEREKİR..
50 Milletvekili olan KKTC Meclisinde 24 UBP ,3 DP,2 YDP  HÜKÜMET KANADI 19 CTP 2 BAĞIMSIZ MUHALEFET KANADI VAR.
Sn Üstel bu rakamları ve aritmetiği herkesden iyi yapabilecek bir politikacı,
Şu anda CTP tek başına iktidara geleceğiz Tufan Erhürmanı Cumhurbaşkanı yapacağız moduna çokdan geçmişken 
26 sayısının geçici seçim hükümetinin seneryoları elden ele dolaşırken ,Sn Üstel asla gaza gelmeden kırmadan dökmeden DP ve YDP ile kurulmuş koalisyonu istikralı bir şekilde yönetebilmesi için Dünyada ve Türkiye'de hızla yayılan uyum ,dayanışma ,birlik ,beraberlik moduyla UBP'Lİ 5 Milletvekili ile kırgınlık dargınlık yaşamadan yaşatmadan,bazı sözde dostlarınının gazına gelmeden  ÖNCE UBP İÇERİSİNDE BİRİĞİ BERABERLİĞİ İSTİKRARI YAKALAMALIDIR.
Bu köşe yazım tarihi bir süreç öncesi laf olsun torba dolsun diye deyil bir Kıbrıs Sevdalsı olarak çorbada benimde tuzum bulunsun diye yazdığım ANAVATAN TÜRKİYE'DEN TÜM KIBRIS TÜRK TOPLUMUNU KUCAKLADIĞIM BİR KÖŞE YAZISIDIR.... 
MADEM DEMOKRASİ DİYORUZ 
BU BİR TARİHİ SÜREÇ 
İSTİKRAR İÇİN ,KKTC İÇİN KIBRIS TÜRK HALKI İÇİN ,
VE DE 85 MİLYON SİZİ  KOŞULSUZ HER ZAMAN ÇOK SEVEN  YANINIZDA OLAN TÜRKİYE  İÇİN 
BUYRUN  SN ÜNAL ÜSTEL,BUYRUN SN HASAN TAÇOY VE ONUNLA KENETLENMİŞ BİRLİK OLMUŞ MİLLETVEKİLLERİ 
BU BİR TARİHİ SÜREÇ
KİMSE DÜNYAYA KAZIK ÇAKMIYOR....UNUTMAYIN DÜNYA FANİ
KARAR SİZİN 
SÖZ HAKKI SİZDE ..
İSTİKRAR İÇİN KOYUN TAŞIN ALTNA ELİNİZİ....

Kalın Sağlıcakla 
Güzel Adaya Selam Olsun...

 
Oğuzhan Hasipoğlu, Erdoğanın KKTC’yi tanıyın çağrısına olan memnuniyetlerini belirtti
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bölgede serin ve yağışlı hava etkili olacak
Havanın bugün az bulutlu, öğle saatlerinde parçalı bulutlu, yer yer sağanak ...
Prof. Dr. Ata ATUN Yazdı : İsrail Fikir mi Değiştiriyor?
KKTC Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı,Kıbrıs Prof.Dr. Ata Atun gündeme ...
Başkan Erdoğan :Darbecilerin işledikleri cinayetleri ülkece unutulmayacağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı Tebrik Mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı ...
KKTC'de 19 Mayıs Coşkusu
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı KKTC'de de tören ve etkinliklerle kutlanıyor
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
KKTC Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı,Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı Prof.Dr. ...
 
Başbakan Üstelden Bayram Mesajı
Başbakan Ünal Üstel Ramazan Bayramı Dolayısı İle Bir Mesaj Yayımladı
KKTC Cumhur Başkanı Tatar, Erdoğan İle Bayramlaştı
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayramlaştı
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
Byturco Medya Grubumuza ait 5 Farklı Gazetemizde yayınalan ,sosyal medyada ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Mehmet Kesim Yazdı :KKTC'de Başbakan Ünal Üstel Bu Zorlu Sınavları Geçebilir Mi

Mehmet Kesim Yazdı :KKTC'de Başbakan Ünal Üstel Bu Zorlu Sınavları Geçebilir Mi

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva