kibbanner
  • Dolar
    32,5980
  • Euro
    34,8685
  • Altın
    2.494,900
  • Bist-100
    9.597,000
   
17/21 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Mehmet Kesim Yazdı :Bu Savaş Haftaya Biter AMA.... 

Yazmış olduğu İddaalı Köşe yazılarıyla tarihe not düşen yazdıkları bir bir çıkan Byturco Medya Yayın Grubu Başkanı Gazeteci,Yazar Mehmet Kesim RUSYA-UKRAYNA savaşına ait düşüncelerin yeni köşe yazısına taşıdı

26.02.2022 - 13:41
Mehmet Kesim Yazdı :Bu Savaş Haftaya Biter AMA....

Yazmış olduğu iddiaalı tahminleri ve düşünceleri bir bir çıkan TARİHE NOT DÜŞÜYORUM diyerek köşe yazısı yazan Byturco Medya yayın grubu başkanımız Gazeteci Yazar Mehmet Kesim  günlerdir bizzat yaşayanların ağzından dinleyerek hazırladığı iddialı bir köşe yazısında RUSYA-UKRAYNA savaşına ait düşüncelerini okuyucularıyla paylaştı.
İŞTE MEHMET KESİM 'İN O İDDİAALI  KÖŞE YAZISI 

                                  :Bu Savaş Haftaya Biter AMA....

                                  
Günlerdir Rusyanın Ukranya'da SİYASİ  ve ASKERİ açıdan hedefleri için başlattığı askeri harekatla hızlanan savaş sürecini  UKRANYA'DAN birinci ağızdan bize bizzat ulaşan okuyucularımızın anlatımı ve görüntüleriyle izliyorum.
İnanın çok üzücü bir hava var ,daha kamuoyu dünya bunu anlayamadı.
Sanki orada yaşıyormuşcasına bir hava içerisinde konuyu bizzat takip ettiğim için bu konudaki düşüncelerimi  sizinle paylaşıyorum.Yine tarihe not düşüyorum.
UKRAYNA'da şu an korku endişe panik hakim bu da bu savaşın sonucunun önemli bir etkisi olacak .
NEDEN Mİ ?
Aylardır Rusya Ukrayna için askeri hazırlık içerisinde bulunuyordu.
Batı'dan ve Amerika'dan bu konu ile ilgili alehte açıklamalar üst üste gelsede Rusya Devlet Başkanı Putin tüm dünyanın gözünün içerisine baka baka Ukrayna için askeri harekat emrini vererek savaşı başlattı ve Rus Askerleri Ukrayna'da hızla önceden planlanan hedefleri ele geçirmeye başladı.
Havadan ,karadan yoğun bir askeri harekat içerisine giren Rusya kısa zamanda Ukrayna içerisinde  bu savaşta istediğini elde edebilecek gücü olduğunu tün dünyaya göstere göstere ilerlemesini sürdürüyor.
Ukrayna'da devlette halkda bu savaşta yanlız kaldıklarını anlamaları çok geç olmadı.
Bu savaşta olan Ukrayna halkına oluyor.
Halk şaşkın,çaresiz ve korku içerisinde.
18-60 Yaş arası erkeklerin askere alınırken,vatandaşlar savaşın ilk saatlerinde önce bankalara para çekmeye sonra marketlere koştular.
Hava taauruzunun başlamasıyla birlikte can ve mal güvenliği risk altına giren Ukrayna halkı sığınaklara sığınırken bir kısmıda ülkelerini terk ederek komşu ülkelere sığınmaya çalıştılar.
Şu anda hava ve deniz ulaşımının olmadığı Ukraynada halk Ukrayna'dan çıkmak için komşu ülkelerin sınır kapılarında uzun kuyruklar oluşturuyor.
Byturco Medya haber Merkezimize savaşın çıktığı ilk andan itibaren orada yaşayan işadamı ,öğrenci,turist olarak gitmiş Türk vatandaşlarımız tarafından anlık bilgi akışı yoğun bir şekilde sürüyor.
Direk yaşayan insanların bilgisine dayanarak bize ulaşan en sıcak en doğru haberleri Byturco Medya haber merkezimizde değerlendirerek başta  BYTURCO .COM  İnternet gazetemiz olmak üzere diğe gazetelerimize uygun haberlerle size ulaştırmayı sürdürüyoruz.
Anlık Ukrayna sokaklarından savaş alanlarından  bize ulaşan bigiler dahilinde   Benim düşüncem BU SAVAŞ UZUN SÜRMEYECEK.
Ukraynada şu an panik var korku var endişe var.
Seyrettiğim bazı görüntüleri biz yayın ilkelerimiz açısından yayınlamadık ama bu savaşta vahşetin hertürlü hali var bunu biz yayınlamasakda önümüzdeki günlerde tüm dünya parçalanmış cesetleri seyrederken anlayacak üzülecek.
Ukrayna'da bu savaş şartlarında zorluklar ,endişe,korku havası ortamı sürüyor.
Bu havayı istismar eden sokak çeteleri işin başka bir yönü.
Ukrayna halkı bu ruhsal yapıdayken Devlet Yetkililerinde özellikle  başta Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zolenskiy'un   Rusya askeri harekatı  sonrası çok güvendikleri  Batının ,ABD'nin, Nato  nun ,Birleşmiş Milletlerin in, EKONOMİK YAPTIRIM dışında bir şey yapamamasının kendilerine destek verememesi  hayal kırıklığı sürüyor.
Rusya askeri harekatı nı karadan havadan yoğun bir şekilde sürdürüyor.
İstediği ,planladığı,çok özel bölgeleri,özellikle su havzalarını,nükleer santralları şimdiden ele geçirdi.
Ukraynada vaziyet bu şekilde sürerken Rus halkı günlük yaşamını normal sürdürüyor.Savaşın etkileri Moskova başta olmak üzere Rusyanın şehirlerinde sokaklarında pek hissedilmiyor
Bu savaşta başta askeri güç olmak üzere her türlü güç açısından ağır basan Rusya Ukrayna içerisinde askeri harekatını sürdürüyor 
Ben yine altını çizerek söylüyorum BU SAVAŞ UZUN SÜRMEYECEK.
Mart ayının ilk günlerinde Rusya  ve Ukrayna Askeri Yetkilileri nden oluşan Belarus'un başkenti MİNSK'te  veta başka bir şehrinde  biraraya gelerek masaya oturacaklarını düşünüyorum.
Ukrayna Devlet başkanı Vladimir Zolenskiy  tarafından Rusya Lideri Vladimir Putine ölümleri durdurmak için müzakere isteği  bunun ön yansımasıdır.
Ukrayna Devlet başkanı artık bu savaşta ülkesinin yanlız bırakıldığını görerek hareket ettiği  gerçeği ortada.
Ve bu süreçte Ukrayna'nın  Rusya ile yapacağı müsakerelerde bu savaşın daha çok sürmemesi için tavizlere hazır olduğu inancı içerisindeyim.
Günler önce ''KİEVİN YAPMASI GEREKEN TEK ŞEY MASAYA OTURMAK '' sözlerine gelinmiş olduğunu görüyorum,
BU SAVAŞ UZUN SÜRMEYECEK  düşüncemi tekrarlıyorum.
Bu arada bizim için çok önemli olan günlerdir direk Ukraynadaki Türk vatandaşlarımızın bizi arayarak bizzat birinci ağızdan duyup sizlerle paylaştığımız  önemli bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
DEVLETİMİZ HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ VATANDAŞLARIMIZI YALNIZ BIRAKMADI.
Ukraynada bulunan  Türk vatandaşlarımızla savaşın çıktığı ilk saatlerden itibaren  irtibat kuran dışişleri yetkililerimiz,Ukrayna'daki elçilk ve konsolosluk vasıtasıyla Türkiye'ye  dönmek isteyen vatandaşlarımız için özel bir  çalışma başlatıldı .İsteyen vatandaşlarımız otobüslerle karayolu ile Ukraynadan çıkışı sağlanıyor.
Tüm vatandaşlarımız DEVLETİMİZE  MİNNETTAR ve konuda emeği olan tüm yetkililere teşekkür ediyorlar.
Bu tahliyeyi ilk duyuran  fotağraflarıyla birlikte ODESSA  BAŞ KONSOLOSLUĞUMUZDAN  haber veren BYTURCO.COM  internet gazetemiz olduğunu sizinle gururla paylaşıyorum.
Hafta sonunun UKRAYNA'da  yoğun bir Rus saldırısı içerisinde geçireceğini Ülkede  elektrik  kesintisininde ,internet kesintisinin , hayatın akışını dahada olumsuz etkileyeceğini 
ama hafta başı Mart ayından itibaren muhtemelen  BELARUS'DA MİSK'de veya başka bir şehrinde masada başlayacak müsakerelerle  BU SAVAŞIN  YAVAŞ YAVAŞ  etkisinini kaybedeceğini  
Masadan   Rusyanın hem SİYASİ  hem ASKERİ açıdan  kazanarak kalkarken  SAVAŞTA YAŞANAN  GERİDE ACI İZLER BIRAKACAK , ÜZECEK ,GÖRÜNTÜLERİYLE  HAFIZALARIMIZDA UZUN SÜRE KALACAĞINA İNANIYORUM

mehmetkesim@byturco.com

 
Milli Eğitim Bakanlığından Güncel Vaka Sayısı Açıklaması
 
Hüseyin Macit Yusuf Kıbrıs davasında Gençliğin Önemini Anlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Byturco Medya Yayın Grubu Farkı
11 Yıldan beri sizlerle büyüyen Byturco Medya Yayın Grubu 5 Gazetesi ve ...
KADEM 'Kadın Haklarına Dair İlkelerini' Açıklıyor
Kadın ve Demokrasi Derneği KADEM, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Kadın ...
Mehmet Kesim Yazdı :KKTC'de Bir Çuval İnciri Berbat Etmeyin
Usta Gazeteci Mehmet Kesim KKTC'de Hızla artan vaka sayılarına hassasiyet ...
 
KKTC'nin Turizm Konusu Bakanlar Kurulunda
KKTC'de Bugün Toplanacak Bakanlar kurulunda KKTC Turizm için alınacak kararlar görüşülecek
Bakan Üstel ,Otel ve Plajlar İçin Kriterleri Açıkladı
Bakan Üstel, ‘Konaklama tesislerinde ve plajlarda koronavirüs sonrası ...
Eczanelerin Çalışma Saatlerine Düzenleme
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelinde, eczanelerin çalışma saatlerine, ...
 
Fitness Uzmanı Maçila'dan Evde Egsersiz Tavsiyesi
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Fitness Uzmanı Erdal Maçila karantina ...
Mehmet Kesim Yazdı :Merhum Denktaş'a Yapılan ayıp nasıl telafi edilecek ?
Gazeteci Yazar Mehmet Kesim KKTC kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş ...
Mehmet Kesim Yazdı : Hoş Geldin Sefalar Getirdin 2020
Gazeteci Yazar Byturco yayın grubu başkanımız Mehmet Kesim köşesini 2020 ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması

Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva