kibbanner
  • Dolar
    32,3409
  • Euro
    34,8347
  • Altın
    2.378,760
  • Bist-100
    10.263,000
   
20/25 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Lefkoşalılar’a Çağlayan Ruhu 

11. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali, Çağlayan ruhu yaşattı

29.08.2017 - 12:32
Lefkoşalılar’a Çağlayan Ruhu

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı, Gençlik Dairesi Müdürlüğü’nün desteği ve kültür sanat dernekleri ASDER, FOGEM, FOLKDER, Gençlik Merkezi, GÖÇTAŞ, HASDER ve TUFAD’ın katkılarıyla organize ettiği ve çeşitli etkinliklerle bir haftaya yayılan 11. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali’nde Çağlayan Parkı’nda yer alan dans gösterileri ve Grup Rast Konseri ile sona erdi. LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu’nun da izlediği gecede Organizasyon Komitesi tarafından katılımcı ekiplere ve katkı koyanlara plaketler de verildi.
 
FARKLI KÜLTÜRLER ÇAĞLAYAN PARKI’NDA BULUŞTU
 
Güney Kore, Türkiye, Meksika ve İspanya’dan gelen ekipler ve ülkemizden derneklerin oluşturduğu karma grubunun halk dansları gösterileri ile başlayan gecede ülkeler kendi kültürlerini yansıtan danslarını festivalin son gününde Lefkoşalılar ile paylaşırken dünyanın farklı kıtalarından festivale katılan ülkelerin dansları Çağlayan Parkına bir kez daha dünyanın kültürel çeşitliliğini yansıttı. Lefkoşalılar’ın büyük ilgi gösterdiği festivalin son gecesinde de coşku hiç eksilmezken eğlence ve kültürün buluştuğu kapanış programı da büyük alkış aldı.
 
“LEFKOŞA’YA BU GÜZELLİKLERİ EN İYİ ŞEKİLDE YAŞATALIM”
 
Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu halk dansları festivalini bir kez daha başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek daire olarak Kuzey Kıbrıs’ı tanıtmak, ülkeye gelen misafirlere tarihi ve kültürel zenginlikleri göstermek, yabancı ekiplerin ekiplerimizle kaynaşarak uzun vadeye yayılacak dostluklar kurmalarını sağlamak yoluyla dünya barışına katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti. LTB, Gençlik Dairesi ve derneklerin işbirliğinde gerçekleşen uluslararası boyuttaki festivalin ileriki yıllarda daha da büyüyerek devam edeceğine inanç belirten Eroğlu “Yeter ki iş birliği, güç birliği, istek olsun. Hepimiz bir yerinden tutalım ve Lefkoşa’mıza bu güzellikleri en iyi şekilde yaşatalım” diyerek bunun şartının işbirliğinden geçtiğinin altını çizdi.
 
“FESTİVALİ HER YIL DAHA İYİ YERLERE GÖTÜRECEĞİZ”
LTB Başkanı Mehmet Harmancı hem bölge halkı hem de Lefkoşa’nın renklenmesi adına gerçekleştirdikleri festivali halk dansları dernekleri, Gençlik Dairesi, STÖ’ler ve halkın desteğiyle her yıl üzerine koyarak çok daha iyi yerlere götüreceklerini kaydetti. Harmancı konuşmasını “Ne mutlu ki bizleri hiç yalnız bırakmadınız. İleriki yıllarda daha iyisi için azim ve gayretle uğraşmaya devam edeceğiz. Festivale katkı koyan Gençlik Dairesi, STÖ’ler, Festival Komitesi, festivalde görev yapan belediyenin farklı birimlerindeki personelimize ve sizlere çok teşekkür ediyorum” diyerek sonlandırdı.
 
PLAKETLER SAHİPLERİNİ BULDU
Festival Komitesi adına Festival koordinatörlüğünü üstlenen FOGEM Başkanı Salahi Döşemeci, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu’na plaket takdim ederken Başkan Harmancı ve Daire Müdürü Eroğlu da hem yabancı ekiplere ve ülkemizden halk dansları dernekleri yöneticilerine hem de festivale çeşitli katkılar koyan kişi, grup, kulüp ve şirketlere teşekkür plaketi verdi. 

 
Bayrak FM Yaz Konserleri Başlıyor
 
Lefkoşa İçin Sanat Çalıştayı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KKTC Halk Dansı Ekibine Büyük İlgi
Macaristan'da sahne alan KKTC OKSEM halk oyunu ekibine büyük ilgi gösterildi
Otello Çoksesli Korosu, Ohrid Korolar Festivali'nde
Otello Çoksesli Korosu, Uluslararası Ohrid Korolar Festivali’ne katılıyor
Jans Mans Sokağı Çocukları Romanı Çıktı
Zeki Erkut'un ilk romanı "JansMans Sokağı Çocukları" çıktı
 
Ara Bölgede Sanat Var
UniteCyprusNow ile Karikatürcüler Derneği, ara bölgede karikatür sergisi açtı
56. Şarap Festivali'nin Hazırlıkları Sürüyor
Limasol’da yapılacak olan 56. Şarap Festivali’nin hazırlıkları sürüyor
Belediye Tiyatrosu
İskele Belediye Tiyatrosu, "Charlie Chaplin" isimli çocuk oyunu ile turneye çıktı
 
3. Babutsa Festivali Başlıyor
Belediyeler Birliği’nde, 3. Babutsa Festivali hakkında bilgi verildi
Shameless’in Yerli Versiyonu: Bizim Hikâye
Shameless dizisinin yerli versiyonunun çekimlerinden ilk set fotoğrafları geldi
Engelsiz Kıbrıs Dergisinin İkinci Sayısı Çıktı
Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin ana sponsoru olduğu derginin ikinci sayısı çıktı
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva