kibbanner
  • Dolar
    32,5456
  • Euro
    35,0282
  • Altın
    2.428,310
  • Bist-100
    10.446,000
   
29/36 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Kıbrıs'da KTMMOB gündeminde Özyalçın Construction var 

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (KTMMOB) bağlı Mimarlar Odası ile İnşaat Mühendisleri Odası, özel bir mimari proje yarışmasında KKTC İhale Yasası altındaki yarışmalar tüzüğüne ve yarışmanın şartnamesine aykırı davranıldığına , gereken tüm yasal işlemleri yapılacağını açıkladı.

22.06.2024 - 23:37
Kıbrıs da KTMMOB  gündeminde Özyalçın Construction var


KTMMOB İnşaat Mühendisleri Odası’na üye olmayan bir inşaat mühendisinin yer aldığı ekibin, yarışmadan diskalifiye edilmesi gerekirken, tüm jüri üyeleri tarafından imzalanmadığından tamamlanmış kabul edilen yarışmanın değerlendirme raporlarına dayanarak birinci seçilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.
KTMMOB Mimarlar Odası Başkanı Onur Olguner ve KTMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Ekinci, konuyla ilgili ortak bir açıklama yaptı. Açıklama aynen şöyle:
“Özyalçın Construction’a ait Kompleks Bina Ulusal ve Özel Mimari Proje Yarışması kapsamında 1 Haziran 2024 tarihinde başlayan jüri değerlendirmesi resmi raporları tüm jüri üyeleri tarafından imzanamadığından Hizmet Alımlarında Mimari ve Mühendislik Projeler ile Bu Yapsamda Yapılacak Yarışmaların Esas ve Usulleri Tüzüğü’nün 33. Madde’sine göre tamamlanamamıştır.
Bu süreçte yasal olarak imzalanarak tamamlanmamış değerlendirmelerin jüri başkanı tarafından aranarak yarışmacılara bildirildiğini üzülerek öğrendik.
Yarışma değerlendirmesinde kimlikler açılıp jüri üyeleri arasında itilaf doğduktan sonra konu odalarımızın gündemine gelmiştir.
KTMMOB İnşaat Mühendisleri Odası yazdığı bir dilekçe ile odasına üye olmayan bir inşaat mühendisinin hazırladığı statik raporu veren ekibin, yarışma şartnamesinin 5. Maddesinin, yarışmalar tüzüğünün 13. Maddesinin 2. Bendinin (E) ve (G) kısımlarının ve KTMMOB yasasının 40. maddesinin 1. bendine istinaden diskalifiye edilmesi gerektiğini belirtmiştir.
KTMMOB Mimarlar Odası hukuk danışmanı olan Oktay Feridun ve Ortakları Avukatlık ve Hukuk Danışmanlığı Bürosu’ndan alınan  hukuk görüş de, KTMMOB İnşaat Mühendisleri Odası’nın dilekçesini destekler niteliktedir.
KTMMOB İnşaat Mühendisleri Odasının dilekçesi ve KTMMOB Mimarlar Odası’nın aldığı hukuk görüşü yarışma jürisi ile paylaşılmıştır.
Bu belgelerin paylaşılması ardından yarışma raportörleri, hazırlamış oldukları raporun kendilerine bilgi verilmeden jürinin bir kısmı tarafından değiştirildiğini, kimlik ile ilgili anlaşmazlık olan kısımların rapordan silinerek ve tüm imzalar tamamlanmadan idareye (Özyalçın Construction’a) sunulduğunu Mimarlar Odasına bildirmişlerdir.
Jürinin bir kısmı tarafından imzalanan rapor incelendiğinde birinci olarak seçilen projenin statik raporunun KTMMOB’ye kayıtlı olmayan bir inşaat mühendisi tarafından  hazırlandığı tespit edilmiştir.
Eksik imzalı raporun teslim edilmesinin ardından idareye ulaşılarak “KTMMOB Mimarlar Odası’nın Hakemliği” sürecine başvurması talep edilmiştir. Bu adımın ilerlemesini halen beklemekteyiz.
KTMMOB Yasasına, KKTC İhale Yasası altındaki yarışmalar tüzüğüne ve yarışmanın şartnamesine aykırı olan bu rapor ile ilgili odalarımız gereken tüm yasal işlemleri yapacaktır”

 
Ünal Üstel: 20 Temmuz’u 50'nci yıla yakışır şekilde, kutlayacağız
 
Milletvekili Hasan Küçük Uyardı :Tehlikenin Farkına Varmalıyız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünal Üstel: 20 Temmuz’u 50'nci yıla yakışır şekilde, kutlayacağız
Başbakan Üstel, ziyarette, gazilerin bayramını kutlarken, şehitleri de ...
İş insanı Besim Tibuk’un eşi , Serap Tibuk'da ev sahibi mağduru
İş insanı Net Holdig’in sahibi Besim Tibuk’un eşi olan ve cemiyet hayatının ...
Rauf Kesim Abimizi Son Yolculuğuna Dualarla Uğurladık
Değerli büyüğümüzün cenazesi ikindi namazında Muratpaşa camiinde kılınan ...
 
Ercan Havaalanında Elektrik Borcu Krizi,Gözler Emrullah Turanlı'da
, Emrullah Turanlının Ercan Havaalanında elektrik kesilmemesi için en ...
UBP Milletvekili Hasan Küçük'den Erdoğan ve Aliyev'e Teşekkür Mesajı
Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Hasan Küçük, Türkiye Cumhuriyeti ...
Güney Kıbrıs’ta yapılan yerel seçimler'de yeni belediye başkanları ,kaymakamlar belli oldu
Güney Kıbrıs’ta dün yapılan yerel seçimler çerçevesinde 29 belediyede ...
 
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman Berber konusunu gündeme taşıdı
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Ekmekte, kuzu etinde koyduğunuz ‘narh’ı ...
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Avrupa Birliği Değişime Gebe
KKTC Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı,Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı Prof.Dr. ...
Anamur ,Girne Hızlı Feribotla 1.5 Saat
Mersin Anamur-KKTC feribot seferleri Haziran'da başlıyor
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu,: Karar Bizi Yolumuzdan Döndüremez

UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu,: Karar Bizi Yolumuzdan Döndüremez

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva