kibbanner
  • Dolar
    32,2584
  • Euro
    34,6848
  • Altın
    2.410,010
  • Bist-100
    10.046,000
   
20/24 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

KÜB'den Hükümete Tavsiye Kararı 

Kıbrıs Üniversiteler Birliği (KÜB), küresel ölçekte yaşanan yeni korona virüs hastalığının KKTC Yükseköğretim alanı üzerindeki olası etkileri ve alınması gerekli tedbirler yönünde almış olduğu kararlar ve üretilen önerileri, Başbakan Ersin Tatar ve Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na iletti.

2.04.2020 - 18:14
KÜB den Hükümete Tavsiye Kararı

   Haber :  İrem KESİM /KKTC

Konuyla ilgili KÜB’den yapılan açıklamada :

KKTC’de Yükseköğretim Alanı Ekonomi Açısından Ana Sektörlerden Biri Konumundadır
“Küresel ölçekte yaşanan Yeni Korona virüs Hastalığı (COVID-19) salgını tüm dünya ekonomilerini derinden etkilemektedir. Salgının etkilerinin 2020 yılı süresince gerek üretim; gerekse iş gücü piyasasının ve dolayısıyla tüm ekonomik aktiviteleri etkilemesi beklenmektedir. 
KKTC gibi ekonomisi dışa bağımlı ülkelerde bu etkinin daha derin ve uzun vadeli olacağı düşünülmektedir. Ekonomisi esasen hizmetler sektörüne bağlı olan KKTC’de Yükseköğretim alanı ekonomi açısından ana sektörlerden biri konumundadır. Yükseköğretim alanın yarattığı direk ve dolaylı etki KKTC ekonomisi açısından ciddi öneme sahiptir. 
COVID-19 salgını nedeniyle KKTC üniversiteleri, dünyadaki birçok üniversitenin de uygulamaya geçtiği şekilde 2019-2020 Akademik Yılı Bahar döneminde eğitimlerini dijital platform üzerinden yürütmeye başlamıştır. 
Salgın nedeniyle TC uyruklu öğrencilerin %90’nından fazlası Türkiye’ye döndü
Salgın nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti uyruklu öğrencilerin %90‟nından fazlası Türkiye’ye dönmüşler, uluslararası öğrenciler arasında imkanları uygun olanlarda adadan ayrılmıştır. Söz konusu öğrencilerin bir kısmı ailelerinin bu süreçte yaşayacakları ekonomik sıkıntılar nedeniyle belki de eğitimlerini devam ettirmek üzere geri dönemeyeceklerdir. Bu çerçevede üniversite gelirlerinde hem 2019-2020 akademik döneminde, hem de 2020-2021 öğretim yıllarında, salgından kaynaklı çeşitli nedenlerden dolayı ciddi bir düşüş olmuştur. “

Özel Sektöre Yapılan Tüm Desteklerin, Üniversitelere de Yapılması Gerekmektedir
KÜB bünyesinde bulunan ve geçtiğimiz günlerde gerçekleşen toplantıya katılım gösteren, Ada Kent Üniversitesi, ARUCAD, Girne Amerikan Üniversitesi, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, Kıbrıs İlim Üniversitesi, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, Onbeş Kasım Üniversitesi, Rauf Denktaş Üniversitesi , Uluslararası Final Üniversitesi  ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi yetkililerinin, hükümete yönelik talep ve önerilerinin özetle, özel sektöre verilen mali haklar, sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı gibi konuların Yükseköğretim sektörüne de sağlanması yönünde olduğu bildirildi. İçerisinde bulunulan krizin, yükseköğretim alanına olası etkilerinin dolaylı ve direkt olarak KKTC Ekonomisi üzerinde büyük olumsuz etkiler yaratacağı ifade edilen açıklamada; üniversitelere yönelik alınacak ekonomik ve diğer tedbirlerin önemine dikkat çekildiği belirtildi.   
 “DEVLETİMİZLE BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ”
“Özellikle Milli Eğitim Bakanı’mızın öğrencilere yönelik, hükümet ve devlet olarak ortaya koyacakları birtakım açılımları bizlerle paylaşırken, bizler de üniversiteler olarak onlardan beklentilerimizi dile getirdik. Bu zorlu süreçte tabii ki hükümetimizle birlikte hareket edebiliyor olma noktasına geçebiliyor olduğumuzu düşünüyoruz. Üniversiteler olarak devletimize; devletinde üniversitelere sahip çıkması suretiyle bu süreci yara almadan ve geleceği daha doğru bir şekilde yönlendireceğiz. Adada ki yükseköğretimi daha iyi konumlandırabilecek bir takım çalışmalar yapma noktasında hem fikir olduk ve günü sonlandırdık. Ben bu çerçevede bugün toplantıya katılan üniversitelerimize sonsuz teşekkürlerimizi arz etmek istiyorum. Oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirildi. Başta şahsım da, Başbakan Ersin Tatar’a,  Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na ve bugün toplantıda bizlerle beraber olan Turizm Bakanı Ünal Üstel’e sonsuz teşekkürlerimi arz etmek istiyorum” dedi.

 
TC Elçiliğimizden Duyuru : KKTC’den Türkiye’ye bir uçuş seferi yapılacak
 
Başbakan Tatar :İngiltere'den iki Uçakla Öğrencilerimizi Getireceğiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özdemir'den ''Medya ve Sosyal Medyanın Kriz Yönetiminde Etkili kullanımı ''konusunda Uyarı
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi Basın Yayın Bölüm ...
GAÜ Kurucu Rektör Akpınar'dan Moral Veren Açıklama : Hiç Birimiz Yanlız Değiliz
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektör Serhat Akpınar gündeme ...
The American Future College Eğitimlerini Online Başarıyla Sürdürüyor
Girne Amerikan Üniversitesi(GAÜ) Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren ...
 
GAÜ Rektörü Haydar : sosyal ve akademik etkinliklere online devam
Rektör Prof. Dr. Ali Haydar,Küresel sağlık krizinin yaşandığı bu dönemde ...
Bakan Çavuşoğlu KKTC Üniversiteleri İçin Kararları Açıkladı
KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Çavuşoğlu, “Şartları yerine getiren ...
GAÜ Kurucu Rektör Akpınar'dan Duygu Yüklü Mesaj
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, Koronavirüs salgını ...
 
Tüm okullar eş zamanlı dezenfekte ediliyor
Koronavirüs önlemleri kapsamında tatil edilen okullarda dezenfekte çalışmaları yapılıyor.
GAÜ ile ALKÜ Arasında İşbirliği Protokolü
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ...
Sporcu Sağlığın'da Fizyoterapinin Önemi
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) bünyesinde dispanser hizmetleri veren ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva