kibbanner
  • Dolar
    32,3859
  • Euro
    35,0259
  • Altın
    2.324,450
  • Bist-100
    9,080
   
17/24 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

KKTC'li Avukat Aslı Babayiğit Yabancı Sondaj Şirketlerini Uyardı 

KKTC'de avukatlık yapan Aslı Babayiğit bir KKTC vatandaşı ve bir avukat olarak rum yönetiminin tek taraflı ilan ettiği gaz parsellerinde arama ve sondaj faaliyeti yürüten . Exxon mobil, ENI, Shell ve total 4 büyük şirkete bir tavsiye/uyarı mektubu yollayarak uyardı.

5.01.2022 - 10:09
KKTC li Avukat Aslı Babayiğit Yabancı Sondaj Şirketlerini Uyardı

Avukat Babayiğit . konuyla ilgili  BYTURCO MEDYA GRUBUMUZA YAPTIĞI AÇIKLAMADA ne yazık ki kıbrıs türklerinin doğu akdenizde dönen oyunlar konusunda pek farkındalığı yok. bu farkındalığı bir nebze olsun arttırmak için böyle bir adım attığını konunun takipçisi olacağını söyledi..
Avukat Aslı Babayiğit Yaptığı açıklamada : Sizin de bildiğiniz üzere, rum yönetimi uluslararası hukuk nezdindeki haklarımızı hiçe sayıp kıbrıs gaz/petrol sahasında çeşitli şirketlerle tek taraflı olarak anlaşıp çocuklarımızın geleceğini sömürmektedir. Bir kktc vatandaşı ve avukat olarak Demokrat Parti Girne milletvekili adayı olduğumda meclise gireyim ya da girmeyeyim halkımıza nasıl yararlı olabilirim diye düşünürken; halkımızın doğu akdenizde neler döndüğü, çocuklarımızın geleceğinin nasıl çalındığı ve uluslararası hukuk nezdinde hakkımızın nasıl çiğnendiği konusunda maalesef kıbrıs türklerinin gereken reaksiyonu göstermediğini fark ettim
. Bu güzel adamızın etrafında ülkemizi yüz yıllar boyu refah içinde yaşatacak böyle bir yer altı kaynağı varken ve bu bizden çalınırken halkımızın bu konuda bu kadar sessiz olması beni derinden üzüyor. Bu konuda halk nezdinde bir farkındalık yaratmak için kendimce bir adım attım ve rum yönetiminin hak iddia ettiği parsellerde sondaj faaliyetleri yürüten 4 büyük şirkete bir uyarı mektubu yolladım. Evet, bu büyük şirketler kendi halinde 2 çocuk annesi sıradan bir avukat olan Aslı Babayiğit'in uyarılarına kulak asmayabilir, evet bu mektup onların illegal sondaj faaliyetlerini durdurmaya bilir, ama 10 yıl sonra 20 yıl sonra rum tarafı bu gazı çıkarıp kendi halkına trilyonlarca dolar refah sağladığında evlatlarım bana 'anne sen neden bizim hakkımız çalınırken sustun' diyemeyecek.
4 büyük şirkete  Şirketlere yolladığım bu mektupları ben kendi adıma çocuklarıma bırakacağım bir miras olarak görüyorum. Bu noktada tüm Medya kuruluşlarından,STK'lardan ,Yüteğinde KKTC sevgisi olan herkesten yardımlarınızı rica ediyorum. Kıbrıs türk halkının bu konuya olan ilgisini ve farkındalığını arttırmak için attığım bu adımın duyulması ,yayılması, en büyük dileğimdir.
Bu farkındalığı arttırırsak o şirketlere KKTC vatandaşları tarafından bu tarz binlerce mektup veya e-mail yollanabilir ve belki uluslararası medyada bile sesimizi duyurabilir, ülkemizin yararına bir lobi faaliyeti yapabiliriz. Exxon mobil, ENI, Shell ve total şirketlerine yolladığım mektubun türkçe tercümesini aşağıdaki gibidir:




SAYIN ŞİRKET YETKİLİSİ 

Ben Aslı babayiğit. Bir KKTC vatandaşı ve avukat olarak doğu akdenizdeki gaz arama ve sondaj faaliyetleriniz konusunda sizi bilgilendirmek ve uyarmak için bu e-mail'i göndermek istedim. 

Kıbrıs gaz sahasındaki sondaj faaliyetlerinizi başlatmadan önce kıbrıstaki siyasal durumu hiç araştırdınız mı?

Kıbrıs adasında kendi toprağı, kendi dili, kendi kültürü, kendi meclisi, kendi cumhurbaşkanı ve kendi yargı sistemi olan 400 bin kıbrıs türkü olduğunu ve tüm bunların sizin kıbrıs cumhuriyeti dediğiniz devletten ayrılmış durumda olduğunu biliyor musunuz?

Kıbrıs Türkleri'nin sondaj faaliyetleri yürüttüğünüz Kıbrıs gas sahasında yasal hak sahibi olduğunu hiç düşünmediniz mi?

Uluslararası hukuk nezdinde bir millet ya da bir ülke birleşmiş milletler tarafından tanınmasa bile bulunduğu topraklardaki yer altı zenginliklerinde hak sahibi olduğunu biliyor musunuz?

Kıbrıs türklerinin kıbrıs gaz sahasındaki sondajlarınızdan ötürü uluslararası tahkim mahkemelerinde size milyarca dolarlık tazminat davaları açıp kazanabileceğini biliyor musunuz?

Türkiye'nin daha önce kıbrıs cumhuriyetinin ilan ettiği gaz sahası içindeki 5inci parselde hak iddia ettiğinden haberdar mısınız?

Sondaj faaliyeti icra eden personelinizin yukarıda belirttiğim gerçeklerden haberi var mı? Türkiye'nin daha önce hak iddia ettiği 5inci parsele gelen italyan ENI sondaj gemisini savaş fırkateynleri ile bölgeden çıkmaya zorladığını biliyor musunuz? Personeliniz türk savaş fırkateynleri ile korunan bir bölgeye gelip canlarını tahlikeye attığından haberleri var mı?

Ben inanıyorum ki, tüm bu soruların cevaplarını dürüst ve uluslararası hukuk nezdinde bulduğunuzda sondaj ve gas çıkarma faaliyetlerinizi tekrar değerlendireceksiniz.

Biz kıbrıs türkleri olarak tam 450 yıldır adadayız ve çıkarlarımızı uluslararası hukuk nezdinde savunmaktan asla ama asla vazgeçmeyeceğiz ve bir hukukçu olarak sizi temin ederim bu mücadeleyi eninde sonunda kazanacağız.

Saygılarımla.
Avukat Aslı Babayiğit.

Avukat Aslı Babayiğit.Kimdir 
1979 yılında Limassol'dan göçen bir ailenin kızı olarak Girne'de doğdu. Doğu Akdeniz Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi ve Girne Amerikan Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Avukatlık ve tasdik memurluğu yapmaktadır. 18 ayrı Limited şirketin hukuk danışmanlığını yürütmektedir. Kadın hakları ve insan hakları savunuculuğu kapsamında Türkiye ve Avrupa'da bir çok konferansta katılımcı ve konuşmacı olarak görev almıştır.

   

 
Alanya Açıklarındaki 5.3 Şiddetindeki Deprem Korkuttu
 
DP Milletvekili Adayı Serhat Akpınar Lefke'nin Nabzını Tuttu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alanya Açıklarındaki 5.3 Şiddetindeki Deprem Korkuttu
Saaat 06:21 de Meydana gelen depremin şiddeti vatandaşları yataktan kaldıracak ...
TIP-İŞ Hastanelerde eylem başlatıyor
TIP-İŞ, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ve Cengiz Topel Devlet ...
TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan , Birkan Uzun’un vefatıyla ilgili taziye mesajı
TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kıbrıslı Türk dağcı Birkan Uzun’un ...
 
KKTC'li Dağcı Birkan Uzun'dan Acı Haber
İki Hafta Önce Antarktika'nın en yüksek noktası olan Vinson Dağı'nın zirvesine ...
Mehmet Kesim 'Hoş Geldin 2022' Şiiriyle Tüm Dünyaya Seslendi.
Gazeteci ,Şair Mehmet Kesim 'Hoş Geldin 2022' Şiiriyle Hem Türkçe Hem ...
Sibel Tatar'dan çocuklara yeni yıl hediyesi
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Next Generation Inner Wheel ...
 
DP Girne Milletvekili Adayı Serhat Akpınar'a Büyük İlgi
GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar DP Milletvekili Adayı olarak seçim çalışmalarına ...
Başbakan Faiz Sucuoğlu'dan Girne Çıkarması
UBP Genel Başkanı, Başbakan Faiz Sucuoğlu milletvekili adayları ile birlikte ...
23 Ocaktaki seçime 6 ilçeden 403 aday katılıyor.
​Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 23 Ocak’ta yapılacak Milletvekilliği ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
18 polis mensubuna yeni  görev yeri

18 polis mensubuna yeni görev yeri

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva