kibbanner
  • Dolar
    32,3284
  • Euro
    35,1063
  • Altın
    2.296,350
  • Bist-100
    9,051
   
15/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Girne Turizm Şölenine Yoğun İlgi 

Turizm ve Çevre Bakanlığı Organizasyonunda, Girne Amerikan Üniversitesi ve Dome Otel Ana sponsorluğunda gerçekleşen organizasyon, Girne Ramadan Cemil Meydanı ve Antik Liman arasında kortej yürüyüşüyle başladı.

28.04.2019 - 23:45
Girne Turizm Şölenine Yoğun İlgi

Girne Turizm Şölenine, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, Girne Kaymakamı Sinan Güneş, Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, bazı yetkililer, vatandaşlar ve turistler katıldı.

Etkinlikte ilk olarak, Antik Liman girişinde kurulan sahnede, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu’nun konseri yer aldı.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu
 da, turizmin ülke ekonomisinin ana sektörü olduğunu vurgulayarak, turizmin ülkenin bütününü ilgilendiren bir konu olduğunu vurguladı.

Turizm Şölenlerinin gerçekleşmesine katkı koyan herkese teşekkür eden Bakan Ataoğlu, bazı kesimlerin, ülkenin ana sektörü olan turizmi baltalamak için uğraş verdiğini savundu.
       
Bakanlığın, paydaşlarıyla, turizmi geliştirmek, çeşitlendirmek, turist ve yatak sayısını arttırmak, turizmde yerel istihdam ve yerel üretim kullanımını arttırmak için ülke genelinde birçok çalışma yaptığını kaydeden Ataoğlu, ülke içinde yapılan çalışmalar yanında, uluslararası fuarlara ve Türkiye’nin çeşitli illerinde gerçekleşen tanıtımlarla katılarak, turizmi geliştirmeye çalıştıklarını vurguladı.
        
Bakanlığın 2 yıldan beridir, turizm haftasının açılışı olarak kabul edilen 15-22 Nisan haftasında, ülkede yeniden turizm şölenleri düzenlemeye başladığını anımsatan Ataoğlu, şölene yönelik eleştiri ve boykotlara cevap verdi.

“ Yılda 1 gün turizm şöleni oluyor ve birileri çıkıp, ben size bugün katkı sağlamayacağım diyor, birileri çıkıyor ben sizin yanınızda bugün yokum diyor. 

Biz Turizm ve Çevre Bakanlığı olarak, hem limanı hem mendireği düşünüyor, bunlarla ilgili çalışmalar yürütürken, ülke genelinde turizmi nasıl daha ileriye götüreceğimizin uğraşını da veriyoruz” diye konuştu.
       
Kimsenin, Turizm ve Çevre Bakanlığıyla, ülke turizminin geliştirilmesi konusunda yapılan çalışmalara dil uzatmalarına müsaade etmeyeceğini vurgulayan Ataoğlu, bugün ana sponsorlar, bakanlık çalışanları ve paydaşların işbirliğiyle, tüm eleştiri ve boykotlara rağmen, şölenin sorunsuz olarak büyük bir katılımla gerçekleştiğini ifade etti.

“Kim ki, bizim önümüze engel koymaya çalışır bilsin ki ;o engel onun önünde bir set duvar gibi sonuna kadar duracaktır.” diyen Bakan Ataoğlu, organizasyonun gerçekleşmesine kaktı koyan herkese teşekkür etti.

Ataoğlu, bakanlığın, ülke genelinde, birçok bölgede gerçekleşen, ülke kültürünü tanıtmaya yönelik etkinliklere de elinden geldiğince kaktı koymaya çalıştığını belirtti.
       
Ülkenin önde gelen sektörü olan turizmin, geçtiğimiz yıl bütçe açığının yüzde 50’sini karşıladığını anımsatarak bununla gurur duyduklarını söyleyen Ataoğlu, önümüzdeki kısa sürede hayata geçirecekleri yeni projelerle, hedeflerinin, turizm gelirlerini bütçe açığının yüzde 65’ini karşılayacak seviyeye getirmek olduğunu vurguladı. 

Son 3 ayda geçtiğimiz yıla oranla turist sayısında düşüş yaşanmasının, Güney Kıbrıs’ın, ülkeye AB dışındaki ülkelerden gelecek turistleri engellemesinden kaynaklandığını dile getiren Ataoğlu, katıldıkları her platformda, Güney Kıbrıs’ın engellemeleriyle karşı karşıya kaldıklarını anımsattı.
      
Güney Kıbrıs’ın tüm engellemelerine rağmen, Türkiye’nin desteğini de alarak turizmi geliştirmek için yılmadan çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan Ataoğlu, turizmde ki başarının devam edeceğini dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından, Kıbrıs Türk Komedi Tiyatrosu gösterisi, Laren Hastunç Modern Dans gösterisi, çeşitli halk dansları, hip hop , modern dans, sema , illizyon gösterileri, Nejla Egemen müzik dinletisi, İllizyon , Pelin Kutluba ve Ahmet Evan konseri yer aldı.       
Girne Turizm Şöleni kapsamında,Girne Kordonboyu’na, yerli esnafın , ülke kültürünü yansıtan yiyecek içecek ve el işlerinin sergilenerek satışının yapıldığı 40 satant da kuruldu..

Şölen süresince rehberler eşliğinde tarihi yerlere turlar düzenlenerek, çeşitli çekilişler yapıldı.

Ayrıca ülkemizde faaliyet gösteren oteller de Kordonboyu’na kurdukları stantlarda, katılımcılara ikramlarda bulunarak tesislerini tanıttı.
    

 
6 Gün Sürecek 14. Çilek Festivali Törenle Başladı
 
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars Yazar Turgül Tomgüsehan’ı kabul etti.
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
6 Gün Sürecek 14. Çilek Festivali Törenle Başladı
Yeşilırmak-Yedidalga Üreticiler Birliği tarafından 14'üncüsü düzenlenen Çilek Festivali başladı
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasından "Çocuklardan Bayram Konserleri"
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
GAÜ Öğrencilerine ''Günümüzde Kesici Aletler ve Bıçaklar” etkinliği
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ...
 
GAÜ 6. Tiyatro Günleri, 27 Mart 2019 Çarşamba günü “Rumuz Goncagül” oyunu ile başlıyor.
GAÜ 6’ncı Tiyatro Günleri için Bilet Satışları Başladı
Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği'nden Dünya Şiir Günü etkinliği
Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği (KTSYB), 21 Mart Dünya Şiir Günü dolayısıyla ...
9. Geleneksel Orkide Vadisi Yürüyüşü" 10 Mart'ta
10 Mart Pazar günü gerçekleşecek9. Geleneksel Orkide Vadisi Yürüyüşü’’ne ...
 
Komedi Sevenler “ŞEN MAKAS” 19 Şubat'da Girnede
Girne Belediyesi’nin, kış-ilkbahar kültür sanat etkinlikleri Amerika Birleşik ...
GAÜ'den “ Kıbrıs Türk Eğitim Tarihi Belgeseli” Özel Gösterimi
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kültür Miras Yönetimi Yayını bünyesinde ...
Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi'nin hurda ihalesi 17 Ocak'ta
Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi, 17 Ocak’ta devlet dairelerinin teknik ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva