kibbanner
  • Dolar
    32,5462
  • Euro
    34,8303
  • Altın
    2.430,280
  • Bist-100
    9.720,000
   
21/26 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Genç Tv'de Er Meydanı Proğramına katılan Tatar'dan Özel Açıklamalar 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Genç TV ekranlarında yayınlanan ve Mustafa Alkan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Er Meydanı’ adlı programa katıldı.Ttar Gündeme dair özel açıklamalarda bulundu

21.06.2022 - 23:11
Genç Tv de Er Meydanı Proğramına katılan Tatar dan Özel Açıklamalar


Cumhurbaşkanı Tatar, Yedidalga ve Kantara’da çıkan yangınlara işaret ederek, “Çok üzücü olaylar... Daha dikkatli olmamız gerekiyor. Özellikle trafo merkezlerinin altındaki çalıları temizlemek lazım” dedi.
Yedidalga’da çıkan yangına helikopterin Türkiye’de serviste olması üzerine geç müdahale etmesine de dikkat çeken Tatar, “Tarım Bakanımız Dursun Oğuz’dan aldım bu bilgiyi, helikopter bir süre burada duruyor bir süre bakıma Türkiye’ye gidiyor. Zaman zaman gidip geliyor. Burada daha sık durmasında fayda vardır. Tarım Bakanımız bunu takip etmektedir. Bizim beklentimiz hep burada kalmasıdır ama zaman zaman gidip geliyor” diye konuştu.
“FEDERAL TEMELDE BİR ANLAŞMA ZATEN NETİCE VERMİYOR ARTIK İŞİMİZE DE GELMİYOR”
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs konusu hakkında da açıklamalarda bulunarak, federasyon temelinde bir anlaşmanın sonuca ulaşmadığını tüm dünyanın bildiğini dile getirdi.
Tatar, şöyle devam etti:
“Yeni siyasetimiz artık gündeme oturmuştur. Bundan geri dönüşümüz olamaz. Türkiye’de böyle düşünmektedir. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığımız toplantılarda, kesinlikle bu siyasetin devam edeceğini teyit etti. Dünyada taşlar yerinden oynuyor... Federal temelde bir anlaşma zaten netice vermiyor artık işimize de gelmiyor.
Egemen eşitlik temelinde ve iki devletin iş birliğine dayalı anlaşma modeli en tutarlısı, en doğrusudur. 50 yıldır iyi niyetimizle federasyon konuştuk. Çeşitli süreçlerden geçildi, tüketildi. Bu yüzden yeni siyasetimizi ortaya koyduk, geri dönüşü yoktur.”
"GYÖ PAKETİ YENİ DEĞİL, ISITIP ÖNÜMÜZE KOYDULAR"
Rum Yönetiminin son dönemdeki sözde Güven Yaratıcı Önlemler (GYÖ) paketine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, “Bu paket yeni değil, ısıttılar yeniden önümüze koydular. Bu büyük bir oyundur ve tuzaktır. Egemen bir devlet bunları kabul edemez” dedi.
GYÖ paketinin egemenliğin ihlali olduğunu da vurgulayan Tatar, şöyle devam etti:
“Hiçbir egemen devlet bu işe girmez. Rum ne kadar egemense ben de o kadar egemenim. Çok daha dikkatli ve ayrıntlı bir şekilde tartışıyoruz. Paketin içerisinde Kapalı Maraş’ın iadesi yer alıyor. Kesinlikle kabul etmeyiz. Artık iki devletliyi konuşuyoruz Maraş’ta artık açılmıştır. Bu öneriler artık müzakere edilemez.”
"EGEMEN EŞİTLİĞİ SAĞLAMADAN SONUÇ ALACAĞIMIZI DÜŞÜNMÜYORUZ"
Cumhurbaşkanı Tatar, çeşitli konular üzerinde çalıştıklarını da vurgulayarak, iki tarafın da yararına olacak öneriler hazırladıklarını belirtti.
Tatar, “Egemen eşitliği sağlamadan sonuç alacağımızı düşünmüyoruz. Bu eşitlik haktır. Bu siyasetten geri adım yok. Egemen eşitlik kabul edildiğinde Kıbrıs konusunu bütün başlıklarıyla görüşmeye hazırız. Egemen eşitliğimizi kabul etsin. Eğer egemen eşitliğin yoksa bu adamlar seni zaman içerisinde hap gibi yutar. Egemen eşitliğimizi kabul etmiyor çünkü niyeti kötü...” ifadelerini kullandı.
"KAPALI MARAŞ'IN AÇILMASIYLA ÇOK BÜYÜK BİR İŞ BAŞARDIK"
“Kapalı Maraş’ın açılmasıyla çok büyük bir iş başardık” diyen Tatar, 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Kapalı Maraş’ın açılması gerektiği yönünde açıklamaları olduğuna da işaret etti.
Pandemi şartları çerçevesinde yaklaşık 500 binden fazla insanın Kapalı Maraş’ı ziyaret ettiğini belirten Tatar, “Bugün Türkiye’de Maraş’ın açıldığını bilmeyen yok. Şu anda bütün otellerimiz dolu. 2019 yılındaki verilere yaklaştık. Maraş açılımıyla potansiyel arttı...” şeklinde konuştu.
Tatar, Kapalı Maraş’ın eşi benzeri olmadığını da vurgulayarak, şöyle devam etti:
“Taşınmaz Mal Komisyonu çalışmaya devam ediyor. 400'e yakın başvuru var. Önümüzdeki süreçte gerekli kararlar verilecektir. İnsan haklarına saygılı, BM kararları ters düşmemek adına böyle bir yol izliyoruz. Taşınmaz Mal Komisyonu, başvuruları değerlendiriyor. Ben takip ediyorum. Hızlandırılmasının faydalı olacağını düşünüyorum, yetkililerle de paylaşıyorum.”
"ABBAS'A KUZEYE GEÇMESİ TAVSİYE EDİLDİ AMA GEÇMEDİ"
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Güney Kıbrıs’ı ziyaret etmesine de işaret eden Tatar, “Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştük, kuzeye geçmesinin tavsiye edildiğini söyledi ama geçmedi” dedi.
"50 YIL FEDERASYON KONUŞTUK NE OLDU?"
Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’yi resmen tanıdığını da savunan Tatar, “50 yıl federasyon konuştuk ne oldu? En azından ben yeni bir siyaset ortaya koydum. Türkiye’nin tam desteğini aldım” ifadelerini kulllandı.
"BENİ ÇOK ÜZDÜ..."
Stenografların ek mesaiye kalmama eylemi nedeniyle Meclis Genel Kurulu’nun gündemdeki konular tamamlanmadan kapanmasını eleştiren Cumhurbaşkanı Tatar, “Bu durum beni çok üzdü. İş mi bu? Bunları dürtenleri, bu aklı verenleri eleştiriyorum. Bu konuya çok üzüldüm” dedi.
Muhalefetle bir derdi olmadığını da belirten Tatar, “Ben Meclis’te yokum ama sürekli beni gündeme getiriyorlar, rahatsız oluyorum. Olmadığım bir yerde bu kadar eleştirilmem çok doğru değil diye düşünüyorum” diye konuştu.

 
​Dışişleri Bakanlığından Rum Yönetimine Kınama
 
Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, KKTC'ye Geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
​Dışişleri Bakanlığından Rum Yönetimine Kınama
KKTC ​Dışişleri Bakanlığı, Rum tarafının terörist Abdullah Öcalan ...
Cumhurbaşkanı Tatar'dan "Babalar Günü" mesajı
​Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Babalar Günü nedeniyle mesaj yayımlayarak, ...
Ertuğruloğlu'nun sağlık durumu hakkında açıklama
Ani rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi altına alınan Dışişleri Bakanı ...
 
Tatar: "Kapalı ortamlarda kişisel hijyen ve koruyucu önlemleri devam ettirmek faydalı"
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Covid-19 tedbirlerin kaldırılması ve normal ...
Tümgeneral Topaloğludan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre'ye ziyaret
KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu KKTC Cumhuriyet ...
Cumhurbaşkanı Tatar'dan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığına övgü
Tatar: “Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, Kıbrıs Türk halkının bağrından ...
 
KKTC Merkez Bankası 2021, yılı için 506,5 milyon TL kâr açıkladı
KKTC Merkez Bankası 2021 Faaliyet Raporu bankanın http://www.mb.gov.ct.tr ...
Çavuşoğlu ve Tatar'dan Dikkat Çekici Açıklamalar
Cumhurbaşkanı Tatar ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu,KKTC Cumhurbaşkanlığındaki ...
KKTC Gelen Dışişler Bakanı Çavuşoğluna Yoğun İlgi
Bir dizi resmi ziyaretler için KKTC'ye gelen Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva