kibbanner
  • Dolar
    32,2325
  • Euro
    34,7699
  • Altın
    2.411,080
  • Bist-100
    10.267,000
   
18/24 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Gamze Öztürk :Sabah Kahvaltısı Diyetin 1.Şartı 

GAÜ Kampüsü bünyesinde dispanser hizmetleri veren “Smart Health Life Center”; Bedenlerindeki aşırı kilo sorunlarına çözüm arayanlara yönelik, alternatif bir diyet programı uygulamasına devam ediyor.

17.06.2018 - 14:31
Gamze Öztürk :Sabah Kahvaltısı Diyetin 1.Şartı


Özellikle; Geçirilen oruç dönemi ve bayramda oluşan kontrolsüz beslenme sürecine bağlı olarak alınan gereksiz kiloların, olası sağlık problemlerine yol açacağı konusundaki uyarılara, Diyetisyen Gamze Öztürk de katılarak dengeli kilo oluşturma konusunda kritik tavsiyelerde bulundu.
“Smart Health Life Center” de uygulanan ve altı haftada, ‘yeni bir sen yarat!’ sloganı ile programa dahil olan kişiler, doktor kontrolü ardından elde edilen bulgulara göre, beslenme uzmanına yönlendiriliyor. Beslenme uzmanının da gerekli görmesi halinde psikolojik destek ile süreç ilerletiliyor.
Uygulanan diyet programı hakkında bilgi veren Diyetisyen Gamze Öztürk “Herkesin, kendine özel bir diyet programı olması gerekir. Herkes, farklı nedenlerden dolayı kilo alıp verebiliyor. Biz, bunu biraz daha irdeleyerek yapmak istiyoruz. Kaynak; hastalıklar veya psikolojik olabilir. Bunun, gözönünde bulundurması gerekir. Duygusal açlık dediğimiz devrede de, psikolojik destek işin içine giriyor. İş birliği içerisinde, güzel bir sürdürülebilir sağlıklı yaşamı düşünüyoruz. Diyet kelimesinden, yanlış bir algı oluşuyor. Korkuluyor, kısıtlanacaklarını düşünüyorlar. Bunlar girince, insanlar yapamıyor ve programlarına konsantre olamıyor, sonucunda da kilo veremiyorlar. Veremiyorlar, çünkü odaklanamıyorlar. O yüzden; yasakların, kısıtlamaların olmadığı ve sadece ‘yerine koyma’ ile miktarları kısıtlayarak, bir beslenme programı daha iyi olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.
KRİTİK ÖĞÜN; SABAH KAHVALTISI
Metabolizmanın değerlerini düzenleyecek öğün aşamalarının en kritiğini, sabah kahvaltısının oluşturduğunu belirten Öztürk; “kişi yemek istiyorsa, miktarını ayarlayarak tüketecek. Eğer bunu yiyorsa, başka şeylerden fedakarlık etmesi gerekecek. Bu bir süreç değildir, bu ömür boyu sürecek olan bir sağlıklı beslenme programıdır. ‘Bunu yapayım kilo vereyim, sonra tekrar bırakayım’ gibi birşey, söz konusu değildir. Aslında, eğer acıkmıyorsak; midemizde açlık hissi yoksa, ara öğün tüketmeyelim daha iyi olacaktır. Öğünlerimizi atladıktan sonra, metabolizmamız yavaşlar. Yavaşladığında da,  akşama daha fazla yeme isteği doğacaktır. Bu da; bizim kilo almamıza bir nedendir. En önemli öğün, sabah kahvaltısıdır. Gün içerisinde; daha enerjik daha dinamik ve bilincimizin açık olabilmesi için, sabah kahvaltısı çok önemli. Televizyonun da vermiş olduğu bir etki var. Televizyonun karşısına geçiyoruz, dinlenme modundayız ve televizyon izlerken, genellikle birşeyler yenilerek, tüketiliyor. Bunu, en azından akşam dokuza kadar bitirmemiz gerekir. Bunun da bir adaptasyon süreci var. Biz, bu iş birliği içerisinde, bu sürecin yürümesini de sağlıyoruz. Bu süreçte ve sonrasında da yanınızdayız.” dedi.
Hareketlilik boyutunda da; spor danışmanları ile birlikte, bir spor programı çıkartılması gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Öztürk; sağlıklı beslenme alışkanlığının çocukluktan başladığının altını çizerek, ebeveynlerin bir çok konuda olduğu kadar, beslenme stilinde de kaçınılmaz şekilde ‘rol model’ olduğunu da vurguladı.  

 
Cumhurbaşkanlığı'nda Bayramlaşma
 
Prag'tan Ercan Havalimanı'na Direk Uçuşa Özel Müsade
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk Atık Pil Toplama Kutusu Meclise
Turizm Ve Çevre Bakanlığı Çevre Koruma Dairesi, atık pil toplama kutularının dağıtımına başladı.
Kıbrıs Genç TV, 21. kuruluş yılını Muhteşem Bir Geceyle Kutladı
Cumhurbaşkanı Akıncının'da Katıldığı Geceye Türkiye'den Bir Çok Ünlü Sanatçı katıldı
Lapta Belediyesi'nden Açıklama
Lapta Belediyesi, 1 Haziran’daki geleneksel çocuk şenliğini ileriki bir ...
 
Kıbrıs Genç Tv 21. Yaşını Muhteşem Gala İle Kutlayacak
​31 Mayıs Perşembe gecesi 20:00’de Elexus Hotel Convention Centre’da ...
Güzelyurt 5. Gençlik Şöleni'ne Hazır
Güzelyurt Belediyesi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Gençlik Şöleni düzenleyecek.
WILLY WILLIAM'dan Önce Basın Toplantısı Sonra Konser
GAÜ 2018 Bahar Şenliklerinin kapanış konserini verecek olan ünlü şarkıcı ...
 
İstibdat Kumpanyası Lefke'de Sahnelenecek
GÜKAD, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları ve TiyatrODTÜ organizasyonuyla “İstibdat ...
Lefke Çocuklar İçin Sokakta
Friends Cafe 12 Mayıs Cumartesi günü geliri Lösemili Çocuklar ve Kanserle ...
GAÜ 2018 Geleneksel Kral ve Kraliçesi Seçildi
2018 Bahar Şenlikleri kapsamında, her yıl geleneksel olarak düzenlenen ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhürman: “KKTC Hükümeti  zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva