kibbanner
  • Dolar
    32,2081
  • Euro
    34,8604
  • Altın
    2.446,320
  • Bist-100
    10.219,000
   
17/21 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

GAÜ'den Geleceğin Oyunculara Davet 

Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) Sahne Sanatları Yüksekokulu, Drama ve Oyunculuk Bölümü Özel Yetenek Sınavı için başvuru ve sınav tarihleri açıklandı.

17.07.2018 - 22:30
GAÜ den  Geleceğin Oyunculara Davet

GAÜ DRAMA VE OYUNCULUK BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVLARI 8 AĞUSGAÜ GELECEĞİN OYUNCULARINI BÜNYESİNE DAVET EDİYOR
TOS VE 14 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA TÜRKİYE VE KKTC’DE GERÇEKLEŞECEK
Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ)  Sahne Sanatları Yüksekokulu, Drama ve Oyunculuk Bölümü Özel Yetenek Sınavı için başvuru ve sınav tarihleri açıklandı.
Konuyla ilgili GAÜ Sahne Sanatları Yüksekokulu, Drama ve Oyunculuk Bölümünden yapılan açıklamada, GAÜ Drama ve Oyunculuk bölümünün bu yıl geleneksel olarak düzenlediği Tiyatro günleri ile her yıl Dünya Tiyatrolar gününde GAÜ’yü, adanın sanat çekim merkezi haline getirdiği bildirildi. 1 ay boyunca, alanında otorite sahibi sanatçılar ile Drama ve oyunculuk öğrencilerini bir araya getirerek workshoplar gerçekleştirdikleri ifade edildi.  
8 Ağustos-14 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan özel yetenek sınavı ile ilgili yapılan açıklamada ise, özel yetenek sınavının 2 aşamada gerçekleşeceği ve başvuruların son güne kadar devam edeceği bildirildi. TC Vatandaşı adayların TYT’nin puan türlerinin herhangi birinden 150.00 puan barajını aşmış olmaları gerektiği belirtildi. 
 
Yetenek Sınavları; 8 Ağustos’ta KKTC, 16-17 Ağustos’ta Ankara’da gerçekleşecek
GAÜ Drama ve Oyunculuk Bölümü Yetenek Sınavlarının ilkinin; 8 Ağustos 2018 Çarşamba günü saat 14:00’da GAÜ Kıbrıs Yerleşkesinde, 16-17 Ağustos 2018 tarihlerinde ise GAÜ Ankara Ofisi, Atatürk Bulvarı NO:127 Selcan İş Hanı Kat:4 NO:403 Bakanlıklar/Ankara adresinde gerçekleşeceği ifade edildi. Sınavların tekrarının ise; 11 Eylül 2018 Salı günü saat 14:00’da Ankara, 14 Eylül 2018 Cuma ünü ise GAÜ Kıbrıs yerleşkesinde yapılacağı belirtildi.    
GAÜ Drama Oyunculuk Bölümü Özel Yetenek Sınavı ile ilgili ayrıntılı bilgiler ise şu şekildedir;
1. AŞAMA: Adaylar, bir komedi ve bir dram/tragedya olmak üzere iki tirad hazırlayacaktır. Adaydan ayrıca bir şiir okuması ve şarkı söylemesi istenebilir. Adaya karakterin analizi seçtiği eser, yazarı, yazarın yaşadığı dönem ve diğer eserleri ile ilgili sorular sorulabilir. Doğaçlama ve temrinler yaptırılabilir.
2. AŞAMA: Müzik kulağı, beden koordinasyonu ve ritim duygusuna sahip olup olmadığı kontrol edilir. Adaydan bir şiir okuması ve şarkı söylemesi istenebilir. Adaylara genel kültür ve mesleki formasyon düzeylerini saptamaya yönelik sorular sorulur. Adaylar ayrıca, gerek duyulduğu takdirde, sınavda kendilerine jüri tarafından sınav günü verilecek bir kısa parçayı oynarlar.
Öğrencilerin sınav saatinden en az 1 saat önce sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Adayların her bir aşama için sınava giriş sırası, başvuru numaralarına göre belirlenecek ve adaylara sınav öncesi bildirilecektir. İki aşamada da başarılı olup kayıt yaptırmaya hak kazanan aday öğrenciler 4 yıllık akademik eğitimlerini Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Kampüsü’nde alacaklardır.
Öğrencilere %25, %50, %75, %100 burs imkanı verilmektedir.
BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER:
• 2017 ÖSYM Sonuç Belgesi ve bir fotokopisi. (Adayın, programa başvuracağı yıl Temel Yeterlilik Testi `ne (TYT) girmiş ve TYT puanlarından en az birinin 150 ve üzeri olması gerekmektedir).
• Lise Diploması aslı ve fotokopisi.
• Başvuru formu (kayıtta okuldan da alınabilir).
• Dört adet vesikalık fotoğraf, (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır).
• Nüfus Cüzdanı`nın aslı ve bir fotokopisi.
• Başvuru ücreti: 50 tl
Ayrıca, gerçekleştirilecek olan yetenek sınavları ile ilgili detaylı bilgiye; GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi, Girne Kampüsü, Sahne Sanatları Yüksekokulundan yada; 0392 650 2000 – 1454 numaralı telefon ve levetsuner@gau.edu.tr e-mail adresinden ulaşılabileceği ifade edildi. Ankara’da ise; GAÜ Ankara Ofisi, Atatürk Bulvarı NO:127 Selcan İş Hanı Kat:4 NO:403 Bakanlıklar/Ankara adresinden yada, 0312 418 35 30 – 0312 418 35 40 numaralı telefonlardan bilgi alınabileceği ifade edildi.

 
Başkan Güngördü'den Hayvan Dostu Projeler
 
Karpaz Açıkların'da Batan Mülteci Teknesi Kayıpları Aranıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAÜ'den ,Bologna Üniversitesi İle Tarihi İş Birliği
(DAÜ) ile Bologna Üniversitesi arasında ortaklaşa yürütülecek olan “Karşılaştırmalı ...
GAÜ, ‘Eğitimde Uluslararası Liderler Formu'na Ev Sahipliği Yaptı
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Azerbaycan Kıbrıs Dostluk Cemiyeti’nin ...
GAÜ Geleceğe Yön Verecek 14 Yeni Bölüm Açıyor
GAÜ Kıtalararası Eğitim İçin Bünyesine 14 Yeni Bölüm Ekledi
 
Çetinkaya Heyeti Akpınar'ı Ziyaret Etti
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Çetinkaya Türk Spor Kulübü arasında ...
GAÜ'de Yatay Geçiş Fırsatı Başladı
GAÜ’ye Kayıt Hakkı Kazanan Tüm Öğrencilere, Kontenjanlar dahilinde 7 Yıl ...
GAÜ'de Her Ebe Adayı En Az 40 Doğum Yaptırmış Olarak Mezun Oluyor
GAÜ 'Hemşirelik ve Ebelik' Yüksek Eğitimin'de İddialı
 
GAÜ 'de Erken Bayramlaşma
Girne Amerikan Üniversitesi; Akademik ve idari personeli, 'Ramazan Bayramı' ...
GAÜ 32.Dönem Mezunları Diplomalarını Özel Gecede Aldılar
(GAÜ), 2017 2018 Akademik yılı 32’inci dönem mezunlarının ilk grubu,Cumhurbaşkanı ...
Akpınar : Adamızı Yüksek Öğretimde Dünyanın Çekim Merkezi Haline Getirmeliyiz
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, ABD’de ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık

Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva