kibbanner
  • Dolar
    32,4994
  • Euro
    34,5638
  • Altın
    2.497,500
  • Bist-100
    9.548,000
   
19/25 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Erhürman :Ülke tekrardan bir kaosun içerisine sokuluyor 

Cumhurbaşkanı adayı ve CTP Genel Başkanı Erhürman KTÖS, KTOEÖS ve KTAMS’ı ziyarette gündeme dair açıklamalarda bulundu

19.08.2020 - 12:28
Erhürman :Ülke  tekrardan bir kaosun içerisine sokuluyor

Ülke yönetimiyle ilgili önemli mesajlar veren Erhürman, Hükümetin sağlık ve eğitim alanında gereken adımları atmadığını savunarak, ekonominin de giderek daha kötü bir noktaya doğru yol aldığını vurguladı.0 Mart’tan sonra kapanmayla birlikte ekonomide, sağlıkta ve eğitimde bir takım adımlar atılması gerekirken, bu adımların atılmadığını ve toplumun yeniden bir kaosun içine sürüklendiğini söyledi.
Ana muhalefet CTP lideri Tufan Erhürman  beraberindeki heyetle birlikte Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nı (KTAMS) ziyaret etti. Erhürman’a ziyaretlerinde Genel Sekreter Erdoğan Sarıkın  ve bazı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri eşlik etti.
Ziyaretler sırasında yaptığı konuşmalarda sürecin en başından itibaren, ‘yeni normal’ denilen sürece geçileceğini ve bu sürece hazır olmamız gerektiğini söylediklerini vurguladı. İçinden geçmekte olduğumuz sürecin sağlığa ve ekonomiye çok şey kaybettirdiğini ve yük bindirdiğini, üçüncü alanın da eğitim olduğunu söyleyen Erhürman, online eğitim olanaklarının tam olmamasının, özellikle kamu okullarında çok ciddi sıkıntı yarattığını belirtti. Kapalı kalınan süreçte gerekli hazırlıkların yapılması gerektiğini defalarca söylediklerini vurgulayan Erhürman, bu süreçte de öğretmen sendikalarına, çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Benzer hassasiyeti hiçbir konuda hükümetten görmediklerini dile getiren Erhürman, “Süreç öğretmenlerimizin katkılarıyla bugünlere gelebildi. Diğer yandan da hükümet yaptığı açıklamalarla güvensizlik pompalamaya devam ediyor. Sürecin çok iyi yönetilmesi ve eğitimin devam etmesi gerekiyor. Umarım hükümet, diğer konularda yarattığı güvensizliği burada da yaratmaz” dedi.
Çok sıkıntılı bir dönemden geçildiğini vurgulayan Erhürman sağlıkta, ekonomide ve eğitimde yapılması gerekenlerin yapılmadığını ve ülkenin tekrardan bir kaosun içerisine sokulduğunu kaydetti.
Ekonomik sıkıntıların herkesin malumu olduğunu dile getiren CTP lideri Erhürman, yüzlerce insanın işsiz kaldığını, 7 bin iş yerinin ise çalışmalarına ara verdiğini hatırlattı. Bu insanların çoğunun maaşsız kaldığına dikkati çeken Erhürman, alınması gereken önlemlerin zamanında alınmadığına işaret etti.
Doğu Akdeniz’deki gerginliğe de değinen Erhürman, “Şimdiki durumun ötesine geçerse, bunun bizdeki etkilerini ne düşünmek, ne de konuşmak istiyorum” dedi. Böyle bir dönemde toplumun çok büyük bir liderlik ihtiyacı bulunduğuna işaret eden Erhürman, “Bunlar tek bir kişinin değil, ekiple birlikte yapılabilecek işlerdir. Hem müzakere sürecinde kritik bir noktaya girilecek, hem de Kıbrıslı Türklerin özne olma kapasitesinin adeta buharlaşmaya başladığı bir dönemde ne kadar çok çalışmamız gerektiğini görüyoruz. Bu yüzden her alanda liderlik gerekiyor” dedi.
 

 
KKTC'de Hastane Bahçesine Pandemi Çadırı
 
Yeni Ercan Havalimanı Terminali Yapımı Hızla Sürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KKTC'de Hastane Bahçesine Pandemi Çadırı
KKTC'de Günlük vaka sayısının artmaya başlaması ile bazı hastanelerin ...
Cumhurbaşkanı Adayı Denktaş Belirsizlik Ortamına Kararsızlık Ortamı Eklendi
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı ...
KKTC'de Son 24 Saatte 9 Vaka Daha
Sağlık Bakanı Pilli, son 24 saatte yapılan test sayısının 2412 olduğunu, ...
 
Sosyal Mesafenin Uygulanmadığı Kahvaltıya Tepki Var
Başbakan Ersin Tatar Sağlık Bakanı Ali Pilli ve Ekonomi ve Enerji Bakanı ...
Başbakan Tatar: Salgınla ilgili alınması gereken yeni önlemler ve kararları tereddütsüz alacağız"
Başbakan Ersin Tatar, Covid-19 vakalarının artış göstermesi sebebiyle ...
Taşkent Şehitleri düzenlenen törenle anıldı
Taşkent’te 15 Ağustos 1974’te Rumlarca evlerinden toplanarak topluca katledilen ...
 
Erhürman :Çok Dikkatli Olmalıyız
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda ...
Denktaş :Türkiye ile İlgili İlişkilerimiz Daha İyi Olacak
Denktaş, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ni (KTMMOB) ziyaret ...
Son 24 Saatte 6 Yeni Vaka Daha
Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, son 24 saatte yapılan test sayısının 1389 ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman'dan Hükümete Eleştiri

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman'dan Hükümete Eleştiri

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva