kibbanner
  • Dolar
    32,5038
  • Euro
    34,9556
  • Altın
    2.430,750
  • Bist-100
    9.803,000
   
22/27 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Erdoğan :Kıbrıslı Kardeşlerimizin Yanındayız 

Kabine toplantısı sonrası önemli açıklamada bulunuan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ''her konuda olduğu gibi tüm dünyayı etkileyen salgın hususunds Kıbrıslı kardeşlerimizin yanındayız ''

17.11.2020 - 23:57
Erdoğan :Kıbrıslı Kardeşlerimizin Yanındayız

Açıklamasında KKTC konusunda özel bir yer ayıran Cumhurbaşkanı Erdoğan :

“KAPALI MARAŞ’IN BUGÜNE KADAR KAPALI TUTULMASI KIBRIS TÜRK TARAFININ İYİ NİYETİNİN BİR GÖSTERGESİYDİ”
Pazar günü Kıbrıs Türkü’nün hukuk, eşitlik ve varoluş mücadelesinin en kıymetli eseri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanının 37. yıl dönümü vesilesiyle adaya bir ziyaret gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından yaptığımız bu ziyaretin her iki taraf için de önemli mesajlar içerdiğine inanıyorum.
Ziyaretimizde bizlere Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, bakanlarımız, eski Meclis başkanlarımız, milletvekillerimiz ve muharip gazilerimiz de eşlik etti. Kıbrıs’a ayak basışımızdan ayrıldığımız ana kadar şahit olduğumuz muhabbet sebebiyle Kıbrıslı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.
Ada’da ilk olarak 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı törenlerine iştirak ederek Kıbrıs Türkü’nün bayram sevincine ortak olduk. Ardından uzun bir aranın ardından yeniden kullanıma açılan Kapalı Maraş bölgesine geçtik. Kapalı Maraş’ın bugüne kadar kapalı tutulması Kıbrıs Türk tarafının samimiyetinin ve iyi niyetinin bir göstergesiydi. Ancak bu niyet jesti Rum tarafında hiçbir zaman karşılık bulmadı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükûmeti bir süre önce Kapalı Maraş’ın sahil şeridini halka açtı. Bu cesur adımı biz de destekliyoruz. Kapalı Maraş’ta kullanıma açılan bölgenin yollarını 15 gün gibi kısa bir süre de asfaltladık. Bisiklet yolu, kaldırım tamiri, içme suyu tesisi, çocuk oyun parkları, büfe, bank, çevre düzenlemesi gibi hizmetleri hayata geçirdik. Heyetimiz ve Kıbrıs halkıyla birlikte Maraş’ta gerçekleştirdiğimiz program bölgenin bundan sonra hızla canlanmasını sağlayacak adımlar konusundaki kararlılığımızın da ifadesidir.
Kıbrıs meselesinden bihaber, Kapalı Maraş’ın açılmasının stratejik önemini kavrayamamış, bizim oraya yaptığımız ziyaretin mesajını anlamamış olanların bu programa piknik gözüyle bakması pek tabidir. Hamdolsun milletimiz meselenin ne olduğunu da, orada yaptığımız işin manasını da gayet iyi biliyor.
“HER KONUDA OLDUĞU GİBİ TÜM DÜNYAYI ETKİLEYEN SALGIN HUSUSUNDA DA KIBRISLI KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”
Her konuda olduğu gibi sağlık ve özellikle son dönemde tüm dünyayı etkileyen salgın hususunda da Kıbrıslı kardeşlerimizin yanındayız. Bu çerçevede kısa sürede inşasını tamamladığımız 100 yataklı Lefkoşe Acil Durum Hastanesinin de açılışını yaptık. Hastanemizle birlikte beş ambulansı da hizmete soktuk. Ayrıca, Kıbrıs’a 500 yataklı bir hastanenin inşası için de hazırlıklara başladık.
Buradaki törenin ardından Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’la bir görüşme gerçekleştirdik. Biliyorsunuz Sayın Tatar, Cumhurbaşkanı seçilmesinin hemen ardından Ankara’yı ziyaret etmişti. Böylece iade-i ziyaretimizi de gerçekleştirmiş olduk. Cumhurbaşkanı Sayın Tatar’la ülkelerimiz arasındaki iş birliğinin daha da güçlendirilmesi için atılacak adımları değerlendirdik. Gayet başarılı geçen bu programla Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni birbirinden ayırmak isteyenlere en güzel cevabı verdiğimize inanıyorum.
Rum-Yunan ikilisinin uzlaşmaz tutumları sebebiyle artık yeniden konuşulması, tartışılması, müzakeresi anlamsız hâle gelen hususları bir kenara bırakarak yeni bir gelecek inşası için hep beraber kolları sıvıyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gerçeğini bölgede ve tüm dünyada kabul ettirecek bir döneme girdiğimize inanıyorum.
Ziyaretimizde gösterdikleri samimi teveccüh için Kıbrıslı kardeşlerimize şükranlarımı bir kez daha tekrarlıyorum. Böyle millî bir meselede Türkiye’nin yanında yer alan siyasi partilerimizin, meslek kuruluşlarımızın ve sivil toplum örgütlerimizin temsilcilerine de ayrıca şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum.

 
Erdoğan, KKTC'de Kapalı Maraş bölgesinde incelemelerde bulundu
 
Saner Başbakanlığın'da 4'üncü "Azınlık Hükümetine" doğru
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, KKTC'de Kapalı Maraş bölgesinde incelemelerde bulundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyareti ...
Erdoğan KKTC'de Törenle Karşılandı
KKTC'nin 37.Kuruluş Yıl dönümü nedeniyle Adaya gelen Türkiye Cumhurbaşkanı ...
KKTC’nin 37. kuruluş yıl dönümü törenlerle kutlanıyor…
KKTC’nin 37. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Lefkoşa Şehitler ...
 
Akpınar “Avrasya 2020 Hizmet Nişanı ve Ödülü”ne layık görüldü.
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, 2020 ...
Üçlü Koalisyon İçin Saner'den Açıklama
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Vekili Ersan Saner , Yeniden ...
Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu KKTC'de Hazırlıklara Başladı
Özel uçakla dün saat 15.00'te Ercan Havalimanı'na gelen Çavuşoğlu KKTC ...
 
Ersan Saner: Hükümet kurulmazsa Erken seçimi düşünebiliriz
KKTC'de Hükümeti kurmakla görevlendirilen Ulusal Birlik Partisi Genel ...
Meteoroloji’den ‘sağanak’ uyarısı
Meteoroloji Dairesi, ‘sağanak’ konusunda uyardı.
Cumhurbaşkanı Tatar :Üç Devlet Bir Milletiz
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar mesajında , “Azerbaycan’ın sahada ve masada ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva