Oyunda, eğitim görevlisi Atiye Çırakoğlu, sosyal hizmet uzmanı Yeşim Gürçınar, öğretmen Laura Şenova, milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra ve oyunun yazarı Zalihe Susuzlu gönlü olarak rol alıyor.
UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra yaptığı yazılı açıklamada, 25 Kasım 1999’un BM Genel Kurulu’nun aldığı kararla Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü olarak ilan edildiğini anımsatarak, bu günün 25 Kasım olarak ilan edilmesinin nedeninin; Dominik Cumhuriyeti’nde siyasal özgürlük için mücadele eden üç kız kardeşin 25 Kasım1960 tarihinde tecavüz edilerek vahşice öldürülmüş olması olduğunu vurguladı.
“25 Kasım; insanlık tarihinde kadınlara yönelen vahşi bir şiddetin, bir insanlık ayıbının, bir utancın yıldönümüdür. Kadına yönelik şiddet, bütün dünyada yaygın olarak kullanılmaya devam ediyor. Şiddet ortadan kalkmadan, insan haklarından, demokrasiden ve barıştan söz etmek asla mümkün değildir.
Eğitim programlarında, ilkokuldan başlayarak şiddetin bir insanlık suçu olduğu öğretilmelidir” diyen İzlem Gürçağ Altuğra, her yıl dünyanın her yerinde 25 Kasım’da yürüyüş gibi, kamu spotu gibi etkinlikler düzenlenmekte olduğunu, bu yıl KKTC’de de daha etkili bir farkındalık kazandırmak adına, şiddet gören kız çocuğunu ve kadınını canlandıran bir oyun sahnelenmesinin iyi bir fikir olacağını düşündüğünü, yakın arkadaşı Zalihe Susuzlu’yu arayarak bu düşüncesini paylaştığını ve Susuzlu’nun bu fikri memnuniyetle karşıladığını kaydetti, şöyle dedi:
“Zalihe Susuzlu, tamamen gönüllü olarak ve severek oyunu yazdı. Oyunda farklı meslek gruplarından arkadaşlarımız gönüllü olarak rol alıyorlar.”