Prof. Dr. Gökçora yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"14 Mart tüm sağlık camiası için çok önemli ve anlamlı bir gündür. 14 Mart Tıp Bayramı, her yıl Mart ayını 14’ünde kutlanan Türkiye’de sağlık alanında çalışanların hizmet sorunlarının belgelendiği, bilime ve topluma katkılarının gösterildiği bir kutlama günüdür. 14 Mart 1827 Türkiye’de ilk çağdaş tıp eğitiminin başladığı tıp fakültesinin kurulduğu gün olarak kabul edilir. Türkiye’de ilk kez 1. Dünya savaşı sonunda işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılında kutlandı. Bu yıl 100. kez kutlanacak olan 14 Mart, esarete karşı verilen mücadelenin tarihidir. Bugün her türlü kötü koşulda hastalarının hayatlarını kurtarmaya çalışan hekimlere bir saygı günü olarak algılanan bir gündür. Diğer ülkelerde ise tıp bayramının kutlanması, o ülkelerdeki tıpla ilgili önemli tarihlerde yapılmaktadır.
Hekimlik sadece bir meslek değil bir yaşam şeklidir. Yaşamı sevmek, farklı olana saygı göstermek ve bir ömür boyu özverili ve disiplinli çalışmak, bu yaşam şeklinin en temel nitelikleridir.
Biz tıp fakültemizde 17 değişik ulustan öğrencimize sadece tıp eğitimi vermiyor, onların kendi kültürlerini arkadaşlarıyla paylaşmalarını, genç yaşlarda hoşgörü, empati, iletişim becerileri, stres yönetimi, geleceği planlama, yardımseverlik gibi çok önemli özellikler kazanmalarına yardımcı oluyoruz. En modern Tıp Eğitimi metodolojilerini takip ederek öğrencilerimizi güncel eğitimle eğitiyoruz. Geçen yıl ilk mezunlarımızı verirken her mezunumuz adına birer zeytin fidanı dikmiştik. Bu yıl da Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde fakültemiz adına bir koruluk oluşturuyoruz.
Kanserin kayıtlanması amacıyla 2013 yılında TC Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti ve TC Kanser Dairesi desteği ile başlatılan, KKTC Sağlık Bakanlığı ile ortak projemiz ise başarıyla yürütülmektedir. Bu çerçevede, “Kanserin Zorunlu Bildirimi”ne ilişkin yasa tasarısı Meclis’te görüşülmek üzere sunulmuş, Kanser İzleme Danışma ve Eğitim Merkezi (KİDEM) kurulmuş ve Ulusal Kanser Danışma Kurulu (UKDK) oluşturulmuştur. Ayrıca bu yıl, kanserle ilgili toplumsal farkındalığı artırmak ve konuyla ilgili topluma yönelik çok daha kapsamlı eğitimler düzenledik. Ayrıca, 1-7 Nisan Kanser Haftası’nda kanser kayıtçılığının ilk verilerini açıklamayı planlamaktayız.
Günümüzde sağlık hizmetinin yerel ve küresel boyutu bir tıp fakültesi mezunundan beklenilen yeterliliklerin sayısını ve niteliğini artırmıştır. Artık tıp fakülteleri her geçen yıl kendini daha da hissettiren küreselleşmenin sonucu olarak, toplumların yerel ve ulusal sağlık sorunlarına nitelikli çözümler üretebilecek yetkinlikte tıp hekimleri yetiştirmeyi hedeflemek zorundadırlar. Bu bilinç ve sorumluk çerçevesinde hareket eden Fakültemiz’de de kanıta dayalı tıp uygulamalarından ekip çalışması ve insani değerlere kadar uzanan 14 yeterlilik çerçevesinde uluslararası nitelikte zengin ve kapsamlı bir eğitim programı uygulanmaktadır. Tıp Fakülesi mezunundan beklenilen yeterlilikler kendine güvenen, empati kurabilen, insancıl, dürüst, saygılı, dikkatli, profesyonel, sağlık savunucusu, ekip üyesi, danışman, yönetici ve lider, bilim insanı, iletişimci olmasıdır. Öğrencilerimize kendilerini geliştirmeleri için yerel ve uluslararası imkanlar sunmak adına yoğun bir çaba gösterilmektedir.
Yaşamın biz insanlara bir armağan olduğunu ve onu yüceltmek ve zenginleştirmek amacımızı bir an olsun unutmadan daha iyi bir geleceği hep beraber hazırlamak ümidiyle Tıp Bayramı’nızı kutlarım."