kibbanner
  • Dolar
    32,3280
  • Euro
    35,0837
  • Altın
    2.292,560
  • Bist-100
    8,983
   
15/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Cumhurbaşkanı Tatar :Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Sevgiyle Bekliyoruz 

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Bugün kalabalık bir heyetle KKTC'ye giderek müjdeli açıklamalarda bulunacak cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'sevgiyle bekliyoruz ' dedi

19.07.2021 - 07:55
Cumhurbaşkanı Tatar :Cumhurbaşkanı Erdoğan ı Sevgiyle Bekliyoruz

Haber :İrem Kesim/KKTC
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar 20 Temmuz  Barış Harekatı'nın 47. yıldönümünü  kutlamaları için bugün MHP genel başkanı Devlet Bahçeli,,TBMM Başkanı Mustafa Şentop'unda bulunduğu kalabalık bir heyetle KKTC'ye gelerek  bayramın ilk gününü KKTC'de geçirecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı  ''sevgiyle bekliyoruz '' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan  ve heyeti saat  bugün saat 15:30 da  KKTC'de olacak .
Törenle karşılanacak olan Erdoğan  Saat 16:00 da KKTC  Cumhuriyeti Meclisinde yapacağı konuşmada önemli açıklamalarda bulunacak ve müjde verecek .
KKTC  Cumhurbaşkanı Tatar  Erdoğanın ziyareti ile ilgili  özel bir açıklamada bulundu.
Tatar açıklamasında ::
Kıbrıs Türk halkına kurtuluşu, özgürlüğü ve egemenliği sağlayan 20 Temmuz  Barış Harekatı'nın 47. yıldönümünü  kutlamaya hazırlanırken,  Rum-Yunan ikilisi ile  bazı küçük  çevrelerin  çirkin saldırıları ile provokasyonlarını  dikkatle izlemekteyiz.  Rum liderliği  Anavatan Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın   yapacağı ziyareti "yasa dışı" nitelemek   küstahlığını gösterirken,   uzantıları da bu küstahlığa destek vermektedir.  Bu arada, Yunanistan Başbakanı ile  yabancı ülke liderlerinin huzurlarına giderek, saygı duruşunda bulunanların Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan'ın katılacağı ve konuşacağı Meclis oturumunu boykot edecek olmaları da  oldukça düşündürücü ve esef vericidir.   Rum liderliği de bunları ayakta alkışlamakta, övgüler düzmekte, "birlikte mücadele" çağrıları yapmaktadır. Tüm bunların aynı merkezler tarafından  yönetildiğinin de farkında ve bilincindeyiz. Ana hedefleri ise Anavatan Türkiye ile aramızda var olan sarsılmaz bağları koparmak, halkımızı yalnızlaştırmak ve istedikleri çözüm şeklini kabul ettirmektir.  Halkımız bunları yapanları  çok iyi tanımakta olup bu çirkin oyunlara ve provokasyonlara gelmeyecektir.  20 Temmuz Barış Harekatı'nın 47. yıldönümünde Anavatanımız Türkiye'ye  daha da sıkı sarılacağız, bundan aldığımız güçle belirlediğimiz yolda    daha kararlı olarak yürümeye devam edeceğiz.                                                     
 Tüm dünya şunu iyi bilsin ki;  Anavatanız Türkiye ile Türk askerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Devam etmekte  olan  Kapalı Maraş açılımımız ile Cenevre'de ilk kez müzakere masasına koyduğumuz egemen eşit 2 devlete dayalı çözüm önerimizden rahatsız olanların  bunları engellemek için  harekete geçtiklerini, her yolu ve yöntemi kullandıklarını görmekteyiz.  Ama boşuna uğraş.  Ne kapalı Maraş açılımından ne de egemen eşit 2 devletin varlığına dayalı çözüm önerimizden vazgeçmeyeceğiz.  ANASTASİADİS GERÇEKLERİ GİZLEYEMEZ Kıbrıs'ta yaşanan gerçekleri gizleyip dünyayı aldatma gayretkeşliğini sürdüren Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis de yaptığı açıklamada "Türkiye'nin Kıbrıs'ı Türk mandasına dönüştürmek istediğini" ileri sürmektedir.  Anastasiadis, tarihe bakmalı ve öyle konuşmalıdır. Akritas Planı doğrultusunda başlayan Kanlı Noel saldırıları Kıbrıs'ı Yunan mandası yapmak içindi. Yunan Cuntası tarafından düzenlenen 15 Temmuz 1974 darbesinin hedefi de  Kıbrıs'ı Yunan mandası yapmaktı.  Türkiye ise gerçekleştirdiği  Barış Harekatı ile  Kıbrıs'ın Yunan mandası olmasını 
 engellemiş, adaya barışı ve huzuru getirmiştir. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I  SEVGİYLE BEKLİYORUZ Anavatan Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan  yarın aramızda olacak ve Kıbrıs Türk halkı tarafından  büyük bir sevgi ve coşkuyla karşılanacak,,  her türlü çirkin saldırı ile  provokasyon bir avuç azınlık  ise utanç içinde kalacaktır.

 
Doç.Dr. Esenyel Erdoğan'ın KKTC Ziyareti Öncesi Yorumu
 
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC Proğramı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doç.Dr. Esenyel Erdoğan'ın KKTC Ziyareti Öncesi Yorumu
Girne Amerikan Üniversitesi , Küresel Stratejik İşbirlikleri Direktörü ...
Erdoğan'ın KKTC Ziyareti 19 -20 Temmuz Tarihlerinde
Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Başbakan Ersan Saner'den '15 Temmuz' mesajı
Başbakan Ersan Saner, 1974 ve 2016 yıllarının 15 Temmuz'una işaret ederek ...
 
Bakan Üstel Şöförü Yüzünden Karantinada
Koronavirüs salgınıyla ilgili vaka sayısının artışı dikkat çekerken Sağlık ...
Türkiye'den, KKTC tarım sektöründe 5 bin 663 üreticiye, 9 milyon 968 bin TL hibe
Türkiye Cumhuriyeti, KKTC’de Koronavirüs salgınından zarar gören, bitkisel ...
Vaka Sayısı Azalmayan Girne'de Gece Denetimi
Girne Kaymakamlığı, Girne Belediyesi, Girne Polis Müdürlüğü, Girne Kaza ...
 
Bakan Üstel 'GAÜ AŞI MERKEZİ'Nİ' Ziyaret Etti
KKTC Sağlık Bakanı Ünal Üstel, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)’nde bulunan ...
Bakan Canaltay'dan Fuat Oktay'a Teşekkür
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, KKTC’den dün ayrılan ...
Artan Vaka Sayıları Yeni Tedbirleri ve Test Zorunluluğunu Getirdi
Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan kararlar güncellendi. ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva