kibbanner
  • Dolar
    32,3674
  • Euro
    34,9653
  • Altın
    2.325,490
  • Bist-100
    9,080
   
17/24 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Batık Gemi Müzesi 

Girne Kalesi ’nin içerisinde yer alan dikkat çekici mekanlardan biri olan Batık Gemi Müzesi geilmesi görülmesi gereken yerler arasındadır.

2.01.2016 - 14:21
Batık Gemi Müzesi

Müzenin içerisinde Girne yakınlarında bulunan bir ticaret gemisi sergiye sunulmuştur. Pensilvanya Üniversitesi araştırmacıları tarafından gün yüzüne çıkarılan gemi, Girne yakınlarında bir balıkçı tarafından bulunmuştur.

Gemide bulunan araç ve gereçler geminin 4 kişilik olduğunu göstermektedir. M.Ö 389 yılını ait olduğu düşünülen batık, günümüze kadar bulunan en eski gemi olduğu bilinmektedir. Gemi ilk olarak 1965 yılında suyun 3 metre derinliğinde fark edilmiştir.  Girne Kalesi’nde yer alan müzede 3 Mart 1976 yılında sergilinmeye başlanılan gemi görenleri hayrete düşürmektedir. 400 kadar şarap anforası, 9000 adet badem, 29 adet değirmen taşı ile bulunan gemide; 4 kaşık, 4 tuzluk, 4 içki kadehi olması 4 kişinin bulunduğunu haykırıyordu. Girne Kalesi’ni gezerken Lusian muhariplerinin bulunduğu bölümlerin birinde dünyanın en eski batığının sergilenmesi görenleri büyülüyor.



Batık Gemi müzesi yıl içerisinde birçok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Eski eserlerin sergilendiği, izleyenleri o yıllara taşıyan bir sunumla yapıldığı, çağdaş müzeciliğin bir örneğidir Girne Batık Gemi Müzesi.. Girne Kale’sinden içeri girerken sizleri hafif müzik ezgileri karşılıyor ve Batık Gemi Müzesine kadar sizlere eşlik ediyor. Müzede bir yandan batıktan çıkarılan eserler sergilenirken bir taraftanda kusursuz prodüksiyonla hazırlanan maketlerle sizleri milattan önceye götürüyor. Batık Gemi Müzesi’ni ziyaret etmeye giderken Kıbrıs’ın uğranması gereken birçok yerinide görüyorsunuz aslında. Girne Kalesine girmeden Girne Marinada methaba karşı içeceklerinizi yudumlayabilirsiniz. Girne Kalesine girerken her bölmede farklı bir yaşam sergileniyor. Girne kraliçesinin rakibinin maketinden, neolitik dönemde Kıbrıs’a kadar birçok eser sergileniyor.

 
Girne Yat Limanı
 
Mavi Köşk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
18 polis mensubuna yeni  görev yeri

18 polis mensubuna yeni görev yeri

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva