kibbanner
  • Dolar
    32,3212
  • Euro
    34,8267
  • Altın
    2.410,590
  • Bist-100
    10.267,000
   
17/26 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Başbakan Üstel Medyanın Sorunlarını Çözeceğiz 

​Başbakan Ünal Üstel, bugün Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar ile yönetim kurulu üyelerini kabul etti.Üstel Medyanın Sorunlarını Çözümünü Ekonomik Pakete Alacağız

21.06.2023 - 23:40
Başbakan Üstel Medyanın Sorunlarını Çözeceğiz


Medyanın sorunlarının konuşulduğu kabulde Başbakan bazı kararları da açıkladı.
Kabulde ilk sözü Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar alarak, yeni yönetimin ilk ziyareti Başbakan’a gerçekleştirdiğini söyledi.
BAŞKAN AKAR: DOĞRU SİYASET İÇİN DOĞRU MEDYA LAZIM
Ülkenin birçok açıdan sıkıntılı bir süreçten geçtiğini, medyanın tarihin en kötü dönemini yaşadığını kaydeden Akar, Kıbrıs Türk medyasını “freni patlamış arabaya” benzetti.
Sektörün sorununun sadece ekonomi olmadığını ifade eden Akar, denetimsizlik ve sistemsizlikten söz ederek, “İsteyenin istediğini yazabildiği, isteyenin istediğine küfredebildiği bir medya yaratıldı. Çok ciddi iddialar var, zarf alarak yayın yapan, haber yapan, çamur atan ya da öven yayınlar var… ” dedi.
Bir ülkede doğru, güvenilir medya olmazsa siyasetin de doğru gidemeyeceğini, düzelmeyeceğini kaydeden Akar, “Doğru siyaset için doğru medya lazım. Şu anda böyle bir medyanın varlığından söz edemem. İşini tam yapanlar, gece gündüz çalışanlar var ama yeterli değil” şeklinde konuştu.
İnternet gazetelerinin de ulusal medya gibi kayıt altına alınması gerektiğini vurgulayan Reşat Akar, “Bir milyon 200 bin nüfuslu Güney Kıbrıs’ta 4 gazete var. Bizdekilerin sayısını kimse bilemiyor. Basılmayan 10’larca gazete var. İnternet gazeteciliği yapılacaksa bunların da kayıt altına alınması ve denetlenmesi lazım aksi halde bu mesleği doğru dürüst yürütenlere büyük haksızlık yapılmış olur” şeklinde konuştu.
AKAR “BU ŞARTLARDA TELEVİZYON YAYINCILIĞI YAPMAK DA ZOR”
KKTC’de 400 küsur gazeteci olduğundan söz edildiğini ancak haber yazacak muhabir bulamadıklarını söyleyen Akar, yetişmiş gazetecilerin devlet bünyelerine geçtiğini, gazetelerin içlerinin boşaldığını dile getirdi.
Televizyon yayıncılığı konusunda da konuşan Akar, ulusal televizyon kanallarının Türksat uydu ücretleri için aylık 10 bin dolar ödediğini kaydederek, Türkiye’nin bu rakamları aşağıya indirmesini beklediklerini ancak bunun olmadığını söyleyerek, “Bu şartlarda televizyon yayıncılığı yapmak da zor” dedi.
Yardımdan yana olduklarını, ancak her isteyene yardım yapılmasını doğru bulmadıklarını kaydeden Akar, profesyonel olarak bu işi yapan medya kuruluşlarının birtakım şartlarla desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Medya profesyonelleri desteklenmezse sektörün başka yönlere kayabileceğini de söyleyen Akar,  "Biz direniyoruz ama ben tünelin ucunda ışık göremiyorum” dedi.
Reklamlarla ilgili konuşan; ülkede faaliyet gösteren Türkiye bankalarının, Türkiye firmalarının ve GSM operatörlerinin Kıbrıs Türk basınına reklam vermediğini söyleyen Akar, ekonomik zorlukların medyanın bir yerlere bağımlı olmasına neden olduğunu belirtti.
Akar, hükümetin medyayla ilgili önlem alma gündemi olursa Başbakan’la yeniden bir araya gelmeye hazır olduklarını da söyledi.

Başbakan ,Ünal Üstel  Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti’ne yeni görevinde başarı dileyerek, cemiyet başkanı Reşat Akar’ın çok değerli ve başarılı bir gazeteci olduğunu söyledi.
Medyanın ülkelerin vitrini olduğunu, hükümetin medyaya önem verdiğini vurgulayan Üstel, önümüzdeki günlerde komite oluşturularak medyanın sorunlarının masaya yatırılacağını kaydetti.
Yayın Yüksek Kurulu Yasası’nın tüzüklerinin hazırlandığını kaydeden Üstel, yasada varsa eksik yönler bunu gazetecilerle tadil etmeye hazır olduklarını söyledi.
Tüm kurum kuruluşlar ve paydaşlarla konuşarak, talepleri değerlendirdiklerini ve yola ona göre çıktıklarını kaydeden Başbakan Ünal Üstel, geçtiğimiz günlerde ilkini açıkladıkları ekonomik paketin ikincisini de temmuzda kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.
Üstel, medyada prim desteğinin nasıl verilebileceğiyle ilgili çalışma yapılacağını, ikinci pakete bunun da dahil edileceğini ifade ederek, hükümetin üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu vurguladı.
Hükümetin istikrarın devamı, ekonominin ve sosyal hayatın ayağa kalması için çalıştığını belirten Başbakan Üstel, Anavatan Türkiye ile üst düzeyde temas ve iyi ilişkilerle büyük projelerin de hayata geçirileceğini söyledi.
TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın KKTC’ye ziyaretlerine değinen Üstel, çalışmaların 24 saat aralıksız sürdüğü Ercan’da deneme uçuşlarına 10 Temmuz’da başlanacağını kaydetti. Üstel, resmi açılışın 20 Temmuz’da TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacaklarını hatırlattı.
Enerji konusunda yeni bir dönem başlatacaklarını kaydeden Üstel, su projesine işaret ederek, Güzelyurt ovasına su verileceğini, Mesarya ovasında sulu tarıma geçilebilmesi çalışmalarının da başladığını, ihaleye çıkıldığını söyledi.
Üstel, ikinci bir su borusuna daha ihtiyaç olabileceğini kaydederek, sudaki gibi enerjide de kafa karıştıran yanlış söylemlerde bulunanlar olduğunu belirtti.
Üstel, “Biz doğru bildiğimiz yolda gidiyoruz, halkımızın menfaati neyse o doğrultuda hareket ediyoruz” dedi.

 
KKTC İçişleri Bakanı Öztürkler .Aktif Üniversitelerdeki öğrenci sayısını açıkladı
 
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :AB’deki Yeni Oyun
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KKTC İçişleri Bakanı Öztürkler .Aktif Üniversitelerdeki öğrenci sayısını açıkladı
İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Genç TV ekranlarında yayınlanan ve Mustafa ...
UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Küçük “Türkiye’deki seçim sonuçlarından ders almamız gerekiyor”
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Hasan Küçük, katıldığı ...
Yılmaz: “Kıbrıs adasının en büyük havalimanı Ercan, KKTC’nin dünyaya açılan yüzü, vitrini olacak
Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk yurt dışı ziyareti ...
 
KKTC 25 Haziran Pazar günü sandık başına gidiyor
KKTC'de 25 Haziran Pazar günü yapılacak.Milletvekilliği ve Yerel Kuruluş ...
Başbakan Ünal Üstel Seçim Sonucu İçin İddialı Konuştu
​Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel, ...
Başbakan Üstel KKTC'de Döviz Artışına Karşı Koruyucu Tedbirleri Açıkladı
​Başbakan Ünal Üstel, döviz artışından kaynaklanan olumsuzlukları ...
 
KKTC Yayın Yüksek Kurulu, 12 yayın kuruluşuna lisans hakkı verdi
Yüksek Yayın Kurulu (YYK) 11 Web TV ve 1 dijital platform yayıncısı olmak ...
Erdoğanı Ağırlayan Cumhurbaşkanı Tatar Övgüyle Konuştu
Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı ...
KKTC'de Başkan Erdoğan Heyecanı
Seçim Sonrası ilk yurt dışı ziyareti KKTC'ye yapacak olan Başkan Erdoğanın ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhürman: “KKTC Hükümeti  zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva