kibbanner
  • Dolar
    32,3674
  • Euro
    34,9653
  • Altın
    2.325,490
  • Bist-100
    9,080
   
17/24 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Başbakan Sucuoğlu :Artık Bizim Bir Bacağımız Ankara'da Olacak 

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Faiz Sucuoğu KKTC'ye dönüşü sonrası yaptığı açıklamada Ankara Ziyaretinive memnuniyetini değerlendirdi. Sucuoğlu, "Artık bizim bir bacağımız Ankara'da olacak. Her konuda arkamızda kayıtsız şartsız dev bir ülke duruyor" dedi.

14.01.2022 - 10:34
Başbakan Sucuoğlu  :Artık Bizim Bir Bacağımız Ankara da Olacak


Başbakan Sucuoğlu, temaslarını değerlendiren bir açıklama yaparak, "Çok yoğun bir temas trafiği oldu... İki buçuk gün çok dolu geçti, çok yoğun çalışıldı. İnşallah 23 Ocak'ın ardından bu ziyaretler çok sık bir şekilde devam edecek. Artık bizim bir bacağımız Ankara'da olacak. Moralli gittik çok daha moralli geldik. Her konuda arkamızda kayıtsız şartsız dev bir ülke duruyor. Genel anlamda Salı gününden bu akşama kadar ki süreç muhteşem oldu" dedi. 
Başbakan Sucuoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile yaptığı görüşmelerde siyasi, ekonomik ve sosyal istikrar konusunda görüş birliği elde ettiklerini bir kez daha ifade etti. 
Sucuoğlu, "KKTC'yi ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durdurmak istediğimizi söyledik... İktidara talip olduğumuzu, yapamazsakta ceketimizi alıp çıkmayı bileceğimizi dile getirdik. Bu ülkeye sıcak parayı biz getireceğiz, tünelin sonunda karanlık veya mum ışığı yok, pırıl pırıl parlayan bir güneş var" ifadelerini kullandı. 
Fuat Oktay ile önümüzdeki süreçte gündeme gelecek, şu anda başlayan veya başlama planı olan birçok yatırımı görüştüklerine dikkat çeken Sucuoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dolu dolu geçen bir toplantı olduğunu belirtti.
Erdoğan'ın Kıbrıs'a karşı inanılmaz bir ilgisi olduğunu da aktaran Başbakan Sucuoğlu, "Bu yoğun temposunun içerisinde diğer komşuluk ilişkilerinin yanında Kıbrıs’ı ayrı bir yerde tuttuğu belli. Her konuda yardım etmeye hazır bir Cumhurbaşkanı... Kendisine hayranlığımız hep vardı ama yakından tanıyınca daha da fazla artt" şeklinde konuştu.
500 YATAKLI YENİ HASTANENİN TEMELİ BU YIL 
Ardından diğer temaslarını da değerlendiren Sucuoğlu, konunun hep iç meseleler olduğunu aktardı. Sucuoğlu, Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşmesinde Lefkoşa'ya yapılması planlanan 500 yataklı yeni devlet hastaneninin bu yıl içerisinde temelinin atılması konusunda görüş birliğine vardıklarını bir kez daha hatırlattı. 
"İŞVERENİMİZ MAĞDUR EDİLMEYECEK"
Hayat pahalılığından kaynaklanan olumsuzlukları gidermek amacıyla, Haziran - Aralık 2022 döneminde oluşan yüzde 37,26 hayat pahalılığı oranının maaşlara yansıtılacağını bir kez daha duyuran Sucuoğlu, "Bana göre çok büyük bir olay. Bu da konuşuldu görüşmelerimiz içerisinde... Yeni belirlenen asgari ücret konusunu, hükümetimizin tam anlamıyla desteklediği bununla birlikte işverene de yapılacak katkıyla ilgili olarak çalışmalara başlanacak. İşverenimiz mağdur edilmeyecektir" diye konuştu. 
2022 PROTOKOLÜ TAMALANACAK
Sucuoğlu, müsteşarların 2022 protokolünü de değerlendirdiğine dikkat çekerek, "Yapabileceğimizin altına imza atacağız... 2022 protokolü seçimden hemen sonra tamamlanacaktır" ifadelerini kullandı. 
"EKSİKLERİN TAMAMLANMASIYLA UYGULANACAK"
Kur korumalı TL vadeli mevduat sistemiyle ilgili de görüşmeler yaptığını aktaran Sucuoğlu, uygulanmanın başladığını ancak eksikler olduğunu belirtti ve eksikliklerin tamamlanmasınına ardından aynı şekilde uygulanma geçileceğini ifade etti. 
30 BİN TON YEMLİK ARPA VE 15 BİN TON MISIR
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hayvan yemi ihtiyacı konusunda da görüştüğünü aktaran Başbakan Sucuoğlu, "30 bin ton yemlik arpa ve 15 bin ton yemlik mısırın Tükiye'deki fiyatının aynısının bize de yansıması önerisini sunduk, sıcak baktılar. Bu konuyu da Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığımız halledecektir" şeklinde konuştu. 
TURİZM
Turizm örgütlerinin sıkıntılarının da gündeme geldiğine vurgu yapan Sucuoğlu, yakın bir zamanda turizm paydaşlarının Türkiye'ye bir ziyaret yapacağını aktardı. Uçak biletlerinin yüksek olmasının da görüşüldüğünü dile getiren Sucuoğlu, yakında bir çözüme kavuşulacağını kaydetti. 
CEZAEVİ YASASI 
"Seçimlerin ardından Cezaevi Yasası'nın ilk yapacağımız şey..." diyen Sucuoğlu, görüşmelerde yeni cezaevi binasının da gündeme geldiğini belirtti. 

 
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş,Antalya'da Törenle Anıldı
 
KKTC’de Bir günde 640 yeni vaka
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş,Antalya'da Törenle Anıldı
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, vefatının 10. yılında, Antalya ...
Erdoğan'ın Kabulü Sonrası sonrası Sucuoğlu :Anavatanımızın Destek Kararlığını Gördük
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ...
Milletvekili Adayı Akpınar'dan KKTC Seçmenine 'Oy Kullanın 'Çağrısı
GAÜ Kurucu Rektörü, DP Girne Milletvekili adayı Serhat Akpınar KKTC'de ...
 
Başbakan Sucuoğlu Önce Ata'nın Huzuruna Çıktı
Başbakan Olarak İlk Yurtdışı Ziyaretini Ankara'ya gerçekleştiren Başbakan ...
Son 24 saatte 869 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı
​Son 24 saatte toplam 26 bin 41 test yapıldı, 869 pozitif vakaya ...
Kıbrıs Adası Açıklarında 6.4 Büyüklüğünde Deprem
Deprem Başta Güney Kıbrıs,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti,Mersi,Antalya,Adana illerinde hissedildi.
 
Birkan Uzun Törenle Toprağa Verildi
Amerika’da kayak kazasında hayatını kaybeden Kıbrıslı Türk genç dağcı ...
​Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB),Uyarıyor :Artık Uyanın
​Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB),açıklamasımda yetkilileri uytardı ''artık uyanın ''dedi.
Akpınar Adım Adım Dolaşarak Sorunları Dinliyor
DP Milletvekili Adayı Serhat Akpınar seçim bölgesi Girne ilçesi dışında ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
18 polis mensubuna yeni  görev yeri

18 polis mensubuna yeni görev yeri

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva