kibbanner
  • Dolar
    32,6130
  • Euro
    34,6770
  • Altın
    2.524,880
  • Bist-100
    9.525,000
   
18/22 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Bakan Çavuşoğlu KKTC'de Ev Sahiplerine Çağrıda Bulundu 

​Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 2022-2023 akademik yılı öncesi KKTC’de faaliyet gösteren öğrenci yurtlarının temsilcileri ile bir araya geldi..KKTC'de ev sahiplerine çağrıda bulundu

18.08.2022 - 22:59
Bakan Çavuşoğlu KKTC de Ev Sahiplerine Çağrıda Bulundu


Milli Eğitim Bakanlığında  gerçekleşen görüşmede, öğrenci yurtları ile ilgili değerlendirmede bulunuldu.Yükselen Sterlin bazında özellikle Girnede ev sahiplerinin 2+1 dairelerin aylık  en az 400 sterlin bununda 8 bin Türk  liranın üzerinde olması, halen mevcut kirada olan üniversite öğrencilerinin ev sahiplerininde mevcut kiracilara yeni eğitim yılında yüksek fiyat uygulamak istemelerinin yoğun şikayetlere sebeb olması nedeniyle ​Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu KKTC'de ev sahiplerine çağrıda bulundu
Yeni akademik yıl öncesi, yükseköğrenimde paydaşları ile birlikte değerlendirme toplantıları düzenleyen Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu yurt temsilcilerinin görüş ve önerilerini dinledi, yapılan hazırlıklarla ilgili bilgi aldı.
Geçtiğimiz günlerde üniversite mütevelli heyeti başkanları ve rektörleriyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarını değerlendirdiklerini anımsatan Çavuşoğlu, yükseköğrenimde tüm paydaşlarla ortak hareket ederek, öğrencilere kaliteli eğitim alacakları, huzurlu ve güvenli eğitim hayatı sürdürecekleri bir ortam sağlamak amacında olduklarını söyledi.
Bu noktada, öğrenci yurtlarının öğrencilere sunacakları hizmet kalitesinin de önemli olduğunun altını çizen Bakan Çavuşoğlu, yeni akademik yıl öncesi bu alanda yapılan çalışmaların ne aşamada olduğunu görmek için bu görüşmeyi gerçekleştirdiklerini belirtti.
Çavuşoğlu, hayata geçirdikleri Öğrenci Dostu Ada projesi çerçevesinde, ülke içerisinde eğitim gören üniversite öğrencilerine yönelik sağladıkları imkanların, öğrenciler tarafından çok beğenildiğini ifade ederken, yurt sahiplerini ve ev sahiplerini bu projeye destek vermeye davet etti.
EV SAHİPLERİNE ÇAĞRIDA BULUNDU
.Yükselen Sterlin bazında özellikle Girnede ev sahiplerinin 2+1 dairelerin en az 400 sterlin aylık kira istemeleri bununda 8 bin Türk  liranın üzerinde olması halen mevcut kirada olan üniversite öğrencilerinin ev sahiplerininde mevcut kiracilara yeni yüksek fiyat uygulamak istemelerinin yoğun şikayetlere sebeb olması nedeniyle ​Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu  KKTC'de ev sahiplerine çağrıda bulundu
Üniversitelere kayıt döneminin yakında başlayacağını belirten ve ülkemizi tercih eden öğrencilere destek olunması gerektiğine vurgu yapan Çavuşoğlu, “Öğrenci Dostu Ada projesi çerçevesinde, öğrencilere yönelik yurt harçlarında ve ev kiralarında daha makul bir seviye belirlenmelidir. Bu çerçevede, yurt temsilcilerimiz ile yaptığım görüşmede, yurt harçlarının bu bilinçle belirlenmesi gerektiği noktasında görüşlerimi temsilcilerimize ilettim. Buradan, ev sahiplerine de çağrı yapıyorum. Ev kiralarını bu sorumluluk bilinciyle belirleyelim.” dedi.
Konuşmasında “Ülkemize gelecek öğrencilerin hepsi bizim evladımızdır. Ailelerimiz çocuklarını gönül rahatlığı ile bizlere emanet edebilirler.” ifadelerine yer veren Çavuşoğlu, bu dönemde öğrencilere destek olmak adına tüm paydaşlar ile birlikte hareket edeceklerinin altını çizdi.

 
DP Milletvekili Akpınar'dan Toplumsal Dayanışma Çağrısı
 
GAÜ'lü Akademisyen Yörük ''İkiz Annesi Olmak'' Konusunu Değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Çavuşoğlu: KKTC üniversiteleri için ayrılan kontenjanların doluluk oranı yüzde 74.80
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bugün açıklanan YKS merkezi Yerleştirme ...
Milletvekili Akpınar :Akdeniz Hava Trafiğimizle Anavatanla Daha Güçlü Bağlar Oluşturalım
Demokrat Parti (DP) Girne Milletvekili ve Girne Amerikan Üniversitesi ...
GAÜ Akademisyeni Prof.Dr.Külahoğlu Çocuklara Nasıl Hitap Edilmeli ? Bilgilendirdi
GAÜ Eğitim Fakültesi bünyesinde eğitim veren, PDR Bölümü Öğretim Üyesi ...
 
GAÜ Öğr.Gör. Yörük'ten Ebeveynlere Okul Seçim Tavsiyesi
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Beşerî Bilimler Fakültesi Psikoloji ...
Başarılı Akademisyen Doç. Dr. Hüda Hüdaverdi GAÜ 'nün COO'su
Uzun yıllar GAÜ Akademik ve idari kadro bünyesinde görev yapan, KKTC’nin ...
GAÜ 'de Dekan Doç .Dr.Sinal'ın Açıklamalarına Aday Öğrencilerden yoğun ilgi
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Doç. ...
 
1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı Coşkuyla Kutlanıyor
​Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 46’ncı, efsanevi Türk Mukavemet ...
Üniversite Adayları Girne'' Amerikan’lı Olmak '' Farkı Fırsatını Kaçırmayın
37 Yıllık akademik bilgi birikimi ve deneyimi ile, Kıbrıs’ın ilk ve köklü ...
GAÜ Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Acar'dan sağlıklı yaşamın altın kuralları
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Hasan ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması

Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva