kibbanner
  • Dolar
    32,5814
  • Euro
    34,6861
  • Altın
    2.520,880
  • Bist-100
    9.525,000
   
18/22 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Bakan Ataoğlu Turizm Hedeflerini Büyütüyor 

2018’in ilk bir buçuk ayında 8 ayrı ülkede tanıtım Atağı Gerçekleştiren Turizm ve Çevre Bakanlığı Turizm alanında yeni stratejilerle büyüyecek

19.02.2018 - 21:14
Bakan Ataoğlu Turizm Hedeflerini Büyütüyor

Ataoğlu:” TANITIM DEĞİŞEREK, PAZARLAMA GELİŞEREK DEVAM EDECEK...”

• Kuzey Kıbrıs 2018’in ilk bir buçuk ayında 8 ayrı ülkede tanıtıldı...

Turizm Ve Çevre Bakanlığı, Ocak Ve Şubat aylarında ülkemizi temsilen, Hollanda’da Vakantieberus, Avusturya’da Ferien Messe, Stuttgart’ta CMT The Holiday Exibition, İstanbul’da Emitt, Londra’da Destinatiaon of London, Fillandiya’da Matka, Belçika’da Brussels Holiday Show ve Çek Cumhuriyetinde Holiday World Show fuarlarına katıldı.

Bakanlık ve sektör yetkililerinin ülkemize daha fazla ülkeden turist gönderilmesine ve karşılıklı işbirliği olanaklarının gelişmesine yönelik olarak uluslararası tur operatörleri ile önemli görüşmeler gerçekleştirilen fuarlarda ayrıca zengin görsellerle donatılmış modern stantları ziyaret eden konuklara kitle, kültür, sağlık, eko ve diğer alternatif turizm çeşitleri tanıtıldı.

Her yıl sektörün yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını ifade eden Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, vazgeçilmez buluşma noktası haline gelen uluslararası fuar organizasyonlarının, müşterilerle doğrudan kurulan iletişim, basın bültenleri aracılığıyla halkla ilişkileri ve reklam gibi promosyon faaliyetlerinin bir arada kullanılmasını sağlayan en önemli araçlar olduğunu belirtti.

Tanıtıma ve pazarlama faaliyetlerinin gelişerek ve değişerek devam edeceğinin altını çizen Ataoğlu “Bu dönemde Avrupa pazarlarındaki tanıtıma ve pazarlama bütçelerimizi artırmayı planladık. Tanıtım anlamında çok daha aktif çalışmalar yapmayı planlıyoruz ve bu çerçevede tur operatörleri ve acentelerin faaliyetlerine daha fazla destek olmanın yollarını arıyoruz” dedi.

'Turizm konusunda meselenin düğümlendiği yerlerden birinin de tanıtım ve pazarlama olduğunu ifade eden Ataoğlu “Kuzey Kıbrıs’ın tanıtma ve pazarlama faaliyetlerini kamu kaynakları ile yaptığına dikkat çekerek, diğer ülkelerde bunun kamu-özel ortaklığında yapıldığına değindi.

“DESTİNASYON MERKEZLİ TANITIM”

2018 yılına turizm sektörü ile beraber imaj ve destinasyon tanıtım çalışmaları yürüteceklerini kaydeden Ataoğlu ''pek çok etkinlik yaparak tecrübe biriktirdik. Bu tecrübelerimizi çağın gerekliliği olan dijital pazarlama yöntemleri ile destekleyerek turizm gelirlerimizi artırmaya çalışacağız..

“Daha fazla üretmemiz ve bireylerle iletişime geçmemiz gerekiyor” diyerek sözlerine devam eden Ataoğlu, “2018 için Avrupa’dan daha fazla turist getirilmesine yönelik tur operatöleri ile görüşüyoruz. Amacımız tur operatörlerine çeşitli katkılar sağlayarak kamu-özel işbirliğini geliştirmek ve ülke turizmimizin daha ileriye gitmesini sağlamaktır” dedi.

''2019 yılında fuarlarda ülkemizi destinasyon merkezli, bölgesel farklılıkları içeren tanıtımla temsil etmek istiyoruz” diyen Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs yerine örneğin Girne, Gazi Mağusa vb. gibi stantlar kurmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Destinasyona yönelik çalışmaların sektör ile birlikte belirleneceğini ifade eden Ataoğlu “bu şekilde ülkemizi daha iyi tanıtabileceğiz” dedi.

 
Rotary Kulüpleri Genel Başkanları Riseley'i Bekliyor
 
GAÜ Önemli Bir Panele Ev Sahipliği Yapıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rotary Kulüpleri Genel Başkanları Riseley'i Bekliyor
Uluslararası Rotary Kuruluşu’nun Genel Başkanı (Avustralya’lı) Ian Riseley ...
“Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu” Başlıyor
Bisiklet Federasyonu’nun Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Başbakanlık Spor ...
Başbakan Erhürman'dan GençTV ERMEYDANINDA Çarpıcı Açıklama
Kıbrıs Genç TV'de Mustafa Alkan'ın sorularını Cevaplayan Kuzey Kıbrıs ...
 
Doç.Dr. Sarı'dan Dijital kimlik tavsiyesi
KIBRIS’TA TAPU-SAĞLIK-VERGİ- ARAÇ KAYIT HİZMETLERİ BLOKZİNCİRİ’NE BAĞLANABİLİR
Bülent Ersoy Girne Rocks'u Salladı Geçti
Üst Üste İki Gece Sahne Alan Diva Dinleyicileri Büyüledi
Yazar Bedia Balses'den İmza Günü
Bedia Balses’in yeni öykü kitabı “Kesik Kanatlı Kuşlar”, Lefkoşa Khora ...
 
4'lü Koalisyon Göreve Başlıyor
Yeni hükümette görev alacak isimler belli oldu.
Meteoroloji Dairesi Yağış Raporu Yayımladı
Yağışlı havanın etkisinde bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde son ...
Lefkoşa'da Kaçak Et Operasyonu
Yenişehir’de faaliyet gösteren bir kasap dükkanında kaçak et tespit edildi.
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması

Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva