kibbanner
  • Dolar
    32,4375
  • Euro
    34,7411
  • Altın
    2.441,870
  • Bist-100
    9.916,000
   
20/25 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

“Arkın Group Girne Fest 23” 40 gün boyunca Girne bölgesindeki tüm festivalleri tek çatı altına toplayacak 

​Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan ve 40 gün boyunca kültür, sanat ve spor etkinliklerine ev sahipliği yapacak “Arkın Group Girne Fest 23”, 1 Eylül – 10 Ekim tarihleri arasında yapılıyor.

28.08.2023 - 23:55
“Arkın Group Girne Fest 23” 40 gün boyunca Girne bölgesindeki tüm festivalleri tek çatı altına toplayacak


Girne Belediyesi organizasyonunda düzenlenecek etkinlik Türkiye, KKTC’nin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden 200 üzerinde müzisyen, tiyatrocu ve sanatçının katılımı ile gerçekleştirilecek.
The Arkın Colony Hotel’de, bugün tüm sponsorların katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.
Girne Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, düzenlenen toplantıya Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, festival ana sponsoru olan Arkın Group Yönetim Kurulu Başkanı Erbil Arkın ve ARUCAD Direktörü Sinan Arkın, Konaklama Sponsoru Merit Park Hotel Halkla İlişkiler Müdürü Devrim Metin, Bronz Sponsor Dome Hotel Genel Müdür Yardımcısı Hakan Babacan, İletişim Sponsoru Kuzey Kıbrıs Turkcell Marka İletişim Müdürü Özlem Kavaz, Girne Belediyesi Meclis Üyeleri ile yöneticileri katıldı.
Geçmişte, çeşitli dönemlerde çeşitli noktalarda hayat bulan festivallerin tek bir çatı altında toplanarak 40 günlük süreye yayıldığı, Ozanköy Pekmez Festivali ile açılış gerçekleştirip, Zeytinlik Festivali ile son bulacağı belirtildi.
Ana konser alanı olarak Girne Belediyesi Anfitiyatrosu’nun kullanılacağı festival; Ramadan Cemil Meydanı, Kaşgar Court, Karaoğlanoğlu Plajı, Ozanköy, Zeytinlik Köyü bölgelerinde bütünlüklü bir şekilde gerçekleşecek.
Sırası ile Manga, Cahit Berkay ve Senfonik Anadolu Orkestrası, Ziynet Sali ve LTB Orkestrası, Santana Tribute Band, Haluk Levent, Edip Akbayram gibi sanatçıların yer alacağı festivalde ayrıca TC Devlet Tiyatroları’ndan iki oyunun yanı sıra KKTC Jimnastik Federasyonu’nun düzenlediği “2. Jimnastik Şöleni Akdeniz’de Bir İnci” ile TiyatroSu’nun hazırlayıp sahneye koyduğu “Pygmalion Bir Demokrasi Müzikali” de yer alıyor.
Yine festival kapsamında yerel tiyatro grupları, yerel müzik grupları, antika ve sanat günleri, kahve ve kitap günleri, gastro şarap günleri, amfitiyatro ve kent meydanlarında yer alacak çeşitli konserler, sergi ve spor etkinliklerinin yer alacağı, ilk kez düzenlenecek Girne Belediyesi 1. Uluslararası Müzeler Sanat Sempozyumu’na da ev sahipliğini yapılacağı kaydedildi.
Karaoğlanoğlu Deniz Festivali’nde ise su sporları, su altı fotoğrafçılığı yarışması, air badminton, plaj futbolu, kano ve tenis turnuvaları ilgili federasyonlar koordinasyonu ile yapılacak ve turnuvalar sonunda katılımcılara ödül ve kupalar verilecek.
Festival kapsamındaki tüm etkinlik biletlerinin www.kibrisbiletcim.com adresinden online olarak satın alınabileceğinin kaydedildiği toplantıda ayrıca dileyenlerin Girne Belediyesi Yeni Hizmet Binası (Danışma), tüm muhtarlık vezneleri ile Lefkoşa ve Girne Deniz Plaza’dan temin edilebileceği açıklandı.
Ana konserler konusunda vatandaşların sıkıntı yaşamaması adına erken bilet alımının önemine dikkat çekilen toplantıda bilet fiyatlarının, Santana Tribute Band için 15 Euro, diğer tüm konserler için ise 200 TL olarak belirlendiği kaydedildi.
Tiyatro ve sahne gösterilerinin tamamının ise ücretsiz olacağı açıklandı.
-Şenkul: “Sıradan bir festival olmayacak”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, ilk olarak festivale katkıda bulunan tüm sponsorlara teşekkür ederek sıradan bir festival olmayacağını, Girne kentinin tanıtım etkinliği olacağını vurguladı.
Şenkul festival ile ilgili belediye kaynaklarından hiçbir katkı kullanılmadığını, tüm bütçenin sponsorlardan elde edilen katkı ile sağlandığını belirtti.

 
35. Işık Kitabevi Fuarı başlıyor
 
Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay,ilk 8 Ayı Anlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üstel, Limasol Cedit Camisi'ne yapılan saldırıyı kınadı
Limasol Cedit Camisi'ne yapılan saldırı KKTC'de ve Türkiye'de üzüntü ,öfke ...
Afrika Sıcakları Kapıda
Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ay sonunda yerini ...
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : ​BM kimi koruyor?
KKTC Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı,Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı Prof.Dr. ...
 
UBP Milletvekili Küçük: “BM’yi gerçekleri görmeye davet ediyorum”
UBP Girne Milletvekili Hasan Küçük, BM Barış Gücü askerlerinin KKTC sınırları ...
KKTC Başbakanlığından çalışanlara ek artış yapılması açıklaması
KKTC Başbakanlğından yapılan açıklama ile çalışanlara ek artış konusunda ...
Bahçeli'den Kıbrıs'taki olaylara tepki: KKTC hükümeti haklıdır,Desdeğimiz tamdır
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kıbrıs'ta 'yol ...
 
Başkan Şenkul Şeffaf Yönetim Anlayışın Yine Gösterdi
Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul Sadece olumlu bilgileri değil bu tip ...
Prof.Dr. Ata Atun Yazdı : Kıbrıs’ta Taraflı Görev Yapan BM barış Gücü
KKTC Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı,Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı Prof.Dr. ...
Prof.Dr. Ata Atun Yazdı :Afrika’ya Uyandırma Desteği
KKTC Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı,Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı Prof.Dr. ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva