kibbanner
  • Dolar
    32,3374
  • Euro
    34,8108
  • Altın
    2.393,270
  • Bist-100
    10.277,000
   
16/23 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Antalya’daki Dokumapark’ta açılacak kütüphaneye KKTC köşesi 

​Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, çok değerli bir geçmiş bulunan eski bir pamuk dokuma fabrikasının, Kepez ilçesinde, Belediye Başkanı Avukat Hakan Tütüncü’nün girişimleri ile muhteşem bir kültür parkına, müzeler kentine dönüştürüldüğünü ve bu merkezde KKTC Köşesi kurulacağını açıkladı

16.05.2021 - 19:54
Antalya’daki Dokumapark’ta açılacak kütüphaneye KKTC köşesi

İrem KESİM /KKTC
Bakan Amcaoğlu, Antalya İplik ve Pamuklu Dokuma Fabrikası olarak 1950’li yıllarda, dönemin Türkiye Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Başbakanı Adnan Menderes tarafından temeli atılan fabrikanın, dokunaklı bir öyküsü olduğunu hatırlattı ve şu bilgileri verdi:
“Bizlere verilen bilgiye göre, bu dokuma fabrikası, 7 gün 24 saat ve 43 yıl kesintisiz üretim yaptı. Binlerce ailenin geçim kapısı oldu. Antalya İplik ve Pamuklu Dokuma Fabrikası, zarar ettiği gerekçesiyle 13 Ocak 2003 yılında faaliyetlerine son verdi. Özelleştirilmeye çalışıldı, kiralandı derken, 2009 yılında Kepez Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Sayın Tütüncü, tarihe tanıklık etmiş tesis ve devasa alanını, mahkeme kanalı ile tekrar belediyeye kazandırdı ve alanın adı DOKUMAPARK olarak değiştirildi. 2015’ten beri müzeler kenti haline dönüşen bu tesiste, Cemil Meriç Müze Kütüphanesi de 19 Mayıs günü hizmete girecek. Tesiste, Anadolu Oyuncak Müzesi, Bir Zamanlar Antalya Müzesi, Modern Sanatlar Galerisi, Nostaljik Araç Müzesi, Bilim Merkezi, Anadolu Şehitler Müzesi, Açık Hava Müzesi, Simülasyon Merkezi, Botanik Park, Tren Kütüphane, Yeşilçam Cafe ve Dokuma Fabrika Camii gibi son derece güzel mekanlar yaratıldı. Bir zamanlar kaderine terk edilen fabrika alanı şimdi ise DOKUMAPARK adıyla Antalya’nın cazibe merkezlerinden biridir.”
YENİ KÜTÜPHANE 19 MAYIS’TA AÇILMASI PLANLANIYOR 
Bakan Amcaoğlu, bu cazibe merkezinde Kepez Belediyesi'nin eski Dokuma Fabrikası'nın trafo binasına inşa ettiği Cemil Meriç Kütüphanesi’nde, KKTC Köşesi’nin yer almasının kendileri için çok önemli ve değerli olduğunu belirtti.
Bakan Amcaoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gibi anlamlı bir günde açılışı planlanan Cemil Meriç Kütüphanesi’nde, liderlerimiz Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş’ın, büstleri ile birlikte, KKTC’yi tanıtan, KKTC ile ilgili çeşitli kitapların bulunacağını açıkladı.
Bakan Amcaoğlu, bu muhteşem mekanı Antalya’ya ve tabii ki tüm insanlığa kazandıran Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve emeği geçen herkese, şahsı ve bakanlığı adına teşekkür etmeyi bir borç bildiğini belirtirken, Cemil Meriç Kütüphanesi’nde KKTC köşesi kurulmasına katkı koyan, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şubesi Başkanı Vural Önal, KKTC Antalya Başkonsolosu Mustafa Kemal Beyazbayram’a, KKTC Antalya Kültür Ataşesi Mehmet Kortay’a, Kültür Dairesi Müdür’ü Kerim Akpolat’a teşekkür etti.
BÜSTLERDE TAHSİN ALBULUT İMZASI
Bu arada, müzede sergilenecek “Denktaş büstü”nü, öğretmen ve heykeltraş Tahsin Albulut yaptı. Albulut’un yaptığı büst, geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanlığı’nda düzenlenen sade bir törenle, Bakan Amcaoğlu’na teslim edildi.
Albulut’un Dr. Küçük’e ait büstü ise birkaç güne hazır olacak ve Cemil Meriç Kütüphanesi’nde oluşturulacak KKTC köşesinde sergilenmek üzere Antalya’ya gönderilecek

 
Pazartesiden itibaren gece sokağa çıkma yasağı 22.00’de başlayacak.
 
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Amcaoğlu,Önemli Açıklamalarda Bulunacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pazartesiden itibaren gece sokağa çıkma yasağı 22.00’de başlayacak.
KKTC'de salgınla mücadelede tedbir amaçlı 27 Mayıs Perşembe gününden ...
Cumhurbaşkanı Tatar :"Türk askeri Kıbrıs’tan çekilmeyecek ve KKTC, Gazze olmayacak"
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını değerlendirdi."Türk ...
TC Gazimağusa Başkonsolosluğu görevine İlyas Çetin atandı
Mağusa, İskele ve Karpaz’da yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ...
 
Plajlara Maskesiz Girmek Yasak
Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi'nin açıkladığı Koronavirüs önlemlerine ...
Meclis çalışanları grevde
KTAMS ve KAMUSEN, Meclis’te grev başlattıklarını duyurdu.
Yeni Alınan Tedbirlerin Bayram Haftasında Uygulaması Başladı
Bakanlar Kurulu tarafından 7 Mayıs Cuma günü alınan yeni kararlar bugün ...
 
Bakan Akar: “Kıbrıs’ın haklı davasını dün olduğu gibi bugün de desteklemeye devam edeceğiz”
Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kıbrıs'ın haklı davasını dün ...
Başbakan Saner Bakanlar Kurulu kararları açıklandı
Başbakan Ersan Saner, vaka sayılarının böyle devam etmesi durumunda yeni ...
Türkiye'de Kripto Para Denetimi Başlıyor
Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, kripto para düzenlemesinin ayrıntılarını ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhürman: “KKTC Hükümeti  zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva