kibbanner
  • Dolar
    32,5004
  • Euro
    34,6901
  • Altın
    2.496,860
  • Bist-100
    9.693,000
   
17/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Akpınar :Öğrencilerin Nisan Başında Adaya Gelmeleri İçin Hükümet Önlemler Almalı 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Kıbrıs Üniversiteler Birliği(KÜB) Başkanı Serhat Akpınar, KKTC üniversiteleri adına katıldığı Avrasya yükseköğretim Zirvesi, pandemi döneminde eğitim ve yüzyüze eğitim konularında atılması gereken adımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

11.03.2021 - 14:58
Akpınar :Öğrencilerin Nisan Başında Adaya Gelmeleri İçin Hükümet Önlemler Almalı

  HABER :İrem KESİM /KKTC 

KKTC üniversitelerini temsilen katıldığı Avrasya Yükseköğretim Zirvesi hakkında açıklamalarda bulunan Akpınar; “Çok başarılı çok kapsamlı bir zirveydi. Böylesi zor bir dönemde gerçekliğin ortaya çıkması oldukça memnuniyet vericiydi. Pandemi dönemi ile başlayan Covid-19'un yükseköğretim alanında oluşturmuş olduğu etkiler, yükseköğrenim alanında oluşan yeni açılımlar konuşuldu. Bu şimşek gibi üzerimize çöken dönem hem üniversitelerimizi hem öğrencilerimizi yani akademik hayatın tamamını etkilediği bir süreç oldu.
Bu süreç ile birlikte özellikle bir çok ülkenin, bir çok üniversitenin farklı açılımlara, gelecekle ilgili bir takım atılımlarda bulunduklarını gördük. Bu zirveye katıldığımızda bunların farkında vardık. Düşüncenin gelişimini, sonra ki adımları, özellikle BM'nin “İlkeler Sözleşmesi” kapsamında atılan adımları, o sözleşmeye imza atmış olan ülkelerin yükseköğrenim alanlarının ortaya koymuş oldukları gelişmeleri görüyor olmak ve bizimde kendimizi o yönde hazırlamamız gerektiğini anlamamız bizler için çok önemli” dedi.
Uluslararasılaşma hakkında açıklamalarda bulunan Akpınar; “KKTC ne kadar küçük bir yükseköğrenim alanını temsil ediyor olarak görünse bile özellikle uluslarası öğrencilerin çok olması bizim uluslarasılaşmada önemli bir yerde olduğumuzu gösteriyor.
Bizim Arizona Üniversitesi ile yakın olan ilişkilerimiz Global Kampüs kapsamında bir toplantı çerçevesinde de ayrı bir açılım şeklinde de oldu. Orada da görmüş olduk ki bu sürecin tüm üniversitelerimiz için çok farklı şekilde gelişecek olmasıdır. Bizlere düşen görev hem KKTC'de otorite olan devletimizin siyasi temsilcilerine doğru mesajı vermek. Aynı zamanda yükseköğrenim alanının tüm gelişimini, akreditasyonu ve tüm yönetimini ortaya koyan YÖDAK'ın bu yönde adımlar atıyor olmasına bir yönde ışık tutabiliyor olmak” dedi.
“Toplumsal ve Yükseköğrenim Alanında Çok Ciddi Kayıplar Yaşadık”
Akpınar; “Toplumsal olarak, KKTC üniversiteleri olarak pandemi sürecinde gördük ki çok ciddi kayıplar yaşadık. Kurumların bu kayıpları dile getirebilmesi, her kurumun ayrı ayrı söyleyebilir olması ve kabul etmesi çok zor. Konu sadece öğrenci sayısı ile ilgili değil. Bu süreçte kaybedilen sadece milli değerler değil. Sorun aslında sonra ki öğretim yıllarına bağlı yapılması gereken ve atılması gereken adımlarında atılmamış olması. Her ne kadar teknolojik açılımlarla geleceği tutmaya çalışıyor olsakta sonuçta kayıplar noktasında alınması gereken önlemleri tek başımıza alamıyoruz ve devletimizin bu yönde desteklerini bekliyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti'nin bugün ortaya koyduğu çok ciddi vizyon çalışması gerçeği var. O vizyon çalışmasına devam edilecek adımlar atılabilir. Biz Türkiye ile yarışmıyoruz. Bizim istediğimiz onlar gibi yükseköğrenim alanında oluşturulması gereken, örnek alınması gereken bir vizyon çalışmasına ihityacımız var. Bu kadar yakınlaşmanın olduğu bir dönemde hükümetimiz bizlere destek olabilir ve bu süreci süratli bir şekilde geliştirmemizi sağlayabilir” dedi.
Yüzyüze eğitime geçilmesi konusu hakkında açıklamalarda bulunan Akpınar; “Biz bu yönde ki planlarımızı hükümetimize sunmuştuk. Ancak şuanda hiç bir şey olmamış şekli ile yeniden o adımlar hükümetimiz nezdinde atılmaya çalışıyor. Aşı konusunda Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında görüşmeler devam ediyor. Ancak hükümetimizin bir aksiyon planı ortaya koyması gerekiyor. Bu plandan üniversitelerin fiilen haberdar olması ve Bakanlıkların adada bulunan üniversitelerle bu planlar hakkında görüşmesi gerekiyor.
Biz GAÜ olarak Nisan'ın 4'ü itibariyle Bakanlığın aldığı kararları kendi yönetimimizin kararları olarak açıklamış ve uygulamalı bölümlerde okuyan öğrencilerimizi ve son sınıf öğrencilerimizi adaya çağırdık. Daha sonra diğer üniversitelerimizde çıkan kararlardan sonra kendi duyurularını yaptılar. Bazı üniversiteler online eğitime devam edeceklerini açıkladı. Fakat karar ne ise ona uyulması gerekli. Nisan başında öğrencilerimiz adaya gelecek fakat hükümetimizin bunun için bir uçuş planlaması, öğrencilerin ve akademisyenlerin aşılarını, karantinaların durumlarını mutlaka tam anlamıyla planlaması gerekmektedir” dedi.

 

 
Başbakan Ersan Saner Anjiyo Oldu
 
Cumhurbaşkanı Tatar :Egemenliğe Dayalı Olmayan Hak ,Hak Deyildir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Amcaoğlu'ndan Karantina ve Sonrasına Ait Açıklama
​Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Bakanlığın resmi ...
GAÜ Fırsatları İçin Son Başvuru 5 Mart
Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ), 2020-2021 Akademik yılı bahar dönemine ...
Çocuk Gelişimi ve Eğitim Uzmanı Kırmızı : Krizin Görünmeyen Mağdurları ;Çocuklar
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Girne Koleji Franchise Koordinatörü, ...
 
Akpınar :Bizim Hayat Kaynağımız Öğrencilerimiz Adaya Nasıl Gelecek ?
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Kıbrıs Üniversiteler ...
GAÜ'den KKTC'ye Özel Bahar Dönemi Tüm Bölümlere %100 Burs Fırsatı
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), 2020-2021 Akademik yılı Bahar dönemine ...
Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Akademisyenlerinden Bilime Bir Katkı Daha
Kıbrıs Amerikan Üniversitesi öğretim elemanları sağlık, sanat, siyaset, ...
 
Üniversitelerde Yüzyüze Eğitim Bu Hafta Belli Olacak
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç :Sağlık Bakanlığının görüşünün bu hafta ...
GAÜ -Arizona Üniversitesi İşbirliğinde Büyük Başarı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti başta olmak üzere, bir çok ülkede eğitim ...
Üniversiteler ikinci dönem için akademik takvim çalışmalarına başladı.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Sağlık Bakanlığına bahar dönemi için ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı

Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva